Криза за войници: Търсят се 500 новопопълнения за армията

рокът за подаване на документи за свободните места е 24 февруари
15 яну 2023 22:55, Нели Христова
266
Криза за войници: Търсят се 500 новопопълнения за армията
Снимка: БГНЕС

Криза за кадри в армията, свободните места в страната са 500. Най-много професионални войници се търсят в Командването за логистична поддръжка, както и в Сухопътните войски, предава БНТ.

Своите нови попълнения очакват и в Съвместното командване на специалните операции, чиито тренировки и подготовка се провеждат в полигона "Црънча", който според военните отговаря на всички съвременни изисквания на НАТО.

В Съвместното командване на специалните операции има 30 свободни места, разпределени в гарнизоните в Пловдив и София.

"Ние търсим кандидати, които са психически и физически добре сложени, знаете, че службата в специалните сили се характеризира с изключителна натовареност, което предполага много добра физическа подготовка", заяви ген. Явор Матеев - командир на Съвместното командване на специалните операции.

Още по-добра форма военните постигат на полигона "Црънча", чието реновиране продължава. Там се изграждат нови, модерни полоси, изцяло по стандартите на НАТО.

"Подготовката е доста усилена и сурова. Водещото при нас е адреналина, то може би поддържа всички в нашите редици", споделя военнослужещият Марин Петков.

"Тези, които искат да имат много адреналин, екшън, предизвикателства, изживявания, мястото им е специалните сили. Хората дават стотици левове, за да скочат с парашут, ние ги обучаваме и им плащаме, за да правят това", отбелязва ген. Матеев.

Микаела Попова все още чака първия си скок с парашут. Тя е само от месец и половина в редиците на армията, но вече е сигурна, че това е нейното призвание.

"Аз съм тук да докажа както на мен, така и на останалите, че жените можем много повече от това, което всички си мислят", разказва редник Попова.

Срокът за подаване на документи за свободните места в Специалните сили е 24 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да взимат СатаНато.Много е надъхан за война.Нищо,че се дрогира и си пада по цветовете на дъгата.Всички от форума ще гарантираме за него.Ей такива като него искат в чужда война да ни набутат,а те самите не искат и са дроганти.
137
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От американският университет и завършилите в Австрия няма ли да желаещи за фронта на дъгата?
136
15
 
7
 
! Отговори
Нинова преди 1 година
става за старшина, а копейката за ефрейтор!
135
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 1 година
Скоро Джамбазки ще е безработен, а им седна парламентарна група от ВМРО безработни, които искаха казарма. Директно да ги записват
134
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не осъзнават, че при война така или иначе ще бъдат мобилизирани дори за без пари - Ами, да ме мобилизират. Във военното окръжие директно ще им кажа, че няма да се сражавам срещу Русия. Ако все пак ме изпратят насила на фронта отивам при братушките и чакам края на войната в Русия.
133
5
 
13
 
! Отговори
Лев и 20 преди 1 година
в казармата се разписвахме, че получаваме! Някой ги крадеше!
132
0
 
22
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
До Ефрейтор Заплащанено за редник е такова, че в Карлово всичко,що умее да прави нещо с ръце, напусна и се изнесе към околните заводи. Иначе можжеш да вземаш кредити с преференциални условия. Реднековете харесваха това и се тълпяха да стават кашици, но и тяхната бройка намаля.
131
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За жълти стотинки заплата, войници биха станали само перверзници, които търсят възможността да бъдат изпратени на мисия където да убиват безнаказано и да си получат тръпката.
130
0
 
10
 
! Отговори
Ельоменат преди 1 година
Както липсват и готвачи, електротехници железничари. З аб3з пари толкова
129
13
 
7
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
и БСП са патриоти! Да попълнят армията!
128
20
 
9
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Русоробите не осъзнават, че при война така или иначе ще бъдат мобилизирани дори за без пари
127
4
 
9
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Военните, демек старшините и офицерите също са били в казармите, но на тях им плащаха, а пък ние вършехме работата. Така беше във времената на социализъма и комънизъма на другаря им Тодор от Правец.
126
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Криза си е да лиосват 500 войници, като имате предвид че армията е 1000човека.Впрочем закона и полицайските шефове не ти позволяват да притежаваш гладкоцевна пушка за самозащита по селата, камо ли пистолет или полуавтоматичен калашник, защо да се редиш да защитаваш политиците и техните заповеди като войник?! Хората трябва да знаят че могат да защитават собственото сиа не саботажниците и то с оборудване от ми алото хилядолетие.
125
0
 
5
 
! Отговори
Ефрейтор, 2023 преди 1 година
Наистина всяко нещо е с времето си. Не съм мислил за заплащане тогава. Но това просто е истината. Че дори и със закон ни задължаваха да им служим. А и ни пускаха в отпуски дори. А пък за рождения ми ден ме произведоха в ефрейтор. Тогава вече ми плащаха по цели два лева. Честита да им е Новата година.
124
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ефрейтор. Всяко нещо с времето си. Сигурно тогава си мислил за заплащане
123
11
 
7
 
! Отговори
Ефрейтор преди 1 година
Кризите в България стават все повече и повече. Така е, като свършат парите или те са малко. Някой от предишните коментираше питаше дали знаем какво е запрлащането за редник. Сега не знам какво е, но когато аз бях такъв, ми плащаха по цял лев, че и 20 стотинки на месец. Така беше във времената на другаря им Тодор Живков от Правец.
122
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 152: Ние дори щяхме да сме част от Косово но на Костов тогава му стигна патриотизма и пусна само американските самолети но не и шиптърските бежанци, както искаха от Козяк.
121
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та НАТО е бандитска групировка, създадена по такъв начин, че за действията му не отговаря директно никоя държава конкретно. Хитро измислено. Ходят, грабят, убиват и накрая никой не е виновен.
120
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Няма фили и фоби. Шашкънин, операциите на НАТО нямат нищо общо с обявяването на война от страна на държавата. В операциите на НАТО участвуват само наемници, а държавите като такива не са в състояние на война, а във война участва целъта дръжава и тогава действуват некви закони за държава в състояние на война. Ти можеш ли да направиш разлика ?
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен 150. Те друго и не могат. И не само по въпроса за войната. Просто нищо друго не могат.