Стрелецът Крукс: Мразя републиканците, мразя Тръмп

Какво се знае за Томас Крукс?
Обновена: 14 юли 2024 21:04 | 14 юли 2024 19:14, Александър Попов
270

ФБР идентифицира 20-годишния Томас Матю Крукс от Бетъл Парк, щата Пенсилвания, като заподозрян за опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, извършен по време на предизборен митинг, предаде Ройтерс.

Заподозреният беше застрелян от Сикрет Сървис секунди след момента, в който се предполага, че е произвел изстрели към сцената в град Бътлър, щата Пенсилвания, където Тръмп произнасяше реч. ФБР заяви, че работи по установяването на мотива за нападението, при което загина един участник в митинга, а двама зрители бяха тежко ранени. Тръмп беше прострелян в ухото.

Данните от избирателните списъци в щата показват, че Крукс е регистриран като републиканец. На предстоящите избори на 5 ноември Крукс за първи път е щял да бъде на достатъчна възраст, за да гласува на президентски избори.

Излезе обаче видео от социалните мрежи на стрелеца Крукс, в което казва, че мрази Тръмп и републиканците.

Крукс е живял на около час път от мястото на стрелбата в Бътлър. В неделя Федералната авиационна администрация съобщи, че е затворила въздушното пространство над Бетъл Парк от "специални съображения за сигурност".

Когато Крукс е бил на 17 години, той е направил дарение от 15 долара на ActBlue - инициативен политически комитет, който набира средства за политици от левицата и демократите, сочат данните от подадена през 2021 г. декларация във Федералната избирателна комисия. Дарението е било предназначено за Progressive Turnout Project - национална група, която мобилизира демократите да гласуват.

Бащата на Крукс, 53-годишният Матю Крукс, заяви в ефира на Си Ен Ен, че се опитва да разбере какво се е случило и че ще изчака, докато говори с правоприлагащите органи, преди да говори публично за сина си.

Според вестник "Питсбърг Трибюн-Ревю" Томас Крукс е завършил през 2022 г. гимназията в Бетъл Парк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
4
 
! Отговори
Видяхте ли разликата преди 1 месец
има клипче - при евкуирането на Тръмп с колата. Някакъв стрелец от маскираните с автомат на заден план е пред нея, получава обаждане по радиостанцията в момента на качването на Тръмп. Стрелеца зареди и насочи дулото в процепа между отворената врата и колата. Обаче изпусна момента, един гард застана на линията и стрелеца се направи на разсеян и се оттегли. ТОВА КАКВО БЕШЕ???
133
9
 
2
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 месец
Не се е застрелял сам но или е сложил кръв на ухото или сам се е порязал с нещо. Личи си, че пипа ухото си и после в ръката му няма кръв. Дори и не поглежда в ръката си да види дали има кръв.
132
1
 
3
 
! Отговори
рПг7 преди 1 месец
150 метра с добра Оптика на пушката не са проблем, дори и със слабо зрение, просто настройваш и фокусираш оптиката и Йок Проблем! Останалото е практика на стрелбището...
131
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Два дни не се разбра кой е убил атентатора, как е възможно това????
130
7
 
9
 
! Отговори
Тръмп е герой! преди 1 месец
Тръмп е герой и е следващият Президент на САЩ!
129
0
 
4
 
! Отговори
бръмбари в кратуната преди 1 месец
Абсолютен перко! Тъй както говори пред камерата, както се доближава до нея и си намества цайсите с хилене. Явно смаххнатите в Америка няма кой да озапти. Еми свобода и демокрация, какво да правиш? Обаче ВИНАГИ при подобни атентати, ЯНКИТЕ НИ ПЛАСИРАТ ТЕЗАТА за самотния стрелец. Той може да е й такъв. В смисъл че да, той стреля. Но може да е изпратен от някакъв "инициативен комитет", група съзаклятници които са планирали всичко и са поръчали убийството. А ФБР не знам защо не гледат тази версия.
128
0
 
8
 
! Отговори
Интернет Конспиратор преди 1 месец
щом Никой Не Подлага под Съмнение Официалната Версия - то 100% ЦРУ е Замесено!
127
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Куршумът само е близнaл ушната мида. Това е чудо. А колкото до многото кръв, това е понеже ушите са много кръвоснабдени.
126
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То в българските форумии, вече има повече руснаци, отколкото българи и си пишат едни на други и се съгласяват едни с други.
125
0
 
2
 
! Отговори
ГАД е член на БКП преди 1 месец
ЧЕРВЕНТА УЖБЪЛГАРИЯ НА споменатият Г А Д ИЗРАЕЛИ взима цялата власт на 9 септември 1944 и споменатият ЧЕРВЕН Г А Д от БКП прави кариера в ЦК на БКП и ДС но след 1948 офейква в Израел..................КОМИНТЕРНА НАЦИОНАЛИСТА ЗИНОВИЕВ Е СЪЗДАЛ И БЪЛГАРСКИ И РУСКИ И КАЗАХСТАН НАЦИОНАЛИЗМА В СССР И ВАРШАВСКИЯ СЪЮЗ е САМОПРИЗНАНИЯ ОТ ИЗРАЕЛ през 1998 година БАЛАМА на Хунският вожд БАЛАмбер номер 129 гад
124
0
 
9
 
! Отговори
Видяхте ли разликата преди 1 месец
5 изстрела преди да реагират. Има показания на участници че преди това са забелязали и рапортували на полицията подозрителния човек на покрива - полицията ги игнорира.
123
3
 
4
 
! Отговори
Стрелецът преди 1 месец
Томас Матю Крукс е Самотен Вълк, Умствено Болен и Дрогиран, той не е Обучаван от ЦРУ, просто си стреля добре и дори на силни наркотици от 150 метра оцелва Диня, макар и 5 милиметра по-вляво от реалната цел! също това, че е 14-ти Диоптер - не му пречи на Добрата Мушка....
122
2
 
4
 
! Отговори
Eidus Martias преди 1 месец
На светът му трябват такива освободители от тиранията. Особено на вас ви трябват най-много освободители, защото иначе ще ви управляват Бойко и Пеевски още 20-30 години и цял живот ще слугувате на прасета. Направо трябва да направите цяла революция най-добре.
121
0
 
9
 
! Отговори
до 138 преди 1 месец
Бъркате двата щата. При атентата в Русия хората бяха отишли по друг повод. Нямаше специални служби на мястото на атентата. В случая при Тръмп той се движи със Сикрет Сървис навсякъде. Изобщо не може да се прави база за сравнение.
120
1
 
1
 
! Отговори
не е елементарно! преди 1 месец
До Елементарни Уотсън: даже има снимка със вискоскоростна камера с следата от някой от куршумите покрай Тръмп. И ако закачането е само част от милиметър - водното съдържание на ухо не може да направи толкова силна шокова вълна която си предствяш, Гледай тубата - има достатъчно експерименти със балистичен гел!
119
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уотсън, щом не вярваш дай да направим експеримент с теб, а? Аз да ти стрелям в ухото да видя дали няма да се сцепи.Що не кажеш направо, че Тръмп сам се е застрелял в ухото?
118
2
 
16
 
! Отговори
Видяхте ли разликата преди 1 месец
Руснаците наскоро със случая с мола гепиха атентаорите живи - и подобаващо ги "притиснаха" за да пропеят! А американците ВЕДНАГА замитат следите!
117
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ветровете на промяната вече се усещат. Щом либералите взеха да убиват, за да спрат опонентите си значи са в тежка морална криза. Те не могат да намерят привърженици, които да им повярват, че да даваш хормони на петгодишното си дете да си смени пола в нещо нормално. Насъскват децата срещу родителите си, майките срещу бащите, бутат паметници и горят книги.Това е днешния либерализъм, който се е превърнал в чудовище, което трябва да спрем!
116
14
 
2
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 месец
Има нещо гнило понеже ако наистина му беше улучил ухото с такава пушка Тръмп щеше да е без ухо. Ухото щеше да се пръсне и да стане на парчета. Това е пушка голям калибър като АК-47. А ухото на Тръмп си беше съвсем цяло. Мен ако ме улучат в ухото щях да го пипна и да си погледна в ръката дали има кръв, а той изобщо не погледна като че ли го очакваше. Намирисва ми на постановка.
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
DemolitionRanch е много популярен канал за оръжие. Защо Крукс носи точно тяхна тениска е въпрос на време да се изясни, но това за нас няма специално значение. Вероятно е искал да рекламира канала, знаейки, че след стрелбата ще бъде ликвидиран.