Президентът Радев ще пилотира самолет над София утре

Вероятно ще се качи в учебно-тренировъчния PC-21
Обновена: 15 юли 2024 17:00 | 15 юли 2024 17:00, Петър Бойчев
230
Президентът Радев ще пилотира самолет над София утре
Снимка БГНЕС

Президентът Румен Радев, който преди да стане държавен глава бе пилот на изтребител, се връща в кабината на самолета. Той ще пилотира над София, съобщи "24 часа".

Полетът на Румен Радев е планиран за вторник, 16 юли. И ще е част от честването на 20-годишнината от приемането на въоръжение във ВВС на учебно-тренировъчните самолети "Пилатус".

Честването включва демонстрационен полет с учебно-тренировъчен самолет от ново поколение PC-21, техническа презентация и статичен показ, съобщиха от министерството на отбраната. Засега не е уточнено дали именно на този демонстрационен полет ще се включи президентът Румен Радев.

Откакто напусна Военно-въздушните сили Румен Радев на няколко пъти е сядал в пилотската кабина на изтребител. През 2022 г. Радев летя на един от най-модерните изтребители "Юрофайтър" при свое посещение в Испания. По това време кралството помагаше в охраната на въздушното пространство на България именно с такива изтребители.

През 2017 г., малко след като стана държавен глава, Радев пък летя на френски изтребител "Рафал". Той направи това при свое посещение във Франция по покана на Еманюел Макрон. По това време България избираше нов изтребител за ВВС. "Рафал" бе един от вариантите, въпреки изключително високата си цена. Финално третото правителство на Бойко Борисов реши да закупи чисто нови изтребители F-16 от американската фирма "Локхийд Мартин".

През 2014 г., малко преди да обяви влизането си в политиката, Радев стана известен с рисков полет над София. Тогава като част от авиошоуто "Това сме ние" тогавашният генерал Радев изпълни над столицата фигури от висшия пилотаж, включително "Кобрата на Пугачов", със своя самолет МиГ-29.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Петре, можеше да поясниш, че става дума за Pilatus PC-21, щото като пишеш за Боинг 747, не пишеш само 747, нали така ...
104
6
 
4
 
! Отговори
Хюго капет преди 1 месец
Утре значи да не се ходи в София, като го гледам какъв *** е, ясно ми е и какъв пилот е.
103
2
 
1
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 месец
Скривалища има ли?
102
1
 
1
 
! Отговори
Аз аз преди 1 месец
Като е Денят на Независимостта
101
2
 
7
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
Едни пилотират самолети над красивата ни столица София а други се возят на магнитното влакче към фабриката за шунка .
100
8
 
7
 
! Отговори
фатмака мистър кеш преди 1 месец
От цялото си сърце му желая единствено и само успешно излитане !
99
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев срам ме е от теб. Гласувах за теб, обаче когато мутрите за които работиш те предложат за поредния спасител на България, като Костадинов, Трифонов, този на Величие, от мен имаш още сега един среден пръст. И няма да е само от мен.
98
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев и Борисов са двете лица на една и съща фалшива генералитетска монета. Реално България качествени и пробългарски генерали, пареоти, не е виждала от времената когато са понасяли тежесттите на войните преди да бъдат подложени на преследване и гонения и на терористични актове от разпространилата се селандурщина на въкната на навлизащия див русизъм на балканите!
97
8
 
12
 
! Отговори
МИГ преди 1 месец
Единствения президент който има топки. Замислете за предишните ни президенти само. От Жельо до плевнята. Жельо се кланя за да стигнем до плевнята който не можа да каже една дума като мъж. Говоря от мъжка гледна точка, поне е мъж а не мрънкач.
96
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Във Франция, кара Мираж! На задната седалка!
95
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Беше и си остана просто един шофьор на самолет. Седем години лозунги и клишета. Да не говорим че точно той има огромна вина за хаоса в държавата който е през последните вече 5 години.
94
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано е без ракети самальота!
93
5
 
8
 
! Отговори
Майор от резерва преди 1 месец
До АнонименФалшиви генерали са:Бойко Борисов-от ст.лейтенат-генерал;Димо Гяуров-директно такъвАтанас Атанасов-направо генералИстинският генерал започва от лейтенант и и звървява целия път до генерал. Така, както го извървя Радев. Ама ти си някакъв редник от запаса или по-вероятно не си и служил. Няма да разбереш.
92
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин не е доволен от него. Утре може и да му е за последно да пилотира.
91
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рундакис, какво става с "Боташ"? Разбра ли колко време ще лежиш в затвора?
90
10
 
10
 
! Отговори
Фатмак-камикадзе преди 1 месец
Утре ще се взриви в украинското посолство. Путин тъй му е наредил.
89
13
 
16
 
! Отговори
Тиква преди 1 месец
Браво на президента,Мъж ,а не мутра, който само коли в нарушение карат,Президента управлява изтребител за 30 млн.евра.браво, бъдете здрави щастливи и успешни.
88
10
 
11
 
! Отговори
Зрител преди 1 месец
Да му обуят 2 чифта памперси. И да не забрави да си свали ръкавицата преди да вдигне юмручето си !
87
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Gute Flug, Opa und Oma!
86
3
 
3
 
! Отговори
До 86 преди 1 месец
И си мислиш,че тук ти е Урколадия и тия евтини лозунги вървят