Президентът Радев ще пилотира самолет над София утре

Вероятно ще се качи в учебно-тренировъчния PC-21
Обновена: 15 юли 2024 17:00 | 15 юли 2024 17:00, Петър Бойчев
230
Президентът Радев ще пилотира самолет над София утре
Снимка БГНЕС

Президентът Румен Радев, който преди да стане държавен глава бе пилот на изтребител, се връща в кабината на самолета. Той ще пилотира над София, съобщи "24 часа".

Полетът на Румен Радев е планиран за вторник, 16 юли. И ще е част от честването на 20-годишнината от приемането на въоръжение във ВВС на учебно-тренировъчните самолети "Пилатус".

Честването включва демонстрационен полет с учебно-тренировъчен самолет от ново поколение PC-21, техническа презентация и статичен показ, съобщиха от министерството на отбраната. Засега не е уточнено дали именно на този демонстрационен полет ще се включи президентът Румен Радев.

Откакто напусна Военно-въздушните сили Румен Радев на няколко пъти е сядал в пилотската кабина на изтребител. През 2022 г. Радев летя на един от най-модерните изтребители "Юрофайтър" при свое посещение в Испания. По това време кралството помагаше в охраната на въздушното пространство на България именно с такива изтребители.

През 2017 г., малко след като стана държавен глава, Радев пък летя на френски изтребител "Рафал". Той направи това при свое посещение във Франция по покана на Еманюел Макрон. По това време България избираше нов изтребител за ВВС. "Рафал" бе един от вариантите, въпреки изключително високата си цена. Финално третото правителство на Бойко Борисов реши да закупи чисто нови изтребители F-16 от американската фирма "Локхийд Мартин".

През 2014 г., малко преди да обяви влизането си в политиката, Радев стана известен с рисков полет над София. Тогава като част от авиошоуто "Това сме ние" тогавашният генерал Радев изпълни над столицата фигури от висшия пилотаж, включително "Кобрата на Пугачов", със своя самолет МиГ-29.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
4
 
7
 
! Отговори
До 127 преди 1 месец
Ами България не е президентска република и ми кажи колко президента присъстваха на тая среща освен зеления просяк от Уколандията
124
1
 
3
 
! Отговори
До 122 преди 1 месец
Какво те призовава бе ходи се бий като имаш оръжия,ама нямаш пък си и вярваш,че видиш ли НАТО ще дойде да те спасява.Е няма да дойде и като няма Зелето акъл да ви е як гърба
123
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рейтингът на нашия Радев е толкова зле че даже и някой номер като този на Тръмп няма да му помогне.
122
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този полет ще му вдигне ли рейтинга на президент на натовска държава, след като не посмя да отиде на срещата в Щатите ?
121
3
 
3
 
! Отговори
До 124 преди 1 месец
Ще се прозяваш в Уколандията си
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
She plashi sokolite, gugutkite, gargite, paticite...nso, dance, vekereta i drugi vazdushni spioni razuznavachi na sudjuci
119
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слава Украине! Долу Радев!
118
6
 
7
 
! Отговори
До Сата Нато преди 1 месец
Тук не ти е Урколадия бе просяк не го ли разбра
117
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев призовава за мир с Русия и иска Украйна да капитулира защото знае че иначе трябва да ходи да се бие за да защитава демокрацията а той не се е клел в такива работи. Той е полагал клетва пред офицер на КГБ и се е клел във вярност на Путин
116
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано да е на Суперджет! Много са модерни,хем пък и руски ! Малко по-тежки от въздуха,но всеки втори успява да кацне...
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Desito she prai snimki na liavoto krilo, she maha na Georgetu, Slavitu, Ahmeditu, Boiketu...kuku ;)
114
8
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
До Майор от резерва....Истинският генерал започва от лейтенант и и звървява целия път до генерал. Така, както го извървя Радев -----////----- Извървял бил... Какво е извървял в мирно време, в най-малобройната войска - ВВС и в най-слабия период - 90-те и началото на 2000-те? Корумпиран фустогонец.
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Na koia magistrala she se prizemi diado rumen?
112
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Самолетът не е руски, няма да може да го подкара.
111
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Държавата е на автопилот.
110
1
 
4
 
! Отговори
До 111 преди 1 месец
И защо да е кофти политик или света се върти около Уколандията
109
6
 
6
 
! Отговори
Поли преди 1 месец
Държавата се тресе тоя шоу ще прави да се прави на ,,велик".Ц*и*р*к*а*д*ж*и*я Арееее заемете кой си и на какво си способен А нема нужда
108
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото се може по-далече от народа. Вече със самолет ли ще се возим към собствените си хотели, сър? С джиповете по магистралите вече не е модерно ли? Масовките от масонските ложи, ще ни обсъждат ли? Как такова нещо, Иванеее? Какъв масон си Иване? Слънчасал ли, какъв? Еее, със самолет от софето до хотела на слънчака. Като истински масон.
107
0
 
8
 
! Отговори
До Хюго капет преди 1 месец
Румбакиса си го бива във висшия пилотаж. Може да е руски фен и кофти политик, но в професионално отношение определено си го бива. Виж в тубата изпълненията му. Има доста добри документални филми.
106
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мафията промотира новия партиен спасител на народа! Пълни лицемери. В устата им думи все за клетия народ, и са все толкова далече от същия този народ. Летят си в небесата, като добре охранени царски хора. Но обикновените хора лазят, като буболечки по земята и се чудят в какви партийни феи да вярват. Каква ти идилия.