Хеликоптер за Спешна помощ оказа помощ на жена в Пирин

Пострадалата е откарана в болница "Св. Анна"
18 авг 2024 12:05, Петър Бойчев
5
Хеликоптер за Спешна помощ оказа помощ на жена в Пирин
Снимка БГНЕС

Спешна помощ по въздух с медицински хеликоптер бе оказана на пострадала жена с политравма на главата в Пирин вчера, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба.

Хеликоптерът за Спешна медицинска помощ по въздух е излетял в 18:10 часа в събота от Оперативната база в София към района на Малкия казан под връх Вихрен в Пирин, където е оказана помощ на място.

Поради силно пресечения планински терен се е наложило транспортирането с хеликоптера на два екипа на Планинската спасителна служба (ПСС) за пренасяне на пострадалата жена на удобна за кацане площадка, съобщиха от "България Хели Мед Сървиз" ЕАД във Фейсбук.

Пострадалата жена е успешно транспортирана до Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Св. Анна" в София за последващо лечение.

От ПСС информират, че условията за туризъм днес са добри, а температурите в планините - високи. На места могат да се очакват заоблачавания и превалявания от дъжд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от Общество
Линда Петкова кастрира котки в Рилския манастир
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Поредната чужденка която спасява наш въртолет ,те за това не пишат къде и как се казва,предатели ,колко българи закарайте по болниците
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Единственият ни хеликоптер пълни половината новини всеки ден. Цирк.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щом ме пишат тая жена откъде е ,значи не от България ,за пореден път тия хиликоптери обслужват пак чужденци ,предатели колко българи ползваха тия въртолети ,гадове
2
1
 
2
 
! Отговори
Баир будали преди 3 седмици
Голяма мода да се втурват към планината все едно отиват до парка край града. Мойта ми пили главата да сме ходили по планините зарибила се от една нейна приятелка дето хванала горат и обикаля като дива коза от връх на връх. мойта обяче скача върху мене като види скакалец и се умаря за 15 мин вървене . Голяма мъка в тия планини няма път, няма хотел само некви хижи с нужник , бълхи и гъбички. Кво и харесвате на тая планина като има море лятото , незнам мода от фейса явно. Ама ей на и аз на баира...
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мили дами, парк Пирин е планина, а не парк с пейки и алейки. Всъшност е една от най-опасните планини. Не я подценявайте, ако не сте подготвени, по-добре се разходете в мола.