Костов: Ревизията на Тройната коалиция е повърхностна

Синята коалиция ще има собствен кандидат за президент
3 окт 2009 14:07,
169
Костов: Ревизията на Тройната коалиция е повърхностна
Снимка: БГНЕС

„Категорично заявявам волята на Националното ръководство на предстоящите редовни местни избори да се явим със Синята коалиция като самостоятелна формация“, заяви председателят на ДСБ Иван Костов в политическия си доклад пред Шестото национално събрание на партията, предаде БГНЕС.

По Устав в правомощията на нашите местни организации е да решат заедно със СДС и останалите ни партньори от СК въпросите за явяването ни на предсрочните местни избори, каза Костов и добави, че в ДСБ е имало остра дискусия и противоположни мнения по този въпрос, особено в София.

Той заяви, че трябва да се направят всички усилия да се разшири и укрепи Синята коалиция като обединение на цялата антикомунистическа и антипопулистка демократична десница и да поискат доверието на избирателите за себе си, а не за чужди кандидати.

„Същото трябва да направим на предстоящите президентски избори. СК трябва да има свой кандидат за президент, който да ни мобилизира като национална политическа формация, носител на изстраданата българска демократична кауза“, заяви председателят на ДСБ.

„Ръководството на управляващата партия отклони всички наши предложения за изграждане на силна и стабилна управляваща коалиция. Това предизвика голямо разочарование у нашите избиратели”, заяви Костов и продължи:

„Изрично подчертавахме, че сме напълно против парцелирането на изпълнителната власт. СК и ДСБ бяхме напълно готови да участваме със своята експертиза и решения в изработването на правителствена управленска програма.

Това не стана, поради нежеланието или неспособността на ГЕРБ да потърсят компетентна помощ.

Ние запазваме готовността си да постигнем официално съгласие за парламентарно сътрудничество. На практика, в определена степен такова се осъществява, без обаче да е постигнато писмено споразумение.

При тези обстоятелства се засилва необходимостта да изпълняваме добре политическата си задача да бъдем гарант и коректив на управлението на ГЕРБ“, заяви председателят на ДСБ.

„Ние считаме, че днешните управляващи не извършват задълбочена ревизия на управлението на Тройната коалиция.

Всички виждаме как те се плъзгат по повърхността на обществените скандали, най-често с дребни, медийно атрактивни теми.

Не се констатират тежки закононарушения на висши политици. Не се дават доказателства за образуване на обвинения от прокуратурата.

Изминаха 68 от 100-те дни на ГЕРБ, но ние още не сме чули истината за управлението на Тройната коалиция”, каза още Костов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
айде бе човек идвай на власт да оправиш тая държава най после
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ликторе -имаше недостиг на ток защото имаше промишленост ,която го консумира.Сега такава няма и един реактор ни е достатъчен
55
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
ХВК и Другите.Аз не съм комунист и не съм бил.Социалдемократ съм.А я Вие учените по ново време ми обяснете защо сега България даже и за Африка и Азия не изнася, а изнася общи работници и прости тутки за западна Европа.Как със скапаното стопанство и заводи се самоизхранваше страната, а сега се внася всичко от Турция и Македония.Язък Ви за дипломите, ако изобщо ги имате.Наистина сега прекаленно лесно се влиза в университет, и Вие сте неопровержимото доказателство.
54
0
 
0
 
! Отговори
До ликтор преди 14 години
Отговори си сам .Хайде да ти помогна.Губеща я изкараха ,а не е била никога такава.Затова 4 месеца след продажбата вече беше погасила задълженията и започна да трупа огромна печалба но не за България ,а за други.Не спори с мен -аз работя там,работех там и при продажбата
53
0
 
0
 
! Отговори
ликтор до Червената преди 14 години
А защо когато Всички реактори работеха в Козлодуй преди 10 ноември ,имаше режим на тока ?И тогава ли ПАК Костов беше виновен ?
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
nomer 45 ,pazarite v cccr otdavna sa zameneni,s mnogo po hybavi stoki ot zapada,i iztoka,ne se zablyjdavaite,kakvo moje da iznasqme togava za tam,tova e edna bogata dyrjava na polezni izkopaemi,i te se podvedoha po gre6en pyt,no tova e dryg vypros
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И като цъвтяхме и процъвтявахме при Костов защо загуби изборите и то катастрофално.Нещо хората май не са разбрали ,че са били в рая през годините на управлението му.Ама те българите са *** -особено като не гласуват за нас.Ако обаче гласуват за нас същите хора вече не са ***
50
0
 
0
 
! Отговори
радка-пиратка преди 14 години
мило бе,***!толкова ли за нищо не ставаш?онази милиционерска-дебела *** искаше да ме запложда!вземи празна бутилка от водка и спазвай упътването по долу!ако и това не можеш не ми пускай ръка защото ще получиш ритник в топките!!!Коктейл *** е самоделна запалителна бомба, представляваща съд (найчесто стъклена бутилка), напълнен със смес от въглеводородно гориво снабден с фитил. Създадена е през Зимната война (1939-1940) във Финландия и е наречена на министъра на външните работи на СССР Вячеслав *** (в отговор на твърдението му, че Съветите не хвърлят бомби, а храна за гладуващите си северни съседи, посрещат руските танкове с взривните коктейли на негово име).Други лесно запалими течности като спирт и терпентин също са били използвани вместо бензин. Сгъстители като катран, захар, животинска кръв, яйчен белтък, моторни масла, стрит каучук и препарати за миене на съдове са били добавяни към горивната смес, за придаване на ефект като при използването на ***, т. е. да увеличат поразяващия ефект и да създадат плътни облаци задушлив дим. Коктейл *** хвърлен върху танк, особено в областта на блока на двигателя, може да унищожи машината развивайки достатъчно топлина за да възпламени горивото в резервоара или да стопи и прекъсне някои тръбни или кабелни връзки. Следва да се отбележи, че коктейлите *** могат да бъдат също така един психологчески ефективен метод за блокирането на танкове и бронирани автомобили чрез принуждавнето на екипажа да напусне горящата машина. Коктейли *** са били използвани също така от цивилни лица при демонстрации, безредици и граждански неподчинения.
49
0
 
0
 
! Отговори
ликтор до 41 преди 14 години
Колега ,"Нефтохим " беше единственото нефтопреработвателно предприятие в света ,работещо на загуба и с многомилионни дългове към държавата !!!А освен това е проектирано да работи само и ЕДИНСТВЕНО С ВИСОКОСЕРЕН РУСКИ НЕФТ !!!Това именно отказа "Тексако " и "Шел" !!!Къде другаде в света го има това - петролна рафинерия да работи на загуба ??????
48
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
До С и другите "исономисти".Основната грешка на комунистите тогава беше, че се съоибразяваха със СИВ и не смееха да погледнат в страни.Работеха като подчинени, а не като мислещи мениджъри на икономиката.Другия мит е че икономиката ни е била изостанала.Заводите ги нарязаха за скраб именно за да не станат след време евтина конкуренция на западните им аналози.Произвеждахме сами почти всичко необходимо, сега си го внасяме.А беше нужно малко-да се мисли прагматично и пазарно за изгодата на държавата.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Va6ata 4ervena partiq,napravi vsi4ko,tova,jalko za rabotniq narod,koito my izpolzvaha tryda i my davaha po 50 st,nadnica,iznasqha i podarqvaha,na celiq svqt.
46
0
 
0
 
! Отговори
С преди 14 години
Вече в университетите ни се влиза много лесно, семестрите са малки, че и стипендии дават за успех.. В столовете е много по-евтино от магазина.Изкарайте едно образование, тогава компетентствайте бе червени магарета!
45
0
 
0
 
! Отговори
ликтор до Пепо Секса преди 14 години
Колега ,искам да ти припомня и други Костови "провали",за които не си спомняш - умишлено или не ...Един от най- големите му "провали " е че подготви държавата само две години след "златното "Виденово управление за ЕС и НАТО ,ако сега не се редиш на опашки за визи пред европейските посолства - тази екстра му я дължиш на него !Друг огромен "провал" е че успя от галопираща инфлация от 586 % годишно да я ограничи до 3-5 % за всяка година от управлението си ...
44
0
 
0
 
! Отговори
До хвк преди 14 години
А след като Костов дойде на власт на къде беше насочен износа-на никъде.Нямаше кой да произвежда и изнася .Пропуснал си СССР ,но ти си синя чугунена глава така ,че е излишно да ти се обяснява
43
0
 
0
 
! Отговори
ПОМНЕЩ преди 14 години
Единственото правителство, на което възлагах, макар и малки, надежди, бе това на Филип Димитров. Вече бях попаднал сред някои от главатарите на СДС все комунистически и ченгесарски мушмороци. Нямах особени илюзии и все пак... Тогава узнах кой е другарят Филип Димитров и доста скоро окончателно престанах да се надявам. У нас продължава да ръководи славната БКП и по-специално висшата номенклатура. Радвам се, че след като нарекох Б. Б. (българската Бриджит Бардо), това съкращение придоби гражданственост. Б. Б. бе слугиня на Тодор Живков и Симеон. Вие допускате ли, че без революция слугата може да стане господар на бившия си чорбаджия? Да не забравяме, че министър означава слуга... На 10 януари 1990 г. приключва Колегиум на МВР, започнал още през декември 1989 г. През последния ден думата взима тогавашният заместник-министър на МВР ген. Любен Гоцев. Да, същият, който е биз-бизе с американците и е отговарял за тайното посещение на Ричард Никсън у нас. Та този сетнешен ортодоксален болшевишки банкер заявява пред колегиума (цитирам): Аз се питам и към всички го поставям този въпрос: можем ли ние на 14-ия извънреден конгрес в програмата на БКП да предложим нещо, което да влезе в историята на нашата партия, свързано с националната сигурност на НРБ? И ако можем, какво можем да направим още тази вечер? Реорганизация, структури, нови подходи, ново политическо мислене?... Ние нямаме време да губим... Всички не спим и всички се вълнуваме и нека да направим още тази вечер нещо, да влезем скромно, така да се каже, в историята на БКП, да спасим тази партия. Ние имаме три задачи: да оцелее партията като цяло, да не се разцепи на пет крила, да спечелим изборите поне с 50 плюс 1, т. е. след шест месеца да сме все още на власт. Аз се боя от това, което четем ежедневно. Много ми се иска да излезем с конкретно предложение тази вечер. Да не продължаваме да дискутираме теории, да се занимаваме с емоции. Нямаме право да продължаваме тази форма на разговори. Другарю Семерджиев, дайте да видим съвсем конкретно какво трябва да се направи. Утре сутринта трябва да сме готови да влезем с конкретно предложение в Политбюро. На 15. I влиза чл. 1, ние вече не сме управляваща партия, запомнете го това! И тогава няма да може др. Петър Младенов да извика др. Семерджиев и да му каже - вземи този и този на разработка. Дайте си ясна оценка. Ние ще служим на Политбюро, но не можем официално, ще искаме разрешение от прокурора, съдия... Ние сме хората, които ще решим съдбата на това ведомство. МВР ако трябва да го ликвидираме, ако трябва да направим две нови служби, наравно с Шесто и на УБО трябва да му търсим бъдеще. Утре ще чуете съвсем нови неща, които България не е очаквала. Времето ни пришпорва и трябва да действаме тази нощ. Утре ще бъде късно. Двадесет години след прехода нищо не е променено. Партията е монолитна като гранитен блок, макар и явяваща се под различни наименования БСП, ГЕРБ, НДСВ, СДС, ДСБ, РЗС, Атака... Като министър-председателка, потомствената комунистка Б. Б. и компанията й от партийни секретари, явни и тайни милиционери и техни деца все така служат на Политбюро. За мен Б. Б. е опасна само по една причина. Тази едра и недодялана мома олицетворява средностатистическия ***, какъвто бе и Тодор Замфиркьов, което на *** ще рече Живков. А тукашното население има афинитет към простащината. Както харесваше правешкия си Тато, сега му допада банкянската приматка Б. Б. И понеже тя е твърде еластична в кръста и е продала душата на не един сатана, я харесват в Москва и Вашингтон, в Берлин и Тел Авив, в Брюксел и Пекин. Затова ме е страх, че тази другарка може да изкара няколко мандата толкова е послушна и удобна. Лишена от възможност да мисли, говореща като типичния представител на Коньовица, тя се харесва на т. нар. средностатистически избирател.
42
0
 
0
 
! Отговори
хвк преди 14 години
Май няма нужда да се отговаря на некомпетентни мнения. Червената помия май не е влизал в завод или да е ходил на село, тогава щеше да рму е ясно кой съсипа и селското стопанство и промишлеността далече преди 89-а година. А да е чувал, че нашият износ беше насочен само към Азия и Африка? Че на запад износът ни беше главно на червени дипломати и величия, стоки - не.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Другарю Костов, и проверката на вашето управление беше много повърхностна!!!Не ни залъгвайте с това поведение на св. вода ненапита. Всички помним вашата приватизация, РМД-тата...Муравей, Божков (RIP) и останалите от вашето правителство, на което духовен и идеен водач бяхте. А ако някои от децата, които пишат тук не помнят това време, да питат. Има доста да се разказва!!!
40
0
 
0
 
! Отговори
До хвк преди 14 години
А колко струваше "Нефтохим"-а умнико и защо го харизаха на руснаците.А това ,че нещо струва колкото е готов някой да плати е така.Само,че никой няма да плаща милиони като може да плати 1 долар и 10% комисионна.Или нямаше мистър 10%, приказките "Иване кажи си" за кой бяха
39
0
 
0
 
! Отговори
хвк преди 14 години
Те освен "Балкан" друго не казват. Напр., че същия този "Балкан" имаше 150 милиона долара задължения, че имаше два - три раздрънкани самолета, че нямаше аерогара нито свястна писта? Кой купува голо поле? Грешката на Костов е, че не се разправи с проклетата партия още през 1997 година. И още плаща тази грешка. За съжаление ние също.
38
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
По времето на чие управление се продаваха заводи по два за лев?Само сградите им днес не можем да построим.Кой ликвидира положителните практики в земеделието и земята се превърна в обрасла с трънаци безстопанствена ливада?Кой подписа за затварянето на АЕЦ, за продажбата на БГА и пощите?Кой разби здравеопазване, пенсионна система?И колко му платиха за това?А беше нужно малко-само да се стъпи на старата изградена вече база и да се търсят нови пазари ,инвестиции и кооперации...