Костов: Ревизията на Тройната коалиция е повърхностна

Синята коалиция ще има собствен кандидат за президент
3 окт 2009 14:07,
169
Костов: Ревизията на Тройната коалиция е повърхностна
Снимка: БГНЕС

„Категорично заявявам волята на Националното ръководство на предстоящите редовни местни избори да се явим със Синята коалиция като самостоятелна формация“, заяви председателят на ДСБ Иван Костов в политическия си доклад пред Шестото национално събрание на партията, предаде БГНЕС.

По Устав в правомощията на нашите местни организации е да решат заедно със СДС и останалите ни партньори от СК въпросите за явяването ни на предсрочните местни избори, каза Костов и добави, че в ДСБ е имало остра дискусия и противоположни мнения по този въпрос, особено в София.

Той заяви, че трябва да се направят всички усилия да се разшири и укрепи Синята коалиция като обединение на цялата антикомунистическа и антипопулистка демократична десница и да поискат доверието на избирателите за себе си, а не за чужди кандидати.

„Същото трябва да направим на предстоящите президентски избори. СК трябва да има свой кандидат за президент, който да ни мобилизира като национална политическа формация, носител на изстраданата българска демократична кауза“, заяви председателят на ДСБ.

„Ръководството на управляващата партия отклони всички наши предложения за изграждане на силна и стабилна управляваща коалиция. Това предизвика голямо разочарование у нашите избиратели”, заяви Костов и продължи:

„Изрично подчертавахме, че сме напълно против парцелирането на изпълнителната власт. СК и ДСБ бяхме напълно готови да участваме със своята експертиза и решения в изработването на правителствена управленска програма.

Това не стана, поради нежеланието или неспособността на ГЕРБ да потърсят компетентна помощ.

Ние запазваме готовността си да постигнем официално съгласие за парламентарно сътрудничество. На практика, в определена степен такова се осъществява, без обаче да е постигнато писмено споразумение.

При тези обстоятелства се засилва необходимостта да изпълняваме добре политическата си задача да бъдем гарант и коректив на управлението на ГЕРБ“, заяви председателят на ДСБ.

„Ние считаме, че днешните управляващи не извършват задълбочена ревизия на управлението на Тройната коалиция.

Всички виждаме как те се плъзгат по повърхността на обществените скандали, най-често с дребни, медийно атрактивни теми.

Не се констатират тежки закононарушения на висши политици. Не се дават доказателства за образуване на обвинения от прокуратурата.

Изминаха 68 от 100-те дни на ГЕРБ, но ние още не сме чули истината за управлението на Тройната коалиция”, каза още Костов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Долу в дяно на сайта има препратки към блогове.Много моля, прочетете "Докъде я докарахме".После С, Ликтор, ХВК и няколкото анонимни ,чийто идеал е Костов, да коментират тук.Това, за което е написано там е следствие на неговата визия за развитието на страната, за съжаление възприета от всички след него.
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Спасението е едно - усъвършенствайте се, станете Граждани, тогава ще стане възможно измитането на червения *** от България. Засега само ви будалкат и ви въртят на малкия пръст. Престанете да вярвате в чудеса и случайности.
75
0
 
0
 
! Отговори
ликтор до 69 преди 14 години
Освен това колега ,искам скромно да отбележа ,че при създалата се от правителството на Виденов ХИПЕРИНФЛАЦИЯ ,доста лесно могат да се върнат дълговете ,особено тези към държавата,понеже са в левове !Може и да съм *** ,ама поне това назнайвам !!Та нали другарите комунисти затова точно я създадоха ,за да се върнат лесно дълговете към банките !И аз намазах - с 8 долара си върнах кредита от 23 000 лева ,та какво остава за НЕФТОХИМ,колега ...
74
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
Гроздето е кисело,ама много кисело.Аде,Иване предизвикай предсрочни избори!Да те видя как ще си боднеш кръстта,Китката хората ще ти я донесат!
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ima6e promi6lenost i se oblagodetelstvaha samo malka grypa ot hora obkryjenieto na drygarq JIVKOV.
72
0
 
0
 
! Отговори
ликтор до 69 преди 14 години
Колега ,явно си филантроп и помагаш на хората ,както и в моя случай !Но пак да си кажа - шефовете на Нафтата източваха предприятието с фиктивни договори за поръчки,доставки и пр.Слагаха си свои фирми /или които от Партията наредят / ,правеха бартери и какво ли не още !Освен това щата ви беше раздут до небето /вярно хранеха Бургаз /...Та в тоя ред на мисли ,не се опитавай да извърташ така нещата ,че да излезе че Костов и сие са натрупали тези дългове !
71
0
 
0
 
! Отговори
радка-пиратка преди 14 години
и сега какво?да сложат някой *** от сергиите ще управлява по -добре!ДС исбирало най-простия ***..........УЖАС
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДО 66 НАПЪНО ПРАВ
69
0
 
0
 
! Отговори
merci преди 14 години
bai mile ti ne izbyaga li po negovo vreme ot Bilgariya.
68
0
 
0
 
! Отговори
До ликтор преди 14 години
Хайде сега кажи как едно "губещо" предприятие с "огромни "дългове за няколко месеца без нищо да се променя става печелившо.Пак ще ти помогна защото явно си ***-защото беше "губещо" само на книга и шараните като теб да не питат защо продаваме предприятие ,което даваше 10% от БВП на страната.Сега милиардите печалба от рафинерията къде отиват.
67
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
До С.Няма значение какъв съм.Никога няма да бъдеш това, което съм аз, ако ще и още 5 дипломи да си купиш.Но за разлика от теб аз няма да се срамувам ако се наложи да бъда автомонтьор или строител.(До Ликтор.Ако си бил над 7 годишен по времето на режима на тока, би трябвало да знаеш че имаше промишленост, консумираща ток на три смени даже.Част от тока се изнасяше,за да може баба ти да ходи безплатно на доктор, а ти и такива като теб да учите до 25 годишна възраст също безплатно.Както сега.
66
0
 
0
 
! Отговори
ликтор до 57 преди 14 години
Да ,производтвото също гълташе доста ток ,но тогава изнасяхме ток и за Турция ,защото за вноса ни трябваше валута !!!!!Това за производството го обясняваха *** ,защото искат да защитят "рентабилността"на Кремиковци на времето ,а всъщност се изнасяше ток,иначе извън СИВ искаха долари ,колега !!!Конвертируема валута !!!
65
0
 
0
 
! Отговори
ПОМНЕЩ преди 14 години
- Чудя се що за хора сте? Не можете ли да мислите? Как е възможно дори за миг да допуснете, че някой ще допусне интересите на Политбюро, на висшата комунистическа номенклатура да бъдат накърнени? Някога като главна секретарка на МВР Б.Б. се оправдаваше като ученичка пред дружинен ръководител: Ние ги хващаме, те ги пускат. Предстои да чуем как се вайка: Ние ги предаваме на прокуратурата, а те не ги осъждат. Ако перифразираме един успял поради своя брак с мадам Сузи графоман-слагач като Радичков: Всеки навсякъде ходи с миналото си. На един то е като топлийка, а на други като купа сено. Ходи той, и миналото му с него. Б.Б. е от тези с купата сено. Нали ако посегне на някой по така, Церберът на входа на прокуратурата с номенклатурното име Борис Велчев ще започне от нея. Тази мома-пожарникарка е толкова замесена в престъпления, че ако имаше правосъдие, нямаше да излезе от затворите. Всичко е театър. А народът? Древният хуморист Ювенал го е казал: Panem et circenses Хляб и игри (зрелища). Забележете как храбрият комсомолец Яне Янев се отказа от идеята си за свикване на Велико народно събрание. А на 9 септември драгалевският Мавър се хвърли да помирява комунисти и някакви съществуващи само в неговото болно марксистко съзнание фашисти! Щом така са решили на Позитано 20... Вие мислите, че Румен Овчаров случайно е изтървал онази реплика, че РЗС и Кошлуково-Ковачкият Лидер са креатури на БСП? Хора, на 11 ноември 1989 г. цялата власт, в това число и въоръжената, бе в ръцете на Политбюро и висшата номенклатура, включително и по окръзите. Някой да е посегнал да им я вземе? Вижте как действат с архивите на ДС. Показват ненужните... Срамно е! Любопитен съм да узная как Б.Б. ще одраска Емилия Масларова например? Та нали нейният свекър Иван Масларов години наред е писал речите на Тодор Правешки! Да не съм расъл в саксия... Та фамилия Живкови и сега е най-богатата у нас. Цели 35 години тя бе на върха. Питайте Батето как живее в такова охолство и обикаля света уж с голата си пенсия?
64
0
 
0
 
! Отговори
Бай Миле преди 14 години
Иване пиша ти от Сиатъл идвай на власт и аз се връщам да живея в България
63
0
 
0
 
! Отговори
Бай Миле преди 14 години
Иване пиша ти от Сиатъл идвай на власт и аз се връщам да живея в България
62
0
 
0
 
! Отговори
merci преди 14 години
bog da pazi BILGARIYA ot takiva kato kostov.zabravihte li ce po negovo vreme yadohme zareviza.ziganina go izbrali za zar toi ubil pirvo basta si tova e toi.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Tova e nai golqmata parodiq na komynisti4eskata vyrhy6ka,kogato stanaha kapitalisti.
60
0
 
0
 
! Отговори
ликтор преди 14 години
Дълговете на "Нефтохим " бяха натрупани УМИШЛЕНО доста преди Костов да дойде на власт !
59
0
 
0
 
! Отговори
ПОМНЕЩ преди 14 години
Партията е монолитна като гранитен блок, макар и явяваща се под различни наименования БСП, ГЕРБ, НДСВ, СДС, ДСБ, РЗС, Атака... Като министър-председателка, потомствената комунистка Б. Б. и компанията й от партийни секретари, явни и тайни милиционери и техни деца все така служат на Политбюро. За мен Б. Б. е опасна само по една причина. Тази едра и недодялана мома олицетворява средностатистическия ***, какъвто бе и Тодор Замфиркьов, което на *** ще рече Живков. А тукашното население има афинитет към простащината. Както харесваше правешкия си Тато, сега му допада банкянската приматка Б. Б. И понеже тя е твърде еластична в кръста и е продала душата на не един сатана, я харесват в Москва и Вашингтон, в Берлин и Тел Авив, в Брюксел и Пекин. Затова ме е страх, че тази другарка може да изкара няколко мандата толкова е послушна и удобна. Лишена от възможност да мисли, говореща като типичния представител на Коньовица, тя се харесва на т. нар. средностатистически избирател.
58
0
 
0
 
! Отговори
С преди 14 години
Случайно да си автомонтьор или строител?