Цирк Юзеирови в Свищов. Май учредиха ОТОМАН

Али Юзеиров твърди, че е събрал 550 подписа за партията
3 апр 2010 15:30,
923
Цирк Юзеирови в Свищов. Май учредиха ОТОМАН
Юзеир Юзеиров се появи с фес при вчерашния опит да учреди ОТОМАН в Шумен. Снимка: БГНЕС

Втори опит за учредяване на партия ОТОМАН направиха братя Юзеирови – този път в Свищов и този път, май успешен.

В петък опитът им да създадат ново политическо формирование пропадна, след като не успяха да привлекат необходимите 500 души.

Тогава братята се заканиха, че до седмица ще учредят партията "нелегално" – на друго място, за което няма да казват на медиите.

Днес те се събраха заедно със свои сподвижници в Свищов – в барака в близост до джамията в ромската махала.

За учредяването на "Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък" /ОТОМАН/ обаче отново не се събраха необходимите симпатизанти.

Днес дойдоха едва 50 души, сред които отново имаше непълнолетни.

Още по темата

Братя Юзеирови пък бяха привикани в Районното управление в Свищов, след като  общински съветници от ГЕРБ подадоха сигнал за "събранието" им до полицията, районна прокуратура и до окръжния прокурор на града.

Въпреки малкото хора, присъствали на събирането, Али Юзеиров заяви, че партия ОТОМАН вече е учредена и той разполага с протокол с необходимите подписи.

По думите му събраните подписи са 550, организацията на мероприятието минала гладко, а в ромската махала на Свищов е имало полицаи, които са ги охранявали, така че да няма ексцесии.

"Наистина нямахме разрешение за това събиране и ще си понесем отговорността. Ще ни съставят актове, но факт е, че партията е учредена", коментира Юзеиров пред Агенция "Фокус".

След събирането на подписите предстои партията да бъде регистрирана в Софийския градски съд.

Междувременно стана ясно, че Окръжната прокуратура в Шумен е образувала досъдебно производство във връзка с вчерашния неуспешен опит за учредяване на партията на Юзеирови в града.

Производството е образувано срещу неизвестен извършител по чл. 164 от НК, според който е престъпление да се проповядва омраза на религиозна основа чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин.

Това съобщи пред БНР зам. окръжният прокурор на Шумен Димитър Димов.

Още вчера пред съдия са били разпитани част от присъствалите на проваления опит за учредяването на партия ОТОМАН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


923
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
783
2
 
1
 
! Отговори
TR-TURK преди 13 години
VIE NYAMATELI ISTORITSI BE BILGARSKIYAT KOREN E TURSKI ZACHTO SE PRAVITE NA UDAREN VIJTE V KOYA GODINA STAVATE HRISTIYANI , KORENIT VI E TURK. PICHETE NA LATINSKI VECHE STE EVROPEYTSI , VACHIYA EZIK E NE VALID NIKIDE.
782
2
 
1
 
! Отговори
TR-TURK преди 13 години
FESIT V TR. E ZABRANENO OBACHE V BG. TYABVA DA SE NOSI DA SE ZNAE KOY E T. KOY B. VSICHKI TURTSI V BILGARIYA CHTE NOSIME FESOVE,V TR. NYAMA NUJDA ZA TOVA.
781
4
 
1
 
! Отговори
Не е както трябва преди 14 години
Направиха така, че за да се предизвика референдум трябват 500 000 подписа, а за да се създаде каквато и да е фанатична, крадлива и етническа партия да са нужни само 500. Не трябва ли да е обратното, та да видим кои партии ще останат с по 500 000 привърженици?!
780
5
 
3
 
! Отговори
партия Тамерлан преди 14 години
Аз мисля да основа партия Тамерлан - кръстена на монголския завоевател, който размазал султан Баязид Светкавицата и го е оковал в клетка до края на живота му
779
7
 
4
 
! Отговори
turcia преди 14 години
balgare ostava vi malko vreme da se pod4iie na turskata volq i da badete sme6ni robi kavito vinag ste bili
778
3
 
11
 
! Отговори
Турчина преди 14 години
*** НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА!!!Правите ли разлика между народност и гражданство? У България немало турци , ай сиктир от тука! Вие като одите у европата да изсерете *** само и само да е европейче, защото Ви е срам да се наречете българи мене не ме е срам да се нарека турчин с българско (единствено) гражданство с което се гордея за разлика от Вас!!!А за ОТОМАН - бой мамицата им *** :))
777
3
 
0
 
! Отговори
за сухото и мокрото преди 14 години
Не, те си хилят мазно по ориенталски и си мислят "хак им е на българите", защото разсъждават първично (все пак 20 години ги напъва отзад ДПС и те стенат от удоволствие) и докато им е забавно няма да се усетят как покрай сухото ще отиде и мокрото.
776
3
 
0
 
! Отговори
хахаха преди 14 години
Той май иска Фесчето му да хвръкне :) *** ПРОВОКАЦИЯТА към Българския народ целта е да има погроми и да ни заклеймят от Европа като анти мюсюлмани. Турция да излезе от цялата работа Жертва (ОМГ).
775
3
 
9
 
! Отговори
x преди 14 години
agent na turskoto razoznavane,s podrivna deinost v balgaria
774
4
 
7
 
! Отговори
chovek ot naroda преди 14 години
Na tozi nagal Pomak koi my e dal pravo da nosi Fes v Balgariia,da si xodi v Tyrciia i da si nosi Fes i da go vidim tam dali cnte my darji da osnovava etnicheski partii.
773
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
abe typite medii kogato bulgarski nacionalisti napravqt wuzpomenatelno shestvie zshto ne kazwat nishto, a kogato tezi seqt omraza wednaga se obajdat i pravqt po losho polojenieto ? boiko dobre wi kaza da mulchite, a wie ...ne ni e nujen tochno sega etnicheski konflikt
772
3
 
10
 
! Отговори
turche преди 14 години
smqtam che tezi dvamata sa mn.nagli i prosti.zaradi takiva hora bulgarite ni obijdat
771
7
 
5
 
! Отговори
rosiros преди 14 години
И още нещо, тук няма турци, има българи-мюсулмани. Турци са тези които са родени в Турция и пребивават на територията на страната. Който е роден в България е българин, без значение каква религия изповядва. Аз може да съм будистка, но това не ме прави индийка.
770
5
 
4
 
! Отговори
rosiros преди 14 години
И според теб ние трябва да си мълчим и да преглътнем и този шамар, който ни удариха???
769
4
 
5
 
! Отговори
niki преди 14 години
Ако турците са хора на място сами ще затворят устите на тия *** - Юзеировите. А аз съм убеден, че са. И сами ще решат тоя проблем.
768
4
 
6
 
! Отговори
rosiros преди 14 години
Не сме съгласни тези *** да ни предизвикват в най- почитания ден за християните, а ние да мълчим. Какво ще стане ако християните в Турция решат на вашия байрям да учредят християнска партия????Ще се постарая изказванията на Юзеирови да станат достояние на цяла Европа. Любопитно ми е как ще реагира останалия християнски свят. Как мислиш, дали ще се зарадва на тази провокация???? Ние имаме търпимост, никога не сме ви обиждали на вашите празници, дори и да не са ни приятни.
767
6
 
4
 
! Отговори
rosiros преди 14 години
Анонимен, ние не сме и никога не сме били против българите- мюсулмани. Ние сме против тези които се тупат в гърдите и казват че са турци и тяхнара родина е Турция. Против тези които ни предизвикват и в нарушение на конституцията правят разни партий и изявяват претенции за територии. Ако всеки от тях си направи труда да издири родословното си дърво, ще се окаже, че коренът им е български. Нека почетат малко история и ще видят че България съществъва от 681 година.
766
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
недопустимо е това, което се случва... за такива подбудители трябва да се търсят сериозни наказания...
765
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Българи, пишете на български, за да се разбира!
764
4
 
3
 
! Отговори
Реплика преди 14 години
Просто трябва да им се приберат българските (ЕС) документите и да им се заменят с турски.После ще видим "Кон боб яде ли"?