Част от заплатата на чиновниците вече ще зависи от свършеното

25 на сто от нея ще е на базата на резултатите им
21 юли 2010 23:27,
67
Част от заплатата на чиновниците вече ще зависи от свършеното
Снимка: Булфото

Държавните чиновници ще получават заплати по нов модел, предвижда стратегията за административна реформа на правителството за периода юли 2010-юли 2011 година.

Заплатите вече ще имат твърда и променлива част в съотношение 75% към 25%. Непроменливата част ще зависи само от отработеното врема, а останалото ще се определя на базата на резултатите, постигнати от чиновника.

Новият модел за определяне на възнагражденията ще влезе в сила от началото на следващата година, а сега се подготвят законовите изменения, свързани с него.

Друга промяна предвижда основните заплати за длъжностите да се определят в нова скала. Сега има само минимална и максимална стойност.

Скалата ще съдържа стъпки на основните месечни заплати за всяко длъжностно ниво, като стъпките ще бъдат определени на база професионален опит и оценка на изпълнението.

Още по темата

Предстои и въвеждане на нов Единен класификатор на длъжностите в администрацията, който да осигури справедливо заплащане в съответствие с отговорността и изискваната квалификацията за отделната длъжност.

Освен това ще се уеднаквят изискванията за заемане на една и съща длъжност в различните видове администрации.

Системата за оценка на служителите също ще бъде усъвършенствана, така че да има обвързаност на постигнатото от чиновника със заплащането и с кариерното развитие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
31
 
! Отговори
1 преди 14 години
ИСТИНАТА Е ЧЕ ДЯНКОВ ПРАВИ СЪКРАщЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ В ДЪРЖАВНИЯ СЕКТОР С 25% В ВСЯКА ДРУГА ДЪРЖАВА ( КЪДЕТО ИМА СИНДИКАТ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ - САМО ВБЪЛГАРИЯ НЕЗНАЙНО ЗАщО НЯМА) щЯХА ДА ОБЯВЯТ ЕФЕКТИВНА СТАЧКА КАТО В ГЪРЦИЯ РУМЪНИЯ И Т.Н. СЕГА СЕ ЗАМАЗВА ПОЛОЖЕНИЕТО ЧЕ УЖ щЕЛИ ДА ПЛАТЯТ ЗА СВЪРШЕНА РАБОТА - КАК щЕ Я ИЗМЕРЯТ ТА ТЕ НЕ СА ВЪВЕЛИ И ЕДНА ПРОСТА СИСТЕМА ЗА НАТОВАРВАНЕ И ЕФЕКТИВНОСТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В АДМИНИСТРАЦИЯТА!
39
1
 
17
 
! Отговори
до 25 преди 14 години
Точно така! Абсолютно вярно!
38
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много ги бива чиновниците да викат на всички от частния бизнес Андрешкоци само, че ако ги уволнят само след година ще ровят по кофите ;) То само с дай-дай не става. Нужен е и акъл.
37
1
 
21
 
! Отговори
До 38 преди 14 години
Бинго! Ей това е целта. А в държава, съставена предимно от Андрешковци, и Майка Тереза да е данъчен, пак ще я оплюват. Това е, друго няма. А "бизнеса" да ляга да спи, щото сабахлем ще трябва да работи "здраво" :)))
36
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Чешите си крастата!Сменят неудобните със свои послушковци - и толкоз!!!Кярът за вас е да позлобеете под тайзи статийка! Който е бил в администрациятя няма да остане гладен, щото вече знае "хватките"! А бетона ще си го бърка "Работодателя" сам пак! Безплатно!:):):)
35
1
 
18
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Гледам, разбираш. Да не поиграйваш и ти, а? ;)
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Човека не изнудва, а се самосезира. Ти като гедебопаджия, кво ще кажеш за тия, дето ги е писало "работодателчето?"
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Става. Обаче при посочване поименно. Я да си признаем честно, при лошо обслужване кой от вас се е поинтересувал от името на чиновника? Всеки лае - държавни служители....Имената, пичове, имената. Обаче. Страхът че след година пак ще сме при същият служител и фразата "ако почерпиме" (иначе всички са борци против корупцията, само дето за нея трябват взимащ, но и даващ, често с кеф, за да мине метър) този път няма да свърши работа и този път ще трябва да се плаща на държавата, сковава всеки кураж.
32
7
 
20
 
! Отговори
Цъфи Асото преди 14 години
Добре , че новината тук е пусната в извънработно време иначе не ми се мисли как щяха да реват чиновниците, щяха да омажат сайта със сълзи и сополи! Всички знаем какво правят с компютрите в работно време, преди им стигаха пасиансите и тетрисите, сега вече минаха на онлай игри, билярди разни, коментари в новинарски сайтове,порно, абе сладка работа. Плътно свършена работа- 3 часа, другото неткеф. Ако само им спрат нета извън тяхната си мрежа, ефективноста им ще се вдигне поне с 60%.
31
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да ги съкратят наполовина, които останат да работят както трябва и няма да имат проблеми със заплатите. Откъде накъде цената на кризата ще я плаща само частния сектор.
30
6
 
20
 
! Отговори
Калин преди 14 години
чиновниците са полуграмотни, а ко разровите дипломите и квалификациите ще лъснат едни институти аонсу, школи .. по партийно дело и разни специалности по разни университети.. все легитимни докато са "следвали" познавам достатъчно такива, че да имам мнение.. всеки познава или бил в контакт с такива!нормалните хора са аут от администрацията, това е система за ненормалници, продукт на маргиналници!
29
2
 
22
 
! Отговори
хунвейбин преди 14 години
При всеки оплакал се от лошо обслужване клиент да се режат по 2 лева от заплатата, обслужване без усмивка- 1 лев! Който издържи- става за работа в администрацията, другите- на полето!
28
1
 
20
 
! Отговори
Ясен преди 14 години
В тоя форум всички сте болни я си лягайте да спите ,че ми образувахте яко нерви!!!
27
3
 
19
 
! Отговори
Калин преди 14 години
работят и в комбина с едрите арендатори.. обслужват тях!обикновеният човек ги издържа от залъка си .. бъркат му в джоба, изяждат му парите!изобщо не са за жалене, ползват ред превилегии, дори и другарките по училищата се осигоряват допълнително от бюджета!те вземат и ще вземат.. само, че кой ще плаща и докога.
26
6
 
21
 
! Отговори
Призив ! преди 14 години
Не вземайте бивш чиновник на работа !!! Най малкото всички до един са неквалифицирани. Спомнете си за всичките дебели и арогантни ***, които са ви правили на ***. Оставете ги да се гърчат от глад. Докато не измрат до последния, тази територия няма да стане държава !
25
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тук по морето, в заведнията е пълно с чиновници . Само те явно могат да си позволят почивка и да харчат по 50-100 лева за вечеря !!! Как се вадят такива пари с уж мизерните им заплатки дето били?!!!
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В Агенция по земеделие където работят около 2000 жрици на любовта, СРЕДНАТА ЗАПЛАТА Е 2000 лева !!!!!! И това са само парите за заплати без бонусите, служебните коли, офиси, телефони и дълги отпуски.
23
5
 
23
 
! Отговори
Луд с тесла преди 14 години
На българския чиновник и 200 лева са му много. Нека ви напомня, че държавните слжители не плащат и стотинка здравни и пенсионни вноски. Но пък на датата тичат към банкомата. Силно разочарован съм от миниятюрния мащаб с който се работи. Тези докато не ги съкратят най малко със 70%, значи нищо не се прави.
22
5
 
22
 
! Отговори
Калин преди 14 години
знаете ли кои са най облагодетелствани през последните години - чиновниците, добре знаете. Въпреки трудностите получават навреме стабилни и сигорни доходи, ползват превилегии, бонуси надбавки и добавки .. получават и пари на каса!не внасят от джоба си здравни осигоровки, не се осигоряват на минимална заплата.. само консумират и умнеят ... около 1 милион са бюджетните служители в тази страна!по умни ли ставаме, по образовани...по социално потребяващи?като общество.. толкова за капациета им.
21
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Половината чиновници са назначени любовници и гей дружки на босове от ДПС и БСП и са на работа само с идея да крадат и държавата да им плаща телефони и служебни коли. До сега не съм видял беден чиновник, а все реват за заплати въпреки, че вземат по над 700-800 лева + пари за дрехи , храна и т. н.