Част от заплатата на чиновниците вече ще зависи от свършеното

25 на сто от нея ще е на базата на резултатите им
21 юли 2010 23:27,
67
Част от заплатата на чиновниците вече ще зависи от свършеното
Снимка: Булфото

Държавните чиновници ще получават заплати по нов модел, предвижда стратегията за административна реформа на правителството за периода юли 2010-юли 2011 година.

Заплатите вече ще имат твърда и променлива част в съотношение 75% към 25%. Непроменливата част ще зависи само от отработеното врема, а останалото ще се определя на базата на резултатите, постигнати от чиновника.

Новият модел за определяне на възнагражденията ще влезе в сила от началото на следващата година, а сега се подготвят законовите изменения, свързани с него.

Друга промяна предвижда основните заплати за длъжностите да се определят в нова скала. Сега има само минимална и максимална стойност.

Скалата ще съдържа стъпки на основните месечни заплати за всяко длъжностно ниво, като стъпките ще бъдат определени на база професионален опит и оценка на изпълнението.

Още по темата

Предстои и въвеждане на нов Единен класификатор на длъжностите в администрацията, който да осигури справедливо заплащане в съответствие с отговорността и изискваната квалификацията за отделната длъжност.

Освен това ще се уеднаквят изискванията за заемане на една и съща длъжност в различните видове администрации.

Системата за оценка на служителите също ще бъде усъвършенствана, така че да има обвързаност на постигнатото от чиновника със заплащането и с кариерното развитие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
18
 
! Отговори
ГДБОП преди 14 години
Чиче, ти гледай да не набарат твоя ай пи адрес, че ако си държавен служител и плашиш с такова изнудване, май ще си от първите дето ще хвърчат на улицата.
19
3
 
17
 
! Отговори
Ясен преди 14 години
до 16Ще пипнеш *** не го виждаш ,че няма 20 стотинки в джоба само се прави на важен тук :).
18
4
 
23
 
! Отговори
Бачкатор преди 14 години
Искам да ги гледам как умират от глад тези, които цял ден пият кафета и плетат клюки. Ооо, мислеха си, че са богопомазани, а ? :-) Ще се накефя ако са натоварени с кредити :-)
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В тази криза държавен служител да си .. Държавата ти плаща всички разходи и тлъста заплата, ти само кради. В моловете е пълно с чиновници които яко товарят чанти за по стотици левове всеки път !!!
16
3
 
19
 
! Отговори
Чичко преди 14 години
Дали пък да не взема да те пипна по IP адреса и в понеделник да ти се тръшне една проверчица от НАП , НОИ и инспекцията по труда? Кво ще кажеш, пиле?
15
3
 
19
 
! Отговори
Калин преди 14 години
ти пък за по различна от нормалните хора ли се имаш.. а *** имала образование.. учила била 5 години .. заслужили сме подобно отношение от ваша страна, за каква се имаш ти пак питам, за по различна от нормалните хора ли? драга никой не те е сънувал.. за да се вреш там за 370 лева .. като не ти харесва на пазара на труда /който впрочем си е ваш продукт/.. слънцето не изгрява и не залязва с теб.
14
3
 
18
 
! Отговори
Работодател преди 14 години
Заповядай при мен да ме видиш, голямо-чиновническо-дупе какъв стаж имам.
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Част от заплатата на чиновниците вече ще зависи от свършеното" Така. Ся да видим кво ще стане. Заплатите на бълбуците в агенциите и министерствата ще зависят от свършеното от работните мулета по гишетата. Тяхните пък ще зависят от несвършеното от изчепляците над тях. Рекапитулацията каква е? Парите от съкратените ще отидат пак във богопомазаните....
12
2
 
25
 
! Отговори
Ясен преди 14 години
до 11Какъв работодател си ти бре *** сигурно нямаш и 1 ден трудов стаж!
11
9
 
20
 
! Отговори
Работодател до 8 преди 14 години
370 лева ли ?! Е, време е да свикваш от сега с пазара на труда, който те очаква. Моето предложение - Обявявам свободни работни места за бивши чиновници. Работи се на строеж, носи се бетон, тухли, хоросан и кофраж. Заплата 240 лева /не подлежи на коментар/.Работи се ПЛЪТНО осем часа. Не се осигурява храна, транспорт и облекло. Ваше задължение си е. Често се работи събота и неделя, но извънредни не се начисляват. При повече от 3 дни болнични на година, изчезваш моментално навън. Заповядайте !
10
5
 
21
 
! Отговори
Свиреп преди 14 години
Докато ти ядеш от парите на децата ми и вместо да правиш всичко възможно да съм доволен ми говориш `Заслужавате си подобно отношение` , и 100 лева са ти много !!! Марш навън да ровиш в кофите !!!
9
1
 
18
 
! Отговори
До No. 4 и 8 преди 14 години
Отговора на въпросите ти е посредата. Ще съкратят неудобните с много години стаж и "чепатите" с малко такъв. Е това ще е на първата обиколка. Изводите си ги прави сам/а.
8
4
 
30
 
! Отговори
до Калин преди 14 години
Аз съм все още млада и мисля кадърна, без връзки и работеща от 7 години в администрацията. Защо работя там за 370 лв ли?Защото за това съм учила 5 години. В наччалото ми харесваше,а сега бъркотията ме съсипва. Защо продължавам да работя ли - не съм сигурна че ще продължа след тези реформи, защото нямам "гръб" и желание да се боря с бездарници, а отсреща обществото да ме ругае. Общество, което никога не съм наричала КЛИЕНТИ, а граждани и хора. Аз съм Анонимния #4. А ти какъв си, че ме съдиш?!
7
1
 
19
 
! Отговори
няма балами преди 14 години
Има някаква кампания от новини "ще съкращаваме разходи и администрация" ама май се търси вдигане на рейтингите. Ако имаше воля щеше досега да е сторено/както се обща преди изборите/, а не само да се обещава , докато се прави всичко възможно да се запази статуквото.Нали нямаше да има "ЩЕ", или пак не сме разбрали.
6
6
 
23
 
! Отговори
Калин преди 14 години
млади и кадърни в администрацията? кои ги бе .. дъщерите, братовчедките... метресите, секретарките.... като искат повече от 400 лева да не са се бутали? млади перспективни хора напускат страната, занимават се с какво ли не .. заради "оправните" шуронайки!като искат по високи заплати да продават в МОЛА, но се съмнявам да ги търпе някой.. съмнявам се, че ще са ориентирани, към грижи за клиента!Та чиновниците в тази страна наричат гражданите КЛИЕНТИ!Само регламенти и рестрикции ви оправят!
5
2
 
19
 
! Отговори
Калин преди 14 години
толкова половинчати мерки, че дрънкат!занимаватни с глупости, вместо да оптимизират разходите по този октопод бг администрация!всякакви менти ще пробутат само и само да вкарат в рамки дефицита за остатъка от годината, но ако щете вярвайте .. нова актуализация на бюджета ще има ако не в края на годината, то през първото тримесечие на 2011, това не се реформи а имитации.
4
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вашето отношение си заслужава ЛОШОТО отношение на администрацията. Не може така да желаее злото на някого, какви хора сте!? Има млади и кадърни хора в администрацията, които работят за по 400 лв.Има и дърти бездарници, които пък заради стажа и връзките си вземат по 1000 лв. Кого мислите че ще съкратят!? Не ви е срам!
3
7
 
22
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Хубаво е да си държавен....чиновник;само се моташ и ....папаш цяла година,а накрая ти дават и още една...заплата.Кризата ги ....обърка и тях малко,но товае,за потягане на....реиците;тези дето не са се ....събудили,ще ги...погъделичкат,да не ги....стреснат.
2
9
 
25
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Значи ще им орежат 24% от заплатите, супер. Жалко че не е обратното - щяха да тръгнат по просия, заедно с ***."Дай како някоя стотинка на бедната държавна чиновничка, мааааа... " :-)))
1
0
 
31
 
! Отговори
клъв преди 14 години
Че те ще останат без заплати бе!!!