Борисов отивал в историята, провидя Алексей Петров

"Малкият и средният бизнес хранят хората, а големият – политиците"
Обновена: 10 авг 2011 13:37 | 4 май 2011 20:15,
212
Борисов отивал в историята, провидя Алексей Петров
Снимка: Булфото

"Сегашното управление със сигурност ще остане в историята, но няма да е с построените магистрали”.

Това заяви в Бургас Алексей Петров, който посети черноморския град в качеството си на изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива.

Той коментира, че финансовият министър Симеон Дянков, колегата му Трайчо Трайков и още двама-трима министри имат потенциал, който обаче не може да се реализира заради популизма на Борисов и Цветанов.

Според Петров единственото спасение за премиера Бойко Борисов е президентската институция. По думите му времето на модела “Борисов” вече изтича.

"Българският народ обеднява целенасочено, за да може да бъде купен по-лесно по време на изборите. Кризата вече е само българска и не се влияе отвън”, отчете бившият съветник в ДАНС.

Той се срещна с представители на малкия и средния бизнес, като основни теми в разговорите им бяха проблемите, с които предприемачите се сблъскват в условията на криза.

Още по темата

Според Петров икономиката в страната трябва да се развива при минимална намеса на държавата, която трябва да осигурява по-добри условия за развитието на бизнеса и да извършва регулативна дейност.

"Малкият и средният бизнес хранят хората, а големият бизнес храни политиците. Ако не се случи реформата – макар и късно – бремето от фалита на държавата ще се отрази най-вече на пенсионерите”, прогнозира той и допълни, че мудността, с която работи администрацията, създавала сериозни трудности за предприемачите, което представлявало репресия над малкия и средния бизнес в България.

Според Алексей Петров приходите от контрабанда, които са в размер на 3 милиарда лева, могат да се оползотворят за реформи поне в 3 сектора, но вместо това се използват безогледно за партийно финансиране. 

Попитан има ли алтернатива на сегашното управление Петров заяви, че такава може да има само след избори. Според него още следващата година трябва да се проведе референдум за свикване на Велико народно събрание, което да направи промяна в конституцията.

Петров не пожела да каже категорично дали смята да се кандидатира за президент. Според него обаче назначаването на действащ вътрешен министър за шеф на предизборен щаб е “наглост и арогантност”.

В заключение Алексей Петров обеща след един месец да извади скандални данни за корупция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: Алексей Петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
10
 
20
 
! Отговори
eltimir2 преди 13 години
Прав е Алексей Петров за много неща.Защо го арестуваха толкова показно миналата година,че се наложило,да повтарят арестуването му,защото полиц.камера е била развалена.Премиера и заместника му казваха,че са хванали Октопода,но сега като гледам и слушам излиза наяве ,че всичко е било една гнусна и долна лъжа. Докато има само показни акций ,а пък резултат никакъв в България ще бъде така-глад и мизерен живот за народа,а управляващите с невиждан досега размах забогатяват.Магистрали и Метро=мн.пари
57
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как е гербери!? Омръзва ли ви Петров!? Не не ви омръзва! Вече го мразите заради истините, които казва! Лошото е, че всички го виждат и знаят това, но само *** от ГЕРБ не го знаят!:)
56
4
 
2
 
! Отговори
десо преди 13 години
ти *** наркоман ли си ве
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
46 и 47 - с правописните грешки и изказа, както и с опитите за подигравка с "провинциалистите" - прозира "кореняк" софиянец от Кътина или Илиенци например... що се отнася до мутрите той е прав, но повече от "трамваен политолог" не може да бъде, всъщност какво ново открива, освен собствената си гражданска импотентност.
54
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трактора пак изора задния двор на герберите:) Пак ак** като самосвали! Човека е с класи над Боко! Ненапразно Боко и Цвъцко ги е страх от Перов! Двамата взети заедно нямат и грам от интелекта на Петров!
53
0
 
5
 
! Отговори
Hahu преди 13 години
Da pusnat sex seriite na folk pevicite...a ne da gi gledat samo v chujbina...umrela durjava sme!!
52
5
 
13
 
! Отговори
айде къш преди 13 години
АЛ.ПЕТРОВ ДЕЙСТВА НА ГЕРБЕРУТРИТЕ КАТО БИК НА ЧЕРВЕНО.МНООООГО ПИСАЛИ,БЕ МНОГО ПИСАЛИ.ПРОСТО,ЯСНО И КРАТКО МУТРАТА ПРЕМИЕР БОЙКО БОРИСОВ КЪШ- ДА ЯДЕ ЯЙЦА ПО ЕДНА *** НА ДЕН,СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ И ФИЛИИ С МАС.ЗА ТАЗИ РАБОТА-С УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА Т Р Я Б В А А К Ъ Л,А НЕ МУСКУЛИ,ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И *** БАБАИТЛЪЦИ.И ДА СИ ДОЧЕТЕ ВИНЕТУ НА СПОКИЙСТВИЕ В НОВИЯ ЗАНДАН
51
5
 
6
 
! Отговори
справедлив преди 13 години
Измислен съюз, неосъден престъпник/за сега/, прозрачна реклама.С една дума-смях.
50
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може да е всякакъв Алексей, но само за изречението му "Малкият и средният бизнес хранят хората, а големият политиците" го признавам! Ненапразно и Боко му свали шапка:) *** той Боко като си знае потенциала:)
49
3
 
4
 
! Отговори
справедлив преди 13 години
49, ми теб кой те управлява,а инелектуалецо славен.Ти къде живееш драги ми смехурко?
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тракторите смачката Тиквите.Ха-ха.
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко е картонен макет на Премиер в естествен размер.
46
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ бяха избрани с гласовете на хората, които пишат "шт" вместо "щ".Неграмотни и недоучили избиратели си избраха управници с фалшиви дипломи.Герберите продължават да натрапват неграмотност и простащина във всеки форум.
45
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 13 години
В десятката, браво.Тъжното в случая е , че никой няма да ти отговори на такъв въпрос....
44
9
 
5
 
! Отговори
И още един Гражданин преди 13 години
Ирена, вие първо разбрахте ли се каква реклама ще му правите на Трактора за бъдещ министър на вътрешните работи или за министър на туризма, енергетиката и икономиката, или пък направо за президент? Защото ако е за МВР-министър, както Янето предлага, Алексей трябва да има строга, представителна външност и сурови черти на лицето както е сега, та като погледне на кръв, на помакините шалварите сами да падат! Уточнете се със съдия Магдалинчева, може и с ген.Пенгезов, те би трябвало да знаят с каква цел го пуснаха от ареста. А милиционерите от МВР и тези градинари с пробитата лейка от ДАНС да си затворят крановете и чучурите,че толкова помия се разля, не стигат колите на София да я измият! Ако Трактора стане вътрешен министър, е обясним и взривът пред Галерия. Та това не е взрив, а изстрел на черешовото топче, който възвестява : *** ще си има нов министър! Вижте и за името - би трябвало да бъде Асан по-героично звучи, какъв е тоя Алексей- ами някакъв си руснак!Ако го готвите за министър на МЕИТ, той трябва да има представителен вид, с културно, одухотворено лице и винаги облечен с костюм, бяла риза и вратовръзка. Вие се разсипахте да го представяте разгърдашен като някой турчин от ордата на Тосун бей, така не става! С тези черти на лицета и набития си ръст той прилича по-скоро на борец от средна или полутежка категория. И на тази снимка сте го дали с разкопчана риза и гледа строго,на кръв. Направете му пластична операция , одухотворете му чертите и хоп, Асан се превъплътил в Алексей, ама този ,умният Альоша,който води лекции в два университета, шеф е на ССИ и милее не за ***, а за РБ! Тогава шалварите на помакините пак ще падат, ама от умиление и мерак! Вие само пишете непрекъснато за него, но файда йок! Абе първо мислете, сетне публикувайте! Иначе пак ще се смеем!
43
6
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Този човек, който непрекъснато се напъва да стане интересен, но това все не му се удава, смята ли,че някой вече му обръща внимание?! Беше интересен, когато започнаха компроматите и първите прихванати със СРС разговори на хора от МС, сетне започна да избледнява и накрая - да ни омръзва... Като има желание , да обикаля формалните членове на ССИ - институция,която не развива почти никаква дейност. Омръзна ни и с непрекъснатото позоваване на Борисов - просто върви по стъпките на Бинев и следва принципа Щом Бойко каратиста стана премиер, защо и аз да не стана президент! Ами да опита, ако му стиска, разбира се! Резултатите за кмет на София на Бинев бяха в границите на статистическата грешка. Мисля,че и тези за Асен няма да се различават от цитираните. Защото при борчетата и каратистите изводите се правят въз осонва на цицините по главата или синините по лицето. Тога Алексей П. най-сетне ще разбере, че такъв като него бивша барета и каратист най-много може да стане доцент в УНСС, евентуално в Минно-геоложкия университет,където приемат с успех (2+), а защо не и в някой Юридически факултет напр. Монтански струни, Дунавски вълни Русе, Черноморски талази Бургас, Тракийска китка Пловдив, които бълват юристи, запълващи празните места в двете съдебни системи на БГ.
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дълбоки съболезнования за много малкото интелигентни хора които са останали в България. Да се мъчиш всеки ден между неграмотници,чалгари, ***,силиконови пачаври, дебелогъзи мутри и поклоници на герб трябва да е истински кошмар.
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пълна моблизация на форумните гербо-тиквеничета.Само така другари - Дянков ще ви даде премии, а народът ДГД.
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цирка свърши другари кукловоди от ДС.Клуона го сгази Трактора.Сега се измитайте,че ще метем арената.Измислената класова борба м/у назначени червени капиталисти и народа се провали.Народа да се изнася по чужбина както може.
39
6
 
3
 
! Отговори
Несейбе преди 13 години
Мнооого е грозен,бре...уф..неееее.СТИГА мутри.....няма ли няма ли мъже в България...