Найденов поиска да го пазят

Разпитаха ексминистъра като свидетел по делото за незаконно подслушване
Обновена: 25 апр 2013 14:44 | 25 апр 2013 12:20,
224
Найденов поиска да го пазят
Мирослав Найденов Снимка: архив, БТА

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов беше разпитан като свидетел по делото, водено срещу служителите на СДОТО Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и Радко Димитров, образувано по сигнала за незаконно подслушване на политици, бизнесмени и магистрати.  Това съобщиха от прокуратурата. 

Найденов е поискал лична физическа охрана и са взети мерки за неговата защита. Постановлението за защита е изпратено за изпълнение на главния секретар на МВР Калин Георгиев, уточняват от прокуратурата, без да дават повече подробности.

Сутринта Найденов хвърли „бомба“ в ефира на bTV, като обяви, че МВР по времето на кабинета „Борисов” масово е подслушвало незаконно не само опозицията и бизнеса, но и самите членове на правителството.

Ексминистърът твърди, че целият Министерски съвет е бил слушан със знанието и разпореждането на Цветан Цветанов от още 2009 г.

„Цветанов, ти си го правил, политически честното е да слезеш от сцената, иначе това безобразие ще продължи. Някой трябваше да излезе и да каже ясно: Царят е гол! Както го правя аз в момента. Има и други подслушвани министри, ослушвахме се всички и в залата на МС, целият МС знаеше и дори сме си разправяли случки за това какво сме правили и как са ни слушали”, разказа Найденов.

Припомняме, че скандалът с подслушванията тръгна по сигнал на лидера на БСП Сергей Станишев, след като го беше получил на служебната си поща анонимно. 

Още по темата
След проверката по т. нар. „Български Уотъргейт“ главният прокурор Сотир Цацаров потвърди, че две трети от сигнала на Станишев е верен и са установени редица нарушения, които създават предпоставки за незаконно подслушване.

Прокуратурата повдигна обвинения на висши служители на СДОТО. С обвинения се сдобиха  Сергей Кацаров, който сега ръководи СДОТО, неговите предшественици Камен Костов и Цветан Иванов, както и началникът на отдел Радко Димитров.

Според прокурорската проверка Радко Димитров изтрил данните от спецавтомобила на МВР, като използвал отвертка след внасянето на сигнала от Станишев. Димитров обяснил действията си с това, че системата е била претоварена и не е могла да работи.

Вътрешният министър Петя Първанова обаче лансира тезата, че нямало саботаж на проверката, а апаратурата не работела. Версията й беше потвърдена и от главния секретар на МВР Калин Георгиев. Той беше категоричен, че информация не е била унищожавана от длъжностно лице на МВР и че тази информация „е архивирана в пълния обем и е на разположение на органите на прокуратурата“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
4
 
! Отговори
Петко преди 11 години
Тяй е пилеене нанародна пара. Те Луканката го чакаха пет години и тогава го опушкаха.
159
1
 
4
 
! Отговори
Киро преди 11 години
Аз с глупавата си глава разбирам че темата с подслушванията е предизборен кьорфишек. Причината е че *** не са готови да управляват. Правиха референдум за АИЦ Белене, ама искат друг да го направи и те да са чисти. Много се пънеха, ама недай боже вземат властта ще трябва да го правят или да търсят оправдания. Щото Путин иска пари а не приказки. Имат нужда да поизчакат годнна-две и тогава.
158
1
 
6
 
! Отговори
ДА НЕ ДАВА ГОСПОД! преди 11 години
МИРО И ЕМО ФАСА МНОГО СА СГАЗИЛИ ЛУКА ,ОБАЧЕ НЕ ИМ ТРЯБВА ОХРАНА ,А ПОДКУПНИ ПРОКУРОРИ И СЪДИИ-----МИРО ,КАКВО ТИ ОБЕЩАХА СПИНОЗНИТЕ----ТИ СТАВАШ ЗА ПОДРИВНА РАБОТА ,ПОКАЗА СЕ КОЛКО ГОЛЯМ *** СИ----ПО ТОЗИ НАЧИН СИ ПРИЗНА, ЧЕ СИ ЗА ЗАТВОРА
157
3
 
5
 
! Отговори
отворете очи е уши преди 11 години
Обяснимо е привържаниците на Герб да не искат да видят очевидното и да не искат да си признаят и да се разочароват, но в крайна сметка е важна ИСТИНАТА и въз основа на нея да имаме шанс за добро бъдеще! А истината ще я каже прокуратурата.
156
6
 
6
 
! Отговори
намръщен преди 11 години
Мръсните комунисти кръв пикая, че ББ и ЦЦ ги удариха по проекта "Белене"Време е Цецо да извади на бял свят всички подслушани разговори на Р.Овч. П.Димитров, Росатом, Лукойл и цялата друга руска енирга мафияДолу руската енергийна мафияДолу бесепеДолу СерГейчо
155
1
 
4
 
! Отговори
намръщен преди 11 години
По-добре да му дадат тоалетна хартия
154
0
 
8
 
! Отговори
TankoBG_ преди 11 години
От подсъдим стана защитен свидетел.От защитен свидетел ще стане .. оправдан.И после нищо няма да му пречида стане депутат от БСП.
153
0
 
5
 
! Отговори
шибаняка преди 11 години
БСП,ДПС,ГЕРБ,партията на Кунев-Пръмова са все на комунистическата мутро-олигархия
152
0
 
4
 
! Отговори
до 203 преди 11 години
Абе ти ли си този дето периодически се провиква по форумите Убрееееее и бря, бря, бря? Личи ти гербероидиотията ти. Хайде сега си извикай и едно удрииии бойчееее.
151
1
 
3
 
! Отговори
ами сега накъде преди 11 години
Айде сега какво пък? Подслушвали и шантажирали и какво ли не.На кой му пука.Има достатъчно тъпани у нас дето ще гласуват с двете ръце за батя си. В нормална страна това е невъзможно и ако беше станало щеше да има самоубйства на политици. Но ние никога не сме били нормална страна, тъй че кервана си върви кучетата си лаят! Всущност на нашенеца любител на ГЕРБ ,шопска салата, ракия и Преслава най-му е хубаво да го клатят отзад и *** да се показва през устата.
150
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** народ - слаба държава
149
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Със нищо неможете да подлеете вода на Цветанов и Бойко Борисов преди изборите така че каквото и да дрънкате сие без файда.Станишев е бутнал на Найденов 200 хиляди лева само да натопи Цветанов и Бойко.Тоя Найденов е за лудницата със Станишев.Смело Бойко хич да нети пука среждай кабинета.*** колкото си щеш.
148
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аве, такова чудо никога не се е виждало, не се е-вайте, моля. Тия от Гроб сбъркаха демокрацията с нещо друго, затова - аут, моля!
147
4
 
8
 
! Отговори
Тракторист преди 11 години
Миро не се кахари , ние с колегите трактористи "пазим" булчето ти и децата , работи спокойно всичко ще е ок.
146
11
 
10
 
! Отговори
Неди преди 11 години
Тази лоена топка май се уплаши А сега Цветанов му бил виновен Стига бе дебелак Стига си говорил глупости Ако си невинен защо ходиш като *** Защото си крал достатъчнои сега си на пангара
145
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-големо падение ще е, когато изритат съсела от *** 20
144
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правилно бе да нямаш доверие на своите - не прави повече политика, щото ще те лапне...
143
4
 
14
 
! Отговори
Виктор преди 11 години
Найденов така и така си се разприказвал днеска,защо не кажеш пред народа за сделката, която се опита да направиш в Несебър, за подкупа от 200 хил, за това, че години наред обикаляше партиите като цветарка и сега когато Бойко те резна от листата почна много да знаеш и големи изявления да даваш в ефир - ЦЕЛИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ, представи си. Усещал бил....че го подслушват, аз пък усещам,чв е си долен лъжец и където ти е угодно там се навираш. Аман от мишоци.
142
1
 
9
 
! Отговори
Dindi преди 11 години
От БСП, ДПС или НДСВ иска найденов да го пазят?Найденов завършва ветеринарен техникум в Ловеч, където е комсомолски секретар и убеден привърженик на управляващата тогава партия!. В началото на 2000 година се пробва в политиката, като прави неуспешен опит да стане член на ДПС. Но заради неточно адресирана молба, тя не е удовлетворена. По-късно, обаче, той става член на тази партия. Но междувременно е преминал през НДСВ, благодарение на която е назначен за директор на РВМС Враца
141
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Найденов, колко ти накихаха БСП-то, *** продажна?Ей, *** край нямат, мамицата му. Ще те "пазят", не бой се. С презерватив ще те пазят новите ти приятели.Дадоха те по съд и веднага стана сзвестен гражданин, а? И точно преди изборите?Хайде де!