"Развод" вдясно, за да го бъде Реформаторския блок

Мартин Димитров готов да напусне Нейнски, но не и Реформаторите
Обновена: 17 дек 2013 09:13 | 17 дек 2013 09:13,
59
"Развод" вдясно, за да го бъде Реформаторския блок
Мартин. Димитров. Снимка: архив, Булфото

Мартин Димитров обяви категорично, че е готов да се раздели със "Синьо единство", но няма да напусне Реформаторския блок.

"Няма да напусна на никаква цена Реформаторите и ще посъветвам много други хора да направят същото, защото цената на евентуално напускане на блока би била много висока", коментира бившият лидер на СДС пред bTV.

По думите му всяко брожение при Реформаторите е добре дошло за зложелателите на бъдещата коалиция, а и ще бъде много пагубно за България.

Още по темата
"Няма друга алтернатива на сегашното управление освен Реформаторския блок. Нямам никакво намерение да излизам от този блок. Бих напуснал "Синьо единство", за да остана в блока”, повтори той още веднъж.

Според него, ако сега някой напусне блока, то той трябва да е готов да се яви самостоятелно на изборите.

На свой ред Петър Москов от ДСБ обяви, че на среднощното заседание на Реформаторите вчера е било взето решение за подписването на коалиционно споразумение в четвъртък за обединение на 5 партии.

"Оказа се че шестата - "Синьо единство", няма мандат да го подпише", уточни Москов и настоя, че блокът остава отворен за формацията на Надежда Нейнски, ако тя получи мандат за преговори и за вливане в коалиционния формат.

"В Реформаторския блок сенки и призраци от миналото няма да виреят", зарече се той.

Петър Москов категорично обяви, че към настоящия момент Реформаторският блок е алтернатава на БСП, ДПС и ГЕРБ.

"Нашата цел е да вървим напред с конкретни стъпки, първата от тях е оставката на правителството, втората е съставяне на програмно правителство с ограничен мандат, което да направи спешни промени в икономиката и правосъдието и да подготви документите и структурата на бъдещото Велико народно събрание. Ако всички сме съгласни, че ни трябва коренна промяна, то това става през нова Конституция", каза той.

По думите му основният орган на блока ще продължи да бъде Гражданският съвет, в който влизат 12 партийни лица и още 27 независими експерти, които консултират партиите от блока и който ще взима важните партийни решения.

"Оперативното ръководство на блока ще се осъществява от Изпълнителен съвет от около 20 души, който в структурата си ще има председателство и говорител на блока", допълни той.

В заключение Петър Москов категорично отрече, че именно бъдещото лиредство на Реформаторите е в основата на раздорите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
ACA преди 10 години
Разумно постъпва човека. България е по-важна. Аз си спомням какви ги дрънкаше оная *** като пуснаха компромата че Чорни дал 250 000 долара на Иван Костов /пак в деня на размисъл по стар комунистически обичай/. Тя може да не е участвала в компромата, но не е в състояние да взема трезви решения.
54
2
 
2
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
До idiot6tina 55,И защо им е като и в настоящия парламент могат за по 800 евро на калпак да прокарат какъвто си искат закон? Много по-евтино е отколкото да финансират цял проект.Освен това номера с олигархския партиен проект минава, когато партията е лидерска - един лидер и до 120 никому неизвестни оператори на бутони за гласуване - ГЕРБ,ЮРУШ.С демократични партии или коалиция е твърде сложно и скъпо.Липсва логика, което подсказва глупост или недъгав опит за манипулация!
53
3
 
5
 
! Отговори
idiot6tina преди 10 години
Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова с новия си политически проект - Реформаторския блок искат да сменят увяхналия ГЕРБ! Тази сбирщина от неудачници е готова да създаде поредния Франкенщайн и изкуствено да го съживят, само и само да са в политиката! Несретниците от т.н. Реформаторски блок дето и 2% одобрение не могат да вземат на избори се канят да управляват! Това е нещастието на Българската идиотска политическа система - малцинства - етнически и политически, де ни управляват!
52
3
 
4
 
! Отговори
Оодисей 1 преди 10 години
Обичайните *** в нета 52 , 53 си пускат отровата , нещастници те дори не знаят какво искат
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре е,че ще се разпаднат преди изборите,поне няма да дават лъжливи надежди на хората.Нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили,остава само ненаситната им жажда за власт и пари.
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще променят конституцията като в Македония, за да направят от България мултиетнически бълвоч. Разни *** тука са за промяна на конституцията и ще поверят тая промяна на тия долнопробни *** в парламента? Промяна не значи непременно към добро! Да си даваш доверието предварително без да знаеш какво ще се променя, българина е ярък пример за бунак!!!
49
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОКО И РЕФОРМАТОРИТЕ СА ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ-НЯМАТ БЪДЕЩЕ
48
1
 
5
 
! Отговори
Marks преди 10 години
Ляво/дясно са архаични понятия широко застъпени в марксизма и поддържани от всички, защото са много удобни за прикриване на истинското разделение: глобализъм(мултикултурализъм)/национализъм(държавжност). С напредъка на глобализацията тази истина е все по-трудна за прикриване: "леви" приватизират "десни" устройват инкубатор за потомственo неработещи малцинства. В Германия ако не се лъжа, управляваха заедно само и само националистите да не изплуват.Нужна е РАЗУМНА политика, другото е прах в очитe
47
1
 
9
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Планът Маршъл безспорно е оказъл влияние , но едно е да се възстановиш а съвсем друго да станеш ПЪРВА икономика в Европа и ТРЕТА в света . Спомеанавам Германия защото тя е най-очевадния пример . Едно време точно разликата межу ГДР и ГФР беше най-очебийна за възможностите на двете основни направления в политиката . Двете страни бяха на двата полюса .
46
1
 
5
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
До 45 Одисей 1Щракна Германия с магическата пръчка/ планът"Маршал"/и за 20 години се възстанови!
45
2
 
8
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
До val 789, сега не живеем в демокрация, а плутокрация. Икономиката ни не е пазарна, а държавно гарантирано монополизирана. Не това е дясната идея, това е идея на едрия капитализъм от началото на века, но вече средствата за производство са различни и много технологични, комуникациите и транспорта позволяват мобилност и придържането към архаичен модел дава ниска производителност и бягство на работна сила - факт.Дясната идея е идеята на средната класа - квалификация, предприемчивост регулирана пазарна икономика, законност и ясни правила = висок жизнен стандарт..
44
2
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
45 ВАЛ прочети малко исторически книги , съвет от мен , следвоенна Германия разрушена до основи , там си хвърлиха всички бомби и руснаци и англичани и американци , та тази Германия беше възстановена от пепелта благодарение на 20 ГОДИШНОТО ДЯСНО УПРАВЛЕНИЕ НА ПАРТИЯТА Н КОНРАД АДЕНАУЕР същия Християн демократически съюз който управлява в германия повече от 46 години в 64 годишната следвоенна история , за това ГЕрмания е това което е а ти с 64 от 69 годишна история си това което си с БКП.
43
4
 
5
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
До 42 Одисей1В книжките е като в приказките хубаво ги четеш,преразказваш,цитираш в коментари,но РЕАЛНОСТТА е съвсем,съвсем друга!!Или ще ми препоръчаш да купувам и препродавам излъскани ябълки за да стана не МИЛИАРДЕР,а за нормален живот!!Тези,че ДЯСНАТА ИДЕЯ ти давала възможности да се реализираш ГИ ПРИКАЗВАЙ на децата си ако имаш такива!!Възможностите на ДЯСНАТА ИДЕЯ са за тези,които са поканени на ЧАСТНОТО ПАРТИ!!
42
1
 
4
 
! Отговори
feministka преди 10 години
Неински е права, че в дясно има нужда от 1 партия, но не е права, че тази партия трябва да е Реформаторския блок, а пък вие си правете каквото искате, на никого не сте интересни
41
0
 
4
 
! Отговори
Garajnata преди 10 години
Марлине, забрави как добре ни беше в леглото, поостарях малко и ти се хвърляш в обятията на онази комунистка!
40
2
 
4
 
! Отговори
Одисей1 преди 10 години
40 Когато престанеш да чакаш държавата да ти дава каквото и да било и започнеш да се осланяш на собствените си възможности тогава е разбереш дясната идея . Тя няма да те нахрани като лявата , а ще ти даде възможност действително да се реализираш според възможностите си .
39
2
 
2
 
! Отговори
Одисей1 преди 10 години
Има пълно разминаване между журналитиеските писания и действителността , дори вчера цял ден по БТВ даваха кадрис Костов на това заседание а той работа там няма и не е бил въобще , това са си архиивни кадри , не мога да ги азбера журналистите , уж имаме и независими медии , не говоря за Пеевските ,а се сблъксват непрекъснато с тотално неарзбиране относно процесите в Реформаторския блок , говорят на различни езици реформаторите и журналистите .
38
1
 
5
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
До 38 П.ПетровПетров,за лявата идея ще се съглася до известна степен с коментара ти,но не ми е ясно КАКВА Е ДЯСНАТА ИДЕЯ?? Питам,защото от ДЯСНАТА ИДЕЯ досега работим всички като волове,а умираме като кучета и колкото и трудолюбив да си с тази идея все беден си отиваш от този свят,освен ако не си човек на БАТКО или БРАТКО!!
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре бе, тези от реформаторският блог, са същите които създаваха само брак, образно казано в работата си. Е, как един некадърен човек, рефарматорите, от хора произвеждащи брак, ще започнат изведнъж да произвеждат качествена продукция? "Коренна промяна"?
36
5
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Лявата идея или по-точно социализма-комунизма са недъгави, защото не са съобразени с природата на нещата. Хората не се раждат равни и еднакви, нито са равни в усилията за да постигнат нещо - образование, квалификация и работа, не е справедливо отдадените на работата си да получават колкото мързеливите и скатаващите се. Ако човек може да постигне нещо лесно не полага повече от нужните усилия. 45-години социализъм го доказаха.Смислено социални са публичното образование и здравеопазване,те дават по-висока производителност и качество на живот!