Турболенции в ДПС: Защо мълчи Доган и какво е бъдещето на Пеевски?

Думата "коалиция" е станала "мръсна" за обществото
Обновена: 9 юли 2024 11:19 | 9 юли 2024 11:19, Анисия Иванова
118

Делян Пеевски заяви, че ДПС ще направи опит да реализира втория мандат, като парламентарната група ще реши кой да го вземе. Движението ще търси подкрепа и от останалите политически формации в парламента.

"Пеевски е един изключително гъвкав и оправен човек, който щом има някакъв проблем, веднага предприема действия за решаването му. В момента това е действието, което той е предположил, че ще реши проблема или поне ще направи някаква стъпка към преодоляване на този конфликт. Тук ще има вид обсъждане и мисля, че Пеевски ще дръпне на заден план", коментира политологът проф. Румяна Коларова в студиото на "България сутрин".

Според нея ДПС ще започне с разпращането на писмата към парламентарните групи, за които Пеевски бе заговорил. Той многократно заяви, че няма разцепление в Движението за права и свободи и че с почетния представител Ахмед Доган ще продължат да работят заедно.

"Безспорно това е целта и на двамата, само че това, което Пеевски тръгна да прави миналата седмица, изглеждаше като превземане на партията и по-скоро като декларация, че тя вече е превзета, което после стана ясно, по време на гласуването на кабинета, че не е така. Мълчанието на Ахмед Доган в момента е оглушително. Той ще каже нещо, но фактът, че събра своите хора при себе си е много ясен знак", заяви анализаторът Ружа Райчева пред Bulgaria ON AIR.

Тя отбеляза, че в ДПС досега никога не е имало две позиции. Проф. Коларова обаче изрази друго мнение.

"Тезата, че ДПС винаги е единна, не е вярна. ДПС е преминавало през много етапи на своето разцепление и най-тежкият е онзи през 94-та година, и то пак по повод на партньорство, когато електоратът намалява. Важно е да отбележим, че ако има такъв проблем, той се проявява в това, че турците не гласуват, а не в това, че гласуват за друга партия, защото алтернативната партия взима под 1% тогава, но електоратът на ДПС спада 50% процента", посочи проф. Коларова.

Според двамата анализатори думата "коалиция" в българското общество е станала "мръсна". Според Райчева точно това бави процеса с връчването на мандатите от страна на президента.

"За избирателите думата коалиция е мръсна и това блокира процеса. Партньорите на ГЕРБ и ДПС получиха тежка плесница заради тази коалиция. Стана ясно, че който направи коалиция с ГЕРБ и ДПС, ще плати голяма цена", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още по темата: политикаДПСBulgaria ON AIR
Още от Политика
Пеканов: Без кабинет реформите се бавят
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПЕЕВСКИ Е УМЕН ...ДОРИ ДОГАН ГО НАРЕЧЕ "ФЕНОМЕН"....ХА,ХА,ХААА...НО ЩОМ ЩЕ ЗАШИТАВА УКРАЙНА И ЕС , РУСНАЦИТЕ АКТИВИРАХА "АГЕНТ ДОГАН" И МУ ПОДЛЯХА ВОДА ----ДРУГОТО СА ПРАЗНИ "КРЪЧМАРСКИ ПРИКАЗКИ".
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Анисия, пише се "турбУленция"! Аман от неграмотни писачи.
98
0
 
4
 
! Отговори
Симо преди 1 седмица
Той е хидроинженер.Защо тормозите човека?
97
0
 
2
 
! Отговори
До 91 преди 1 седмица
Не знам какво има за виждане на Доган като имаше снимка от деня на срещата с Рамадан Аталай и другите "отцепници" в резиденция Росенец. Доган беше на първия ред горе-долу в центъра.
96
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мълчи дъртия ага защото е длъжник на Шиши!
95
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пеевски е неприемлив за обществото , да не използвам по силна дума .Вече стана неприемлив за цялата политическа класа и за партията си .
94
0
 
3
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 седмица
И най - важното защо бг политика не може без тази доказана ОПГ дпс и защо винаги трябва да подкрепя отзад. Хубавото е, че тумора се самоизяжда
93
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как може, човек от списъка Магнитски, да бъде сочен, че управлява държавата?
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най важния въпрос е защо политиците от последните 34 години не са по затворите с конфискувано имущество ? Няма вече какво друго да ни интересува като народ .
91
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма нужда Доган да се появява никъде .При нови избори само ще си направи снимка с номера на бюлетината и ще вземе 10-12 % , дори да не каже една дума .
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да не забравяме , че промените в конституцията довели до батаците , станаха с любезносто съдействие на скута на Пеевски .
89
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
И къде е точно на плажа Росенец Доган?! Няма ли да се появи да успокои избирателите си.
88
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Съвсем скоро Доган издигна Пеевски. Много бързо се оказаха един срещу друг. По-бързо отколкото ПП срещу Радев.
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе за всеки случай си пригответе сопите и там каквото имате .Може да се наложи наистина да си връщаме държавата и да наказваме виновните
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За Доган се говори, но никой не го е виждал. В момента има проблем партията, а Доган мълчи и се крие нейде си. Странна работа! Да не би някой да говори от името на Доган, а той да не знае? Доган всъщност жив ли е?
85
0
 
0
 
! Отговори
аман преди 1 седмица
Ай сиктир с тия ТУРБОЛЕНЦИИ бре, *** проскубани. Може ли такова нещо, използвайте редактор ако правописа ви затруднява. Ужас.
84
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Масово за Герб на следващите избори . Останалите партии не струват .
83
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нали ти казах къде е Доган .На плажа на Росенец , под дебела сянка с коктейл в ръка .Сега въпроса не е къде е той , а как вече ще се казва държавата ни .Няма вече да е България . Може да е северна Турция ,европейска Турция ,Свободна зона , Източна ивица , но няма да е България , такава държава няма , има само олигарси и нищо друго .
82
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Рано или късно в тази държава , Азис ще стане премиер . Това е заради овчия народ .
81
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
А къде е Доган?!