Музеят “Аушвиц” ще се бори с езика на омразата

Системата ще използва изкуствен интелект
12 юли 2024 14:47, Инна Ангелова
33
Музеят “Аушвиц” ще се бори с езика на омразата
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Музеят “Аушвиц” ще използва иновативни методи в борбата с езика на омразата. От музея съобщават, че са започнали да работят в партньорство със стартъп, специализиран в автоматичното издирване на език на омразата в социалните медии с помощта на изкуствен интелект (ИИ), съобщи TVP World.

"Като музей ние активно участваме в платформи като X, Facebook и Instagram, като ежедневно споделяме постове за историята на германския нацистки лагер Аушвиц и кратки биографии на неговите жертви", заяви Павел Савицки, отговарящ за присъствието на музея в социалните медии.

Ставицки допълва, че музеят има около 2,5 милиона последователи и всеки ден получават много коментари. Повечето от тях са уважителни, но има и такива, които позорят жертвите.

"Освен това ежедневно се сблъскваме със спам, тролене, ботове, крадящи данни, и кампании за дезинформация. Ефективното модериране е от решаващо значение за защитата на нашата виртуална общност на паметта от езика на омразата", написа Савицки на уебсайта на Аушвиц.

За да се справи с тези предизвикателства, музеят си партнира с TrollWall AI. Компанията ще предостави на обекта инструмент, който автоматично скрива омразните и вулгарни коментари в социалните медии в реално време.

Системата поддържа популярните социални мрежи и се придържа към международните правни стандарти, определящи речта на омразата.

"При тестовете ни инструментът се оказа изключително ефективен. TrollWall AI модерира коментарите на множество езици, което е жизненоважно за нас. Можем също така да добавяме специфични ключови думи към системата. Въпреки че не замества изцяло човешките модератори, той осигурява допълнителен слой сигурност, особено във Facebook и Instagram“, каза служителят на музея. / БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от Политика
Независимите депутати в парламента - малко права, много проблеми
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А в ГАЗА,кога ще открият музей,за избитите 25000 палестински деца.
31
3
 
14
 
! Отговори
Троян преди 3 седмици
Евреите много забравят. Единствената държава съюзник на третия райх, спасила евреите със Българско гражданство е България. Даже нашият патриарх е легнал пред влакова композиция пълна със евреи предназначена за нацистките концлагери. Сега самите те се държат като нацисти.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да го поддържат, защото пак ще трябва. Видяхме истинското им лице в Газа.
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
холокоста никога не е имало,това е дирижирана постановка на левитите юдеи :)))
28
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Повечето от охраната на концлагерите са били така наречените тревнинки, украински дезертьори от съветската, армия по еже от СС са ги смятали за най жестоките
27
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
цяла Украйна е съвременен музей на путинския мир, който повтаря миналото на тези лагери
26
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Преди години публикуваха снимки на коменданта на, Собибор Йохан Нийман дадени от негови роднини внуци макар че е било забранено да, се снима от СС тези хора, са се снимали все едно са били на почивка жените и децата им са ги виждали през отпуските не са проявявали никакво угризение че са, вършели тези убийства мислели са ги за нещо нармамно обгазявали са, по 400 човека на, ден сяда ли са, пиели са салата жени е имало карти са играели всичко е до коментирано на снимките
25
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 седмици
До АрбайтенИ пове1е ще стават. Както пишеше в една книжка: По делата им ще ги познаете.
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Либерастите сами унищожават своите си "ценности",една от които е: СВОБОДАТА НА СЛОВОТО и свободното изразяване на мисълта! Думите може и да триете,но мислите на хората все още не можете! Направете музей и на избитите от евреите стотици хиляди невинни хора в Палестина,между които огромно количество жени и деца! Това е геноцида над цял един народ в 21век,който наистина заслужава музей!!!
23
0
 
9
 
! Отговори
Арбайтен преди 3 седмици
Много фенове има този музей напоследък.
22
4
 
10
 
! Отговори
Рокосовски преди 3 седмици
Усилията на ,,хиената на Европа"са насочени в това да се изтрие от световната памет първостепенната роля на СССР в изхода на ВСВ.И,разбира се,първостепенна роля на РСФСР като лидер .
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
КАКВА ОМРАЗА БЕ??? ARBEIT MACHT FREI. ИДВА НОВИЯТ ВЛАК СЪС СВОБОДОЛЮБИВИ И ГЕСТАПО И SS ОСВОБОЖДАВАТ ТОЛКОВА АРБАЙТЕРИ НА СВОБОДАТА КОЛКОТО СА ПРИСТИГНАЛИ С ВЛАКА!!!...
20
2
 
23
 
! Отговори
Видяхме ги как се преди 3 седмици
борят с езика на омразата - не поканиха, тия дето са ги извадили от лагерите на годишнината. Няма какво повече да коментираме.
19
1
 
30
 
! Отговори
Лудост преди 3 седмици
Вече на истината викат,език на омразата.
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нема да им ги посещавам сайтовете за да не ме модературствуват. Секи у тая цивилизована Европа иска нещо да ограничи или забрани.
17
2
 
31
 
! Отговори
Там преди 3 седмици
Какъв език на омразата?!погледнете какви престъпления вършат в Газа тези който все се правят на жертви!
16
0
 
19
 
! Отговори
1 преди 3 седмици
Ама надписа си седи, Ебала.
15
4
 
1
 
! Отговори
кво им е напправил преди 3 седмици
иврита? :)
14
1
 
28
 
! Отговори
Истината за евреите преди 3 седмици
е език на омразата. Брей, колко са чувствителни!
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ем да копят от този сайт :)