Медведев заплаши: Украйна може да престане да съществува до 2034 г.

Тогава лидерите на НАТО нямало да бъдат на постовете си
17 юли 2024 12:09, Нели Христова
200
Медведев заплаши: Украйна може да престане да съществува до 2034 г.
Снимка: БГНЕС

Украйна може да престане да съществува до 2034 г., когато уж се планира да бъде приета в НАТО. Не е изключено точно на това да се базират думите на генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг. Това заяви заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в интервю за aif.ru.

"Не напразно генералният секретар на НАТО Столтенберг наскоро открито каза, че смята влизането на Украйна в алианса за добър сценарий... През 2034 г. Тоест - никога", каза политикът.

Медведев обясни, че дотогава лидерите на страните-членки на НАТО няма да бъдат на постовете си, "а някои от тях дори няма да бъдат на този свят". Във връзка с това заместник-шефът на Съвета за сигурност призна, че няма да има и "прословутата страна 404".

Според него обещанията за присъединяване на Украйна към "рая на НАТО" никога не са имали смисъл и в крайна сметка са се оказали "празна фраза, средство за промиване на мозъка на украинския народ".

"Винаги е било ясно, че Киев няма да стане член на алианса", допълни Медведев.

Той обърна внимание на факта, че още преди 2014 г. е имало "повече от достатъчно" примери за неприятелски действия от страна на Киев и НАТО. "Едно е да изграждаш спокойни отношения с НАТО, да участваш в някакви полумитични съвети (ние също участвахме в тях, макар и без илюзии), а друго е директно да декларираш желание за присъединяване към блока", отбеляза Медведев.

Според него решението на втория украински президент Леонид Кучма да допълни през 2003 г. доктриналните документи за националната сигурност с теза за бъдещето на Украйна в НАТО е първият и много неприятен сигнал за събуждане. Следващата стъпка беше „хамското поведение на [бившия украински президент Виктор] Юшченко, който започна открито да играе по правилата на НАТО, особено по време на конфликта в Южна Осетия през 2008 г., което не остави съмнение относно курса към интеграция в НАТО и конфликта с Русия“.

"Очевидно значителна част от продажния, корумпиран украински елит тогава наистина е вярвал в атлантическите перспективи на своята провалена държава. И те просто са сложили "яйцата си в различни кошници", като имат предвид, че капиталът им е на Запад", каза заместник-ръководител на Съвета за сигурност, отбелязвайки, че НАТО подхранва вярата на тези фигури "в светлото атлантическо бъдеще", като подписва незначителни документи с тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Русия ще постигне целите си няма да има Украйна а НАТО и сащ времето ще покаже защо не и тези ***
133
3
 
1
 
! Отговори
Патрис Лумумба преди 1 месец
Казаното от Медведев не е заплаха.А обещание.
132
2
 
8
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 месец
Този въшкарник не е добре с главата, мисли, че ще уплаши някого! Жалък паяк!
131
0
 
5
 
! Отговори
2034 преди 1 месец
Отново задръстване на Украйно Китайската граница
130
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единственото което зависи от Медведев е дали ще повръща водка или коняк тая вечер. А до 2034 с тоя режим няма да доживее злоупотребата с алкохола не прощава 83 годишния Путин ще му носи цветя ако го пуснат в отпуска от затвора в Хага де ...
129
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Йокрайна реално не е държава, защото е 100% издръжка на САЩ, но след идването на Тръмп сметката ще бъде прехвърлена на Европа. В момента САЩ буквално плащат публичните разходи, заплати на войници, пенсии. За оръжията е ясно. Такава държава няма шанс да се възстанови дори войната да спре утре.
128
3
 
4
 
! Отговори
ама защо през 2034 преди 1 месец
не може ли по рано.
127
3
 
7
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Зеленски, погледни страната си. Тя е унищожена. Фактът, че отказахте преки преговори с Русия под наблюдението на неутрален посредник, от реалистични компромиси и по-добро бъдеще, е катастрофален и напълно отвратителен, обърна се Даниел Хербер към ръководителя на киевския режим.
126
5
 
6
 
! Отговори
Малко за историята преди 1 месец
Украйна е създадена като държава в състава на СССР. До тогава такава държава не е имало. През 1653 г. хетманът на Запорожката армия Богдан Хмелницки изпраща посолство в Москва при цар Алексей Михайлович, състоящо се от военен старшина Григорий Гуляницки и военен писар Иван Виховски с другари, с молба да приеме цялата Малорусия и Запорожката армия във вечно твърдо владение, гражданство и покровителство. За никаква Украйна тук не става дума. Когато стават покрайнина на Русия тогава.
125
3
 
8
 
! Отговори
Създадено преди век: преди 1 месец
В XXI век ще съществува максимум век. За справка - Украина и Македонина. Но Украина на Русия и трябва, защото е част от "Хартланда", част от житницата на Европа. И руснаците няма да отстъпят и ще си я запазят. А Македонина? Там има какво? На кой е притрябвала? И за какво? Тя е заобиколима отвсякъде, няма никакъв геостратегически интерес. Освен за нас, българите. Ние имаме интерес. Сантиментален, но пак е интерес.
124
8
 
20
 
! Отговори
(^.^) преди 1 месец
Мечтите на путинофилите са безплатни, както и химерите им ... Украйна ще бъде и в ЕС и в НАТО, а путинската федерация рано или късно ще се разпадне на съставните си части, както това вече се случи със СеСеСерето ... !!!
123
14
 
9
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 1 месец
Вън наглите окраинци!
122
5
 
22
 
! Отговори
Прокопиев преди 1 месец
Верно,лидерите на НАТО и много държави могат да се сменят,но НАРОДИТЕ НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВЯТ вашето коварство,вашата подлост,вашите жестокости и алчност да заграбва те чужди територии , напрекъснатите ви лъжи и измислици само и само да се оправдаете !НИЕ завинаги ви зачеркнахме от семейството на приятелите си - с вас приятелството е равнозначно на ... смърт !
121
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това КГБ го.но действа само със заплахи.
120
12
 
23
 
! Отговори
до 2034 год преди 1 месец
Русия няма да съществува под същото име! зависима губерния на Китай.
119
10
 
24
 
! Отговори
разпад преди 1 месец
СИВ се разпадна. СССР се разпадна. Руското НАТО (ОДКС) се разпадна. Евразийският съюз се разпадна. Всичко свързано с русия се разпада. И русия ще се разпадне.
118
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
добре са събрали на снимката нато какво чакат?
117
8
 
12
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 1 месец
До Наблюдател "Нищо,че са превърнали тяхната Русия в Ко чи на !" Все пак да не обиждаме *** :) Поне от нея се произвеждат вкусотии от свинско месо. А от блатная се произвеждат само заплахи, разруха, нищо градивно.
116
4
 
10
 
! Отговори
някой преди 1 месец
До Не може, а ЩЕТой *** така говореше ама за 3 дни. Имаше танкове до столицата и пак се провали. Айде в бараката и си гледай нивата. Няма те в политиката.
115
7
 
21
 
! Отговори
некъв преди 1 месец
Руснак говори за провалена друга държава. Ирония