Победата на Харис на изборите в САЩ не вещае нищо добро за Украйна

Тя пропусна няколко възможности да установи подходящи отношения със Зеленски
15 авг 2024 12:45, Гергана Попова
147
Победата на Харис на изборите в САЩ не вещае нищо добро за Украйна
Снимка: БГНЕС/ EPA

Победата на американския вицепрезидент Камала Харис на президентските избори няма да се окаже нищо добро за Украйна. Това каза пред The ​​Telegraph бивш помощник на президента на САЩ Джо Байдън, пожелал анонимност.

„Тя пропусна няколко възможности да установи подходящи отношения с Владимир Зеленски и нейният колеблив подход към конфликта не предвещава нищо добро, ако тя спечели президентските избори“, каза служителят.

Бившият помощник на бившия президент на САЩ Роналд Рейгън, Дъг Бандоу на свой ред подчерта, че Харис не се интересува от украинския конфликт. Според него тя не е участвала много във външната политика на страната и разбирането й за европейските проблеми се е свеждало до повърхностни говорения.

Ако републиканците спечелят изборите в САЩ, отношенията между Доналд Тръмп и Зеленски изглежда ще бъдат по-нестабилни. Тръмп беше подложен на импийчмънт, след като бе обвинен, че се е опитал да изнудва украинския президент, като е задържал военна подкрепа в борбата си срещу Русия. През юни той подигравателно нарече Зеленски "може би най-великият продавач на всеки политик, който някога е живял".

Камала Харис като президент е още по-малко ясно как би се справила със Зеленски, посочва още изданието.

Докато Харис никога не е била в Украйна, тя се е срещала със Зеленски шест пъти, замествайки Байдън, за да представлява САЩ в най-големия конфликт в Европа след Втората световна война. Харис засили отбраната на Украйна срещу Русия още през юни, когато обеща, че САЩ ще предоставят 1,5 милиарда долара в подкрепа на енергийната инфраструктура на Украйна и за предоставяне на хуманитарна помощ.

Откакто прие номинацията за кандидат за президент на Демократическата партия, републикаците с радост коментират, че Харис не е давала интервю, поради което е трудно да се отбележи окончателно как би се разиграла нейната позиция към Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от Русия
98% oт ĸитaйcĸитe бaнĸи вече отказват плащанията от Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И ко праим ся? Двама кандидати, които не искат война? Тези не са американци! Ами кой ще плаща на нашите лижитурници? Как така? И като спечели Русия, кой ще целува ръка на Путин? Ама те невроатлантиците са приспособими. Умеят да се адаптират към всяка среда и обстановка. Преди 89 -та бяха върли комунисти, сега са предани демократи... Бързо ще станат заклети приятели на Путин и Русия! Само далаверка да има! Нали бе бийтълси?
122
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да, мypзuлкuте ще бъдат... ай да не казвам какво да не ги плашим отрано
121
0
 
7
 
! Отговори
Точно обратното преди 3 седмици
Ако Камила спечели войната в Украйна продължава с пълна сила, даже ще разпали война и в европейските държави - Полша, Румъния, България.
120
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Победата на Харис може да не вещае, но АТАКМС - вещае ;-)
119
4
 
4
 
! Отговори
Хи хи преди 3 седмици
Стане ли Харис Президент урките ще ядат мурa ми. Но ако Тръмп спечели, тогава урките ще лaпaт бура ми !
118
0
 
1
 
! Отговори
Илюзията, че преди 3 седмици
Камала ще управлява без да и казват в ушето как подхранва такива статии.
117
3
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Интересно, ако Харис е толкова антиукраински настроена, защо копейките бълват змии и гущери по неин адрес. Или пак са объркали опорките или е партнека както Тръмп ще е ужас за Русия.
116
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Така е. харис ненавижда зеленски. Така, че който и да спечели украта, ще яде бахура. Освен ако не се сбъднат предвещанията тна Жириновски и 2024 в САЩ да не се състоят избори.
115
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На никой нормален човек вече не му пука за Украйна, става дума за съдбата на човечеството, което все повече и повече зависи от шепа войнолюбци и плановици решили пак да забогатяват и да си разиграват коня с нашите пари!
114
4
 
2
 
! Отговори
Американ преди 3 седмици
До Хаха: Тръмп е интересчия, няма да даде пари щото харесвал някой, за демокрацията или за светлото бъдеще. Затова няма да подкрепя Украйна, и без това достатъчно пари се потрошиха на вятъра.
113
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Победа на Харис е победа на Байпън! Две анти-човешки меки тела.
112
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не знам за какво се глаСИ и тая , след като е на дереджето на Хилари Клинтън ,... голяма ''победа'' и предричаха , и накрая ---само пушек и дим , а след пушека , ...пак пушек ---43 % !
111
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само дето изобщо не е сигурно, че тя ще спечели!
110
3
 
11
 
! Отговори
Хаха преди 3 седмици
Напротив, точно обратното е. Тръмп е този който не харесва Украйна заедно с вицето си
109
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 82 ОМБрЕ....Аве , Омбре , Путин пак ли е умрял ?
108
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 108 Путинджи йово докога ще дъвчеш тия полове? Путин е пътник, време е да си смениш терминологията.
107
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Победата на Харис вещае cмъpт за Русия.
106
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какой туй нящууу ? Индиика ,черна,американка , жена ,мъж трети пол ??? Кокой туй нящуу дет са кани да на управлява от Вашингтон ??? И то кат на управлява ние що не мой да гласуваме за него ??? Туй ли е ,,демокрацията,, Да не мой да гласуваш за тез дет та управляват дистанционо ?
105
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дългът расте ли расте -ковид заеми/помощ , за Украйна заемите .Китай , ОАЕ и Индия потриват ръчички и Русия ЗАСЕГА Е С ТЯХ ! Русия не е спряла да продава и изнася суровини .Китай зарежда света с всичко от чипове за смартфони, бяла техника, медицинска ..в замяна никой не пита какво ще правят с Тайван . Всяка западна страна като САЩ прекръстват продукта и го продават надвупотопни страни на двойна и четворна цена като тяхна суровина. Всичко западно само чака на тези страни за ресурси . Шумното анти говорене е само за плебейте ,театър за масите .
104
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Расия се разчекна грозно,зловещо! Буряти и чечени вият в полето.