Периметърът на големия пожар край Стара Загора е заграден

Към момента има около шест активни огнища
16 юли 2024 09:41, Анисия Иванова
9
Периметърът на големия пожар край Стара Загора е заграден
Снимка: БГНЕС

Периметърът на големия пожар северно от Стара Загора е заграден, съобщи областният управител Методи Марков.

Той посочи, че към момента има около шест огнища. Днес по обяд се очаква концентрация на техника, както и да се включат два хеликоптера.

"Имаме уверение, че два хеликоптера на българската армия около 9:00 часа ще тръгнат към Стара Загора“, каза той, цитиран от БТА.

Още по темата
Марков обясни, че частичното бедствено положение, което беше обявено през вчерашния ден, ще остане, докато не бъде овладяна ситуацията и докато не са сигурни, че огънят няма да се възобнови.

Областният управител изрази надежда днес пожарът да бъде потушен.

"Ситуацията и към този момент продължава да бъде сложна. Периметърът на пожара е около 12 километра. Цяла нощ са работили екипи на пожарната, на Държавно горско стопанство, получихме помощ от „Мини Марица-изток“, от ТЕЦ „Марица-изток“ 2. Правени са и се правят просеки, а пожарникарите се борят и продължават да се борят с тази огнена стихия", каза секретарят на община Стара Загора Николай Диков.

Цялата налична техника, с която разполагаме, е мобилизирана и всичко е насочено да бъде изгасен пожарът. Има седем екипи на пожарната, включиха се и военните. Очакванията са ни пожарът да бъде овладян днес, посочи още Диков.

На място днес има и доброволци, които се борят със стихията.

Пожарът лумна около 15:30 часа вчера. На място бяха изпратени екипи на пожарната от Стара Загора и Казанлък, както и горското стопанство и доброволци. Изгоря една къща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Хахаа преди 1 месец
До Анонимен...не, Анисия не знае какво е периметър, както не е чувала и за много други неща. Само си помисли колко хора биха изгубили работата си, ако я вършеха по начина, по който писачката А. се справя със своята. :(
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Анucuя, знаеш ли какво е "периметър"? Може би районът е заграден?
3
1
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Техниката не вършела работа.Той и Живко не става ама го избраха.Сърбайте си попарата.
2
3
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 1 месец
До баба мара,споко бабе,нищо не е изгоряло,недей да вярваш на телевизора,нали не вярвахте,че вирус има,но за пожарите вярвате,верно сте толкова про оооости,ама толкова про ооости,че не знам
1
1
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
при този климат да изгори толкова гора това е нещастие за цяла българиятрябва да се спре всякаква сеч