Байдън ще търси нова стратегия след стрелбата по Тръмп

Изборната тактика ще претърпи промени
15 юли 2024 06:30, Александър Попов
71
Байдън ще търси нова стратегия след стрелбата по Тръмп
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кампанията за преизбиране на президента на САЩ Джо Байдън търси нова стратегия след покушението срещу републиканския му съперник Доналд Тръмп в Западна Пенсилвания, като е било взето решение засега да бъдат прекратени атаките срещу бившия президент, предаде Ройтерс.

В рамките на няколко часа след стрелбата снощи кампанията на Байдън свали телевизионни реклами и спря други политически комуникации, които акцентираха върху осъждането на Тръмп през май в нюйоркски щатски съд по обвинения в престъпления, свързани с пари срещу мълчание, платени на порноактриса, за да се предотврати сексуален скандал преди изборите в САЩ през 2016 г.

Вместо да атакуват Тръмп през следващите дни, Белият дом и кампанията на Байдън ще се позоват на историята на президента, който осъжда всички видове политическо насилие, включително острата му критика на "безредиците", причинени от протестите в университетските кампуси заради конфликта в Газа, казаха служители на кампанията, говорили при условие за анонимност.

Съветниците на Байдън се надявали да смекчат неотдавнашните призиви на някои негови колеги демократи да се оттегли от съревнованието и да остави друг кандидат да представлява партията на изборите на 5 ноември, като привлекат вниманието върху заплахата, която според американския президент Тръмп представлява за демократичните норми и репродуктивните права в САЩ, както и към неверните изявления на Тръмп, че е спечелил изборите през 2020 г., посочва Ройтерс.

"Това променя всичко", каза един от служителите на кампанията, визирайки опита за убийство на Тръмп. "Все още правим оценка. Изготвянето на аргументите срещу Тръмп, начертаването на тази разделна линия, ще стане много по-трудно. Президентът се опитва да понижи температурата", добави служителят.

Официални представители на кампанията на Байдън заявиха, че очакват опитът за убийство на Тръмп да намали натиска от страна на демократите в Конгреса 81-годишният Байдън да се оттегли от надпреварата на фона на опасенията за неговата годност за заемане на поста. Някои демократи в Камарата на представителите и Сената публично призоваха Байдън да се откаже след колебливото му представяне в дебата срещу Тръмп през юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Дедо нарече Остин-онзи черния мъж. Той не му помни името, та за какви стратегии може дори да се мисли?
64
0
 
1
 
! Отговори
ЕмилКюлев преди 4 седмици
Нова стратегия = новичок
63
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 седмици
"нова стратегия" ?...-Цианкалий в кафето на Тръмп ли?
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нова стратегия за стрелба ли ще търси!?
61
7
 
1
 
! Отговори
Не отказ, а победа! преди 1 месец
Напразни са очакванията на противниците на Байдън, че той ще се откаже от предизборната борба за президентския пост. Нещо повече, Байдън ще спечели втори мандат и много ще разочарова враговете на Свободния свят и всички ще видят това...
60
1
 
5
 
! Отговори
КОЧО преди 1 месец
Стратегията му е да произнесе два пъти първите три букви от фамилното си име в обръщение към нацията и да отстъпи на по-млади съпартийци-очевидно е.
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И как ще се опитате да го убиете сега?
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдрън е велик стратег,нищо че не знае трите си имена и се нааква в памперса
57
0
 
7
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Ясно, стратегията да се отърват от Тръмп и да обвинят руснаците не проработи и сега ще търси нова стратегия. Деменция граничеща със старческо оглупяване.
56
0
 
4
 
! Отговори
Крали Марко преди 1 месец
"Нова стратегия" - тоест понеже стратегията да застрелят тръмп явно е неефективна - постоянно си върти главата и е нащрек...
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
каквото и да правят, Тръм ще е следващия президент на САЩ
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ква нова стратегия, щом големия бизнес се пренасочва към щатите с републикански губернатори..... Демократите губят позиции при хората с парите, а това не е добре!
53
4
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Нова стратегия - ще трепят Тръмп с балистична ракета, за по- сигурно...
52
1
 
8
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 1 месец
Дъртия склеротик байДън Деменци не знае колко уши има на главата си.
51
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп ме е луд, просто не е глобалист, а християнин и нормален човек за разлика от Байдън, който пусна 10 млн мигранти в САЩ, утре ще ни притисне и нас да пуснем два милиона афганистанци. Тръмп работи за България, а Байдън срещу България!
50
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
към всички пишещи против за Байдън, че е изкукуригал дъртак - напълно съгласен съм, и смятам , че няма място в президентската надпревара. Но Я ми кажете на колко години е Тръмп- той няма деменция, но е откровен луд, и на неговата възраст някои състяния могат да се развият за два месеца - човект е на 78 години, не е много по-млад от Байдън.Според мен и той няма място там. Не знам в тези 2 партии в САЩ няма ли по-млади и умни хора?
49
0
 
6
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 1 месец
Биден; Беше грешка да кажа президента Путин, имах предвид президента на Украйна , Си Цзин Пин
48
2
 
14
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Бай Дрън себе си не може да намери. Тъжно
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
сега ще го трови ли,или камион ще го блъска?
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да си потърси старчески дом!!!!