Мъск мести "СпейсЕкс" и "Екс" заради закон за трансджендър учениците

Текстът предпазвал правата им, борел се срещу дискриминацията
17 юли 2024 08:05, Елка Василева
87
Мъск мести "СпейсЕкс" и "Екс" заради закон за трансджендър учениците
Снимка: архив, БГНЕС

Милиардерът Илон Мъск каза, че ще премести централите на компаниите "СпейсЕкс" и "Екс" от Калифорния в Тексас, предаде АП.

Той написа в социалната мрежа "Екс", че планира да премести "СпейсЕкс" от Хоторн, Калифорния, в "Старбейз", Тексас - мястото, откъдето компанията изстрелва ракетите си. "Екс" ще се премести от Сан Франциско в Остин.

Мъск прави това в знак на протест срещу влезлия в сила в понеделник закон в Калифорния за трансджендър учениците.

"Преди около година дадох ясно на губернатора Нюсъм да разбере, че подобни закони ще принудят семейства и компании да напуснат Калифорния, за да защитят децата си", пише Мъск.

Текстът, подписан от губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм, цели да предпази правата на трансджендър учениците и да се бори срещу дискриминацията. Той забранява на училищния персонал да разкрива информация за сексуалната ориентация или за половото самоопределение на учениците без изричното съгласие на конкретното лице, отбелязва АФП.

"Тесла", където Мъск е главен изпълнителен директор, премести корпоративното си седалище от Пало Алто, Калифорния, в Остин през 2021 година.

Мъск също така заяви, че се е преместил да живее от Калифорния в Тексас, където няма щатски данък върху доходите на физическите лица.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Знаещ - Изнесе Тесла от рано и той. И не беше само Короната, ами беше и реакцията на властите (или по-скоро липсата на такава), покрай протестите за Джордж Флойд.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво!
60
0
 
1
 
! Отговори
Американ преди 1 месец
Austin е в бум от 5-6 години и къщите от $200К станаха $450К, строителството върви и до 10-15 години и тук май ще стане безподобна скъпотия. Калифорния ще го издуха, че има и големи задължения да плаща а тия дето дават парите от години вече се изнасят.
59
1
 
3
 
! Отговори
Знаещ преди 1 месец
Закъснял е!Отдавна софтуерните компании се изнесоха,Ковида допълнително допринесе за огромна миграция към Тексас,Аризона,Невада...Колорадо колко народ прибра не е истина?Кали е дупка,която поглъща огромни ресурси от най-високите данъци във федерацията,те *** им останало само кусур.Просяци *** по улиците,нощем не смееш да замръкнеш дори в Сан Диего,ама иначе карат електрички и махат природната газ след няколко години????Содомити,не демократи!
58
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
гледам, форумните експерти спорят там за някакви си 250 милиарда...
57
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/66 "Ако няма алчност, няма и прогрес." - грешка. Но няма да ме разбереш.
56
0
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
"Той забранява на училищния персонал да разкрива информация за сексуалната ориентация или за половото самоопределение на учениците без изричното съгласие на конкретното лице" - едва ли е само това.
55
0
 
22
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Демократите в САЩ /тамошните евроатлантици/, съвсем откачиха. Нещастниците дори не могат да осъзнаят, че вече и собствените им населения в "Свободния свят" едвам ги изтърпят с налудностите им. Да не говорим за Нормалния свят, който им се подиграва открито. И продължават да натискат за прокарване глупостите на Клаус Швааб, Фукуяма и други подобия. Тотален отказ да се приеме реалността, като побеснели животни са. Тези хора са за лечение, а ако се окаже невъзможно - за разстрел.
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 71 Когато човек е с ниско IQ и иска да си защити идеите, колкото и да са грешни, винаги просто реагира с празни приказки и обиди и не осмисля. Сега прочети най-накрая с разбиране. 250 милиарда е текуща стойност. Тя не е реална при опит за продажба, защото просто срива пазарната цена. Все едно да изкараш 50 тона на домати накуп на пазара в един ден и да чакаш да са по 5лв килото. 100 е също висока цена. Реална е 50-60, ако не срине борсата първо. Извади данъци и става 5-6 с клизма 10.
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 67 Няма грам лошо да е алчен. Създал е империя с десетки хиляди служители и стотици хиляди работещи за подизпълнители. Парите влага в нови технологии(Днес гледах за нови батерии, дето са с пъти повече капацитет, не са запалими и са бая по-леки), финансира космическа програма, която гони да колонизираме Марс, докато НАСА очаква след докъм 30 години пак да може да прати човек на луната, осигурява интернет на целия свят със сателити и т.н. Ако няма алчност, няма и прогрес.
52
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мъск и Тръмп спасителите на Америка. Путин и Си спасителите на света.
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 66 Ако успее ка кешира 250, което е невъзможно, ще му останат 25-30 милиарда. За под 10 е реалната сметка заради обезценката при продажба на подобни огромни обеми акции при да речем стигане на рекордни 100 милиарда(по-реалистично е 50ина), които пак ще бъдат обложени с 90% данък, щото максимумът е след около 400-500 000 долара. Капиш?
50
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човешката алчност- няяяяааама засищане дори и на най богатия..Още и ощи и още..
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 63 Просто съм чел какви са ставките на данъците в САЩ. Продажбата на акции и други активи се облага с данък и заради сумата минава на максимални ставки за федерални и щатски данъци. В Германия или Франция да не е различно? Получи милион, пък гледай сеир колко ще ти удържат. Те от 5000 евро удържат 50% данъци, от милиона отпиши 700-800 000. Заради това плюс инфлацията и данък на активите богатите въртят парите и живеят от заплати, кредити(минават ги като разходи), фирмите да плащат...
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 61 И как ги изчисли че от 250 милиарда само 25-30 милиарда за него остават чисти? Ти си същия мааааалоумник като оня с 56-ти пост дето казва даже че щели да му останат чисти под 10 милиарда. Последно под 10 милиарда ли ще му останат или около 30 милиарда? Двамата маааалоумника може ли да се разберете? Басииии маааалоумниците аз. Муахахаххахахахааа...
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 59 Ъ? Знаеш ли какво са данъци? Ставката в САЩ е федерална 30% и след нея има по щати докъм 80-90% сумарно. У нас сме на 10% плоски, но заради умници топ финансисти като теб, дето искат да цоцат чужди пари, на запад системите са прогресивни. В кой свят живееш?
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 53 Има данъци, ако не знаеш. 250 милиарда ще минат на 90% и само от това от тях остават 25-30 чисто за него. На тези пари ще има още данък 1-2% годишно(данък богатство вече се въвежда на много места, а и има данък имоти, МПС...), ще губи и по 3-4% поне на година от инфлация. Защо да продава? За да мирясат такива като теб в завистта си, че някой създава работни места, фирмите печелят и той живее богато? Спечели 25000 лева и ги инвестирай, пък давай акъл.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заради данъците е, иначе и той май мисли да влиза в политиката.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 56 Голям финансист се извъфи ве, смоооотаняко! От 250 милиарда нетни активи 10 милиарда само щели да му останат??? Муахахаха...баси жалкияяя смеееешник дето си бил.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всякакви паметници и други подобни паркове трябва да са под контрола на държавата. Така мисля.