Републиканците се научиха, че трябва да коленичат пред Тръмп, макар и неохотно

Бивши лица на Републиканската партия не присъстват на конгреса
17 юли 2024 22:00, Елка Василева
100
Републиканците се научиха, че трябва да коленичат пред Тръмп, макар и неохотно
Снимка: архив, БГНЕС

Втората вечер на националния конгрес на Републиканската партия в Милуоки е водеща тема в американски и британски издания.

Ники Хейли и Рон Десантис, някога най-големите съперници на Доналд Тръмп в Републиканската партия, снощи подкрепиха президентската му кандидатура с призиви за единство, които подчертаха контрола на бившия президент на САЩ върху партията, пише в. "Гардиън".

Още по темата
Първоначално не се очакваше нито Хейли, нито Десантис да държат речи на конгреса, но те бяха добавени към програмата след покушението срещу Тръмп в събота, посочва британското издание.

На големите екрани в залата се виждаше как Тръмп се усмихва широко, докато двамата произнасяха речите си, пише вестникът. И той имаше основание да е доволен - само преди месеци Хейли и Десантис бяха най-изтъкнатите републиканци, които критикуваха Тръмп, коментира "Гардиън".

Появявайки се на сцената под смесица от аплодисменти и освирквания, Хейли се отрече от посланието, което проповядваше по време на кампанията си, за да се опита да внуши, че светът ще бъде по-безопасен, ако Тръмп спечели втори мандат, пише друг британски вестник - "Телеграф".

Тя заяви, че хората, които гласуват за него, "не е задължително да са съгласни с него в 100 процента от случаите", и подчерта, че той ще чува "мненията" на другите хора, когато е на поста, посочва изданието.

Преди по-малко от пет месеца тя се зарече да не "целува пръстена", ако загуби от Тръмп, и заяви, че той е "катастрофа" за републиканците, отбелязва "Телеграф".

Нямаше съмнение, че Хейли и Десантис ще подкрепят Тръмп - републиканците се научиха, че трябва да коленичат пред него, макар и неохотно, пише в. "Вашингтон Пост".

Ако има реч, която вероятно ще намери отзвук отвъд снощи вечерта, това може би е тази на активистката за борба с престъпността Маделин Брейм, посочва обаче изданието.

Брейм, майка на ветеран, който е бил убит в Ню Йорк през 2018 г., използва времето си в края на програмата снощи, за да разкритикува окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг - същият прокурор, който повдигна обвиненията срещу Тръмп, в резултат на които той беше признат за виновен по 34 обвинения в престъпления, коментира американският столичен вестник.

Републиканците се стараят да представят на своите конвенции и обикновени хора, пише "Вашингтон пост". А решението да бъде поканен критик на човека, който повдигна обвинения срещу бившия президент, със сигурност е било избор, целящ да изпрати послание към други прокурори, които биха преследвали Тръмп, коментира вестникът.

За всеки, който търси доказателство за трансформацията на Републиканската партия, откакто Тръмп беше избран за президент през 2016 г., това става напълно ясно от списъка с личности, които не присъстват на конвенцията тази седмица, пише в. "Ню Йорк Таймс".

Мъжете и жените, които някога бяха лицето на републиканското статукво - сред тях бившият президент Джордж Буш, двамата вицепрезиденти Дик Чейни и Майк Пенс - пропускат събитието, което е признание за степента, в която партията се е променила в сравнение с дните, когато беше известна като партията на Роналд Рейгън, посочва изданието.

Тази класа на републиканското статукво е мишена за нападките на Тръмп отдавна, пише "Ню Йорк Таймс".

"Те биха се чувствали неудобно", цитира вестникът думите на Нют Гингрич, бивш републикански председател на Камарата на представителите и поддръжник на Тръмп. "Това показва колко много се е променил светът", продължава Гингрич, който ще бъде един от ораторите на конгреса, и допълва: "Те вече не са на власт в тази партия." (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Build Your Dreams - Така е. Европа не искаше Турция. Иксаше ѝ евтината работна ръка, искаше ѝ икономиката, искаше ѝ и защитата от Близкия Изток ... ама не и самата Турция. И сега ще си понесе последствията!
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 81 - Хейли е "демократичния републиканец". Имаше слухове за демократир, които се регистрират като републиканци, само и само да гласуват за нея, че да не е Тръмп.
64
0
 
0
 
! Отговори
Така да бъде! преди 1 месец
Каквото пише в НЙТ или в Работническо Дело, аз съм длъжен да се съглася!
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
87, нито единия е коленичил, нито другия. Но двамата си имаха уважението и си седяха на мястото. Нито Путин взе нещо, нито Тръмп почна война някъде. А за обикновените хора това беше най-дория вариант. След като дементиралияНасранПамперс беше инсталиран в Белия Дом се почна с проблемите, и външни и вътрешни. И Путин показа на Вашингтон че за него Байдън е нищщожество.
62
9
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 месец
До ЗАВИНАГИ 85 Вероятността Тръмп да спечели е голяма , но да видим какво ще прави с у-бие-ца от Кремъл.
61
0
 
2
 
! Отговори
Мисир преди 1 месец
Ще се научите и вие ***
60
5
 
11
 
! Отговори
ЗАВИНАГИ преди 1 месец
ТРЪМП ПРЕЗИДЕНТ!
59
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хейли се отрече от посланието, което проповядваше по време на кампанията си, защото се убеди, че 100% й увереност, че тя ще влезе в Белия дом е пълна куку-увереност. Фата Моргана.
58
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп 2024! само напред, комунистите треперят, достатъчно тероризират света, време е за мир, обединение и просперитет по света. сошъл скоур е за комунистическата Европа и Азия. Америка и България са за хората със свободен дух, които сами си определят съдбата и бъдещето! колкото повече правителството учавства в живота ни, толкова по зависими и прецакани сме. роби
57
9
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Бати клоунадата! Много ще е забавно след няколко месеца, когато реалността, че дони бой е загубил започне да влиза в някои главици :)))
56
9
 
1
 
! Отговори
Немски Трактор ГАЗ преди 1 месец
Римската Империя може да бъде само в Европа. Другите народи са кyчета, които не са способни на цивилизация. Виждаме го в САЩ, виждаме го в Китай, виждаме го в Русия. Цивилизацията трябва да се върне в Европа. И тя ще се върне. И то МНОГО СКОРО.
55
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подкрепям Тръмп! -:) Дай боже да Издига Дъртият Рептил Байдън!!-:)
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Електричките на БМВ са с китайски батерии.
53
3
 
5
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ! ОПАСНОСТ! преди 1 месец
КИТАЙСКИ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ СЕ ВЗРИВЯВАТ В ДВИЖЕНИЕ, КАТО МЕРЦЕДЕСА НА ИВАН ТОДОРОВ ДОКТОРА. ПРОСТО НЕ СИ ПРАВЕТЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ С КИТАЙСКИ БАТЕРИИ, А СИ КОПЕТЕ СТАР МЕРЦЕДЕС. МНОГО Е ПРОСТО. НЕ Е СЛОЖНО.
52
3
 
3
 
! Отговори
Build Your Dreams преди 1 месец
BYD ще строи завод в Турция. Министър Мехмет Фатих Каджър и председателят на BYD Уанг Чуанфу подписаха споразумението в офиса на Ердоган
51
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Китай прави най-добрите автомобили, вече превъзхождат немските по всички показатели. Китай започна да прави коли едва от 20 години, преди 20 години в Китай всички караха колела и ходеха с еднакви сини дрехи. Германия прави автомобили повече от 100 години, над 100 години опит и know-how в автомобилостроенето. Освен това в Китай няма политически партии, в Китай не се провеждат избори, в Китай няма демокрация.
50
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
65% от българите живеят в бедност.
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"В един китайски град живеят около 17 милиона човека. Българите колко сте?!" - По-малко, но сме по-добре. Отивай си в Чианоау и си живуркай там!
48
5
 
1
 
! Отговори
ПРОДАВАМ преди 1 месец
ПРОДАВАМ РУСОФИЛСКИ НАКОЛЕНКИ С РУСКОТО ЗНАМЕ - 15 лева за 1 брой
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ме кефи, как вадите от контекста и изопачавате всички ... не ми сига MSNBC, ами сега и вие ...