Зеленски: Украйна контролира над 1250 кв.км и 92 селища в руската Курска област

Той пак призова НАТО да разреши удари дълбоко в Русия
20 авг 2024 09:09, Петър Бойчев
336
Зеленски: Украйна контролира над 1250 кв.км и 92 селища в руската Курска област
Снимка БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в понеделник, че неговите сили вече контролират над 1250 квадратни километра от руския Курск регион, предаде Ройтерс.

"Към днешна дата нашите сили контролират над 1250 квадратни километра територия на врага и 92 населени места“, посочи Зеленски в реч пред посланици в Украйна.

Той отново призова съюзниците на Украйна да разрешат западните оръжейни удари дълбоко на територията на Русия, като каза, че липсата на подобно разрешение е основната причина Украйна да не може да спре настъплението на руските войски на фронтовата линия на изток.

"Наивната, илюзорна концепция за така наречените червени линии по отношение на Русия, която доминираше в оценката на войната от някои партньори, се разпадна тези дни някъде край Суджа", каза той в обръщение към посланиците, имайки предвид граничния град в руската област Курск, която в момента е под украински контрол.

"Руската гранична зона срещу нашата Сумска област е почти изчистена от руско военно присъствие. Преди няколко месеца много хора по света биха казали, че това е невъзможно и биха прекрачили най-строгата "червена линия" на Русия", каза Зеленски.

"Ако нашите партньори ни бяха позволили далекобойни удари по Русия, ние нямаше да се налага да започнем Курската операция", каза още той, добавяйки, че "тази операция е "най-голямата инвестиция" за връщането на украински военнопленници у дома".

Той също така подчерта значението на международната подкрепа, като призова партньорите на Украйна да осигурят дългосрочни способности за по-нататъшно противодействие на руската агресия, като същевременно призова украинските дипломати да продължат да събират глобална подкрепа и да налагат по-строги санкции срещу Русия, като посочи, че настоящите санкции вече значително са отслабили икономиката на Кремъл, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от Водещи мобилна
Лукашенко изпраща още войници, самолети и тежко оръжие на границата с Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
1
 
9
 
! Отговори
77755 преди 3 седмици
ТОЗИ САЙТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НЕЗАБАВНО СПРЯН, И ПОДВЕДЕН ПОД ОТГОВОРНОСТ, ЗА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ И МАНИПУЛИРАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО С УКР.ПРОПАГАНДА. СРАМ ! ПЪЛНА ДЕГРАДАЦИЯ С ТЕЗИ НЕАДЕКВАТНИ "БГ"МЕДИИ.НИЩО ОБЩО С РЕАЛНИТЕ СЪБИТИЯ В УКРАЙНА.
285
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И всичко това благодарение на великият геополитик,стратег, плувец, ловец,кагебист и таксист, строител четвърти разряд, шахматист, главнокомандващ,баскетболист ,хокеист и историк Владимир Владимирович Путин!
284
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най-храбрите руснаци са децата на руските чиновници! Не се страхуват да живеят в държави от НАТО!
283
2
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 седмици
Украйна не може да контролира една трета от територията си вече, а скоро и повече, та тези 1250 кв.км. скоро ще ги сдаде без бой.
282
2
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 седмици
В Русия има популярно видео, в което войник се обръща към мъжете, напускащи района на Курск след началото на офанзивата на украинските въоръжени сили. Оказа се, че руския "войник" всъщност е предприемач от Санкт Петербург, който печели от погребални услуги.
281
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Опитът за пробив на украинските въоръжени сили източно от Суджа се провали. Противникът претърпя загуби както в жива сила, така и в бойна техника, включително западна. На позициите на бойците има недостиг на вода и провизии
280
1
 
0
 
! Отговори
82 ОМБр преди 3 седмици
До 290 Отсъствал си,когато се разбрахме с единомишлениците ти,да не правят смях,говорейки за техника. Спавка Orux...
279
1
 
0
 
! Отговори
82 ОМБр преди 3 седмици
ЯЯЯЯЯРРРРР;))))
278
2
 
0
 
! Отговори
82 ОМБр преди 3 седмици
КГБ агент,шпйонин-майрочето стана за дмях."клоун" еврейн завладя в русия, това което руската,спукана-"велика" армия неуспява да завладее 1 година в Украйна! Му-ха-ха
277
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Как напредват фашистите и си бомбят мостовете по които трябва да напреднат" ---- Възможно е (казвам "възможно е", щото не съм фантазьор) мостовете да са избомбени не само за да спрат придвижването на руснаците напред в района, но и да блокират ОТСТЪПЛЕНИЕТО на намиращите се на терен руски части. И да бъдат взети в обкръжение, както вече казах. Дали ще се случи - ще видим! Грамотни командири има и от двете страни. Правило в бойните изкуства - не подценявай противника!
276
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как напредват фашистите и си бомбят мостовете по които трябва да напреднат. Странно нещо, руснаците строят понтонни мостове, а отстъпват, верваме ви на западните ЛЪЖЦИ, УКРАЙНА НАПРЕДВА И САМИ СЕ ИЗДАВАТЕ ЧЕ ВОДИ ОТБРАНИТЕЛЕН БОЙ ВЕЧЕ И В КУРСК.ЕДИНСТВМЕНИЯ НАПРЕДЪК ИМ Е КЪМ КРИВОГЛАВИЯ ВОЕНОПРЕСТЪПНИК БАНДЕРА.
275
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А колко техника им изгоря, колко укроидиота паднаха в боя, записани със собствените си екшън камери
274
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Английската карта казва 750 километра, Зеленски е разобличен от собствените си кукловоди.
273
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На края ще контролира толкова сега в Украйна
272
3
 
9
 
! Отговори
ДО КОМЕНТАР : 282 преди 3 седмици
САМО НАЕМНИЦИТЕ В РУСКАТА АРМИЯ СА НАД 670 000 ,ПТ 1,6 МЛН.АТМИЯ !!! ....РОБ БАУЕР - ГЛАВНОКОМАНДВАЩ ОТ НАТО ВЧЕРА СЪОБЩИ ЧЕ НАТО РАЗПОЛАГА С 500 000 ВОЙНИЦИ В ГОТОВНОСТ,НО ЗАБРАВИ ДА СПОМЕНЕ ИЗПРАЗНЕНИТЕ НАТОВСКИ СКЛАДОВЕ И УНИЩОЖЕНО НАТОВСКО ОРЪЖИЕ В УКРСЙНА ЗА НАД 300 МЛРД.$ !
271
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"2.ФАШИСТИТЕ ВЛЕЗЛИ В РУСИЯ СА С ОТРЯЗАН ПЪТ ЗА БЯГСТВО И УНИЩОЖЕНИ С ВАКУУМ.СНАРЯДИ НА 80% ЗАЕДНО С ЦЯЛАТА ИМ ЗАПАДНА ТЕХНИКА." ---- Както казах - фантазии! Не само, че не е отрязан пътя за бягство, но дори не могат да спрат логистиката на ВСУ. Широчината на контрол на границата, овладяна от ВСУ засега се запазва, ако не се е увеличила. Как тогава са отрязали пътя за бягство? Дори се очертава евентуално обкръжение на част от руската армия, ще видим до дни
270
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"2.ФАШИСТИТЕ ВЛЕЗЛИ В РУСИЯ СА С ОТРЯЗАН ПЪТ ЗА БЯГСТВО И УНИЩОЖЕНИ С ВАКУУМ.СНАРЯДИ НА 80% ЗАЕДНО С ЦЯЛАТА ИМ ЗАПАДНА ТЕХНИКА." ----- Фантазии! Доста голямо разстояние по границата е под украински контрол. Вчера ВСУ е напреднало на поне две направления и са избомбили трети мост. Засега ситуацията на руска територия се развива в полза на ВСУ. Фантазьорите не са полезни, освен ако не пишат съответните романи.
269
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички украинци и наемници ще бъдат избити. Жалко за тях.
268
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия нарочно ги вкарва в капан според чуждестранни експерти
267
8
 
2
 
! Отговори
ВОЙНАТА В РУСИЯ преди 3 седмици
Показва едно.....рашистите нямат резерви да спрат ВСУ.