Путин обвини Украйна в опит да удари Курската АЕЦ

Русия е уведомила МААЕ
Обновена: 22 авг 2024 17:16 | 22 авг 2024 17:00, Александър Попов
191
Путин обвини Украйна в опит да удари Курската АЕЦ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът Владимир Путин обвини Украйна в опит да удари руската Курска атомна електроцентрала при нападение снощи и добави, че Москва е уведомила агенцията за ядрена безопасност на ООН за обстановката, предаде Ройтерс.

Путин, който не съобщи повече подробности по случая, нито представи документални доказателства в подкрепа на твърдението си, каза това на съвещание с високопоставени официални лица във връзка с положението в пограничните райони.

"Противникът се опита тази нощ да нанесе удари по атомната електроцентрала. Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е уведомена, оттам обещаха сами да дойдат и да изпратят специалисти за оценка на ситуацията. Надявам се това наистина да бъде направено от тяхна страна", каза Путин, цитиран от държавната агенция.

Засега няма коментар от Украйна.

На 6 август Киев предприе внезапно нахлуване по западните руски граници с участието на хиляди войници. Москва очевидно беше сварена неподготвена, а инвазията беше най-голямата, предприемана от чуждестранна сила срещу Русия от Втората световна война, отбелязва Ройтерс.

На съвещанието при Путин, което се състоя в телеконферентен формат, Алексей Смирнов, изпълняващ длъжността губернатор на Курска област, докладва на президента, че положението в Курската АЕЦ е стабилно.

Смирнов добави, че 133 190 души са напуснали района или са били евакуирани.

Друг губернатор, този на Брянска област Александър Богомаз, докладва на президента, че силите за гранична охрана са отблъснали опит на украинска диверсионно-разузнавателна група да проникне в региона./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: УкрайнаАЕЦКурскпутин
Още от Русия
Зеленски поиска замразените руски активи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
8
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 седмици
Ама няма ли да пусне трето оплакване в ООН, че украинците го атакуват докато той тях атакува?
177
0
 
12
 
! Отговори
Въпросче преди 2 седмици
Забелязал съм, че ако напишеш к.U.r. или някоя друга неприлична дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ?
176
11
 
0
 
! Отговори
Боби преди 2 седмици
До Анонимен 168 В началото на конфликта Украйна има 54 комплекса БУК и поне 50 изправни комплекса С-300... Вярно това са БУК-1/БУК-1М и С-300П/ПТ/ПС това са първо и второ поколение от съответните ЗРК РФ ползва БУК-1.2, БУК-2 и БУК-3 а С-300 е във варианти ПМ/ПМУ тоест последно поколение(трето и четвърто)
175
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Украйна ще завърши войната на страната на Русия
174
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тръмп ще оправи Зеления наркоман фашист. Още 2 месеца остават.
173
0
 
11
 
! Отговори
Укрофашист преди 2 седмици
Ние няма да ударим атомная, а Кремлин, за да ви покажем величието на вашата скапондрена армийка.
172
1
 
16
 
! Отговори
Убиец преди 2 седмици
Ах ти жалък тиранин и убиец. Дано ти се върне всичко лошо ***.
171
1
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 седмици
Тия глупости ги плещи от отчаяние, мяуче като бит пее раз... Изгориха им стратегическите запаси от горива, изгориха им последния голям ферибот към Крим. В Курск полека сдават територия. Ламби Аладинов днеска не се хвали с победи, пак пцуваше вътрешните врагове на Империята. Крахът че бъде рязък и епичен.
170
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Останки от укри дрон на сто м от хранилището за атомни отпадъци е доказателството
169
2
 
18
 
! Отговори
зеленски го и*а преди 2 седмици
Този е луд и се влошава
168
1
 
10
 
! Отговори
V преди 2 седмици
Тоя Путин се оказа баси смешната жена, само се жали кат вдовица за уи... Подкрепям Русия ама жалкостта на тоя почва да ме вбесява или смазвай *** или се махай *** жалък...
167
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Боби "и да при тези рейдове имаше свалени РФ самолети." Значи в началото на СВО, когато Киев не разполагаше с нито една западна ПВО система руските самальоти са ги сваляли и то за спорадични рейдове, а сега, когато разполага и е много по-добре зонирана, руските фашисти щели да правят килимни бомбардировки над Киев? Къде си учил логика, в казармата ли?
166
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Боби "Кажете кой самолет лети с пълно натоварване" Ми като не лети с пълно натоварване, защо пишеш неверни неща и фантасмагории? Сам се опровергаваш и втори и трети път.
165
1
 
12
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 седмици
Голяма работа. Вече имат опит в Чернобил. Ще ринат графит на покрива.
164
10
 
0
 
! Отговори
Боби преди 2 седмици
До Анонимен 162 в началото на СВО Избомбиха южните летища на Украйна и да при тези рейдове имаше свалени РФ самолети.
163
9
 
2
 
! Отговори
Боби преди 2 седмици
До Анонимен Кажете кой самолет лети с пълно натоварване постоянно военен или граждански? Ето Ф-15Е може да носи 12т няма да видиш никъде снимка с повече от 12*500кг ЗАЩО? останалите тонове са за 4 огромни баки с керосин... Ф-15Е при максимално затоварване от 12*500 излита с половин гориво и след това се дозарежда във въздуха Ако се опита 100% зареден да излети ще счупи колесник.
162
1
 
17
 
! Отговори
82 ОМБр преди 3 седмици
Това, че те изненадаха съюзниците, не е проблем, а доказателство, че това е война на Украйна, а не на Запада срещу Русия.
161
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Боби "Тогава" Кога бе, фантазьор? Я посочи кой е бил най-дълбокия рейд на руски бомбардировачи в Украйна от руските позиции нататък.
160
11
 
0
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Анонимен 158 Тогава сушките летят под 50м с околозвукова скорост високо над тях летят Су-35 които имат основна цел да пускат антирадарни ракети по всеки излъчваш радар или зрк. Преди самата бомбардировка Су-34 подскача на 1000м - ОДАБ така или иначе изисква ниска скорост при ползване и за това има парашут. след всеки Су остава редица от 8 паршутиращи бомби ОДАБ всяка с мощност от около 5 тона тротил... С други думи килимна бомбардировка...
159
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Боби "се товарят макс 3000кг бомби" С други думи, човека е абсолютно прав а ти си фантазьор.