Край на бедността в света към 2030 г. прогнозират в САЩ

Американското разузнаване предвижда средна класа от 2 млрд. души
Обновена: 30 юли 2012 15:02 | 30 юли 2012 07:49, Елка Василева
147
Край на бедността в света към 2030 г. прогнозират в САЩ
През 2030 г. ще има повече нужда и от вода, и от зърнени храни. Снимка: архив, Reuters

Бедността в света на практика ще бъде елиминирана към 2030 г., което ще доведе до появата на средна класа от близо два милиарда души. Това съобщи Асошиейтед прес, като се позова на предварителен вариант на годишния доклад на Националния съвет по разузнаване, представен на конференцията по проблемите на сигурността в Аспен, щата Колорадо.

Ако сегашните тенденции се запазят, броят на хората по света, които днес живеят с по-малко от един долар на ден - близо 1 милиард души - ще намалее наполовина през следващите две десетилетия, обяви Кристофър Койм, директор на Националния съвет по разузнаване.

"Ще станем свидетели на разрастването на средната класа до близо два милиарда души... Дори ако през следващите няколко години се сбъднат някои от най-черните прогнози за икономическото развитие на света, към средната класа ще се присъединят няколкостотин милиона души", подчерта Койм.

Националният съвет по разузнаването анализира разузнавателна информация, получавана от всички разузнавателни агенции в САЩ.  Годишният доклад по проблемите на бедността в света ще бъде официално готов в края на годината.

Разрастващата се средна гласа ще има ниско ниво на толерантност по отношение на авторитарните режими, при това ще разполага както с икономическите ресурси, така и с образователното равнище, необходими за успешно противопоставяне на тези режими, прогнозира Националният съвет по разузнаване.

"Управлението в страни с разрастваща се средна класа ще среща все повече проблеми. Хората от средната класа има специфични за тях ценности и аспирации" за повече индивидуална свобода. Те вече имат на разположение социални медии и други технологични инструменти, за да постигнат своите цели, в това число и да предизвикат сваляне на репресивни режими".

Нивото на образование също ще се повишава, като при запазване на сегашните тенденции жените, които получават високо образование, ще станат повече от мъжете.

Едновременно с това се очертават и някои сериозни проблеми, подчерта Койм. Търсенето на храни ще се увеличи с 50 на сто през следващите 18 години, макар че населението ще се увеличи от 7,1милиарда на 8,3 милиарда души и 60 на сто ще живеят в градовете.

Хората от средната класа ще търсят и начин на хранене, съответстващ на положението им - т.е. ще се повиши търсенето на месо, а това означава, че ще има повече нужда и от вода, и от зърнени храни. Като цяло, посочва Койм, "към 2030 г. половината от населението на земята ще живее в райони, в които  ще има проблеми със снабдяването с вода". За да се преодолее дефицитът на вода и храни, може да се разчита единствено на нови технологични постижения.

Икономическият растеж на азиатските икономики ще се запази. Според Националния съвет по разузнаването обаче увеличаването на средната възраст на работниците в Китай дава основание да се очаква, че начело по икономически растеж ще излязат страни като Индия, Виетнам и Индонезия, където трудът ще продължи да бъде по-евтин, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
3
 
! Отговори
JOHN преди 11 години
Blah Blah Cunt TALES.
130
0
 
4
 
! Отговори
Въх.... преди 11 години
Златния милиярд???????????Останалите шест милиарда шъ нъ павят ***, веро и шампоан!
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
уеуе мауе - скакауец2030 Китай ще прати бедните на Луната
128
0
 
10
 
! Отговори
Judge Dredd преди 11 години
Бедността ще изчезне към 2030г.,защото Световната Конспирация ще е избила по план населението на Земята до бройка,до която й е изгодна.Целта е да няма повече от 3млрд. населения.Като цяло планетата може да изхранва 12млрд. население.Днес има гладуващи,защото на богатите не им изнася да има задоволени.Бедният и гладният е лесен за контрол.Когато реколтата от пшеница в световен мащаб е пребогата, тя се изхвърля в морето.Така се поддържа определена цена = печалба,а не се праща на бедните.
127
2
 
4
 
! Отговори
anarhist преди 11 години
номер 2 "точно така , на времето, жифкоф и неговата клика ни обясняваха, че през1980г че сме построили соцализЪма и че заживееме ноо добре" хрушчов го казваше не тодор живков.ама де ум у един десебар или гербер
126
0
 
5
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Така е ! Вече се популяризира Сборника от избрани менюта на Канибалите от Папуа - Нова Гвинея , който излезе наскоро във връзка с прогнозите .
125
0
 
2
 
! Отговори
ттт преди 11 години
До Ани, номер 50Ани, това го беше писала преди много време. Какво чакаш, тръгвай!
124
0
 
2
 
! Отговори
До 120 преди 11 години
Е, ти кой знае как се вглъбяваш да мислиш върху висши неща, сигурно е и за мое благо!Да зема да ти плащам заплата да се вглъбяваш, а?
123
0
 
4
 
! Отговори
Джорджия преди 11 години
Томас 95 го е сумирал най-кратко ,но по темата-това единствено можело да стане възможно,ако се създадат "единствено нови технологически постижения" за нова Франкенщайн-раса.Каменният монюмент в Джорджия,наречен още "надгробният камък на човечеството" съдържа някои по-специфични упътвания от Матей 24 : 21-22 ,като"потдържайте човечеството под 500 милиона в постоянен баланс с природата".
122
4
 
6
 
! Отговори
марио преди 11 години
тогава ли свършва уровлението на герб
121
0
 
10
 
! Отговори
Богат-Беден преди 11 години
Остава само да успеем да фотосинтезираме в следващите има-няма 18 години и после ....блаженство !
120
1
 
8
 
! Отговори
Да, да преди 11 години
Това означава Индия, няколко азиатски държави и 95% от Африка да останат без население. Това е единствения начин да изчезне бедността следващите 18 години. Бедността е в главите и докато тези хора не узреят да станат по-богати, то ще си останат на това ниво.
119
0
 
7
 
! Отговори
клошар преди 11 години
ура ,край на бедноста ,браво на братята американци само да избутаме до 2030 и съм вече средна класа,даже няма да се говори с мен.
118
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във България обаче прехода ще продължава......
117
1
 
10
 
! Отговори
antiES преди 11 години
само че в статията е пропуснато да се спомене ,че цялото население на планетата ни ще е около два милиарда ,останалите вероятно ще са изтребени,така или иначе логично звучи ,като се има и в предвид намаляващите природни богатства.
116
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господата от Лангли и всички останали разузнавателни агенции,как възнамеряват да унищожат теи бедни хора?Може би отдавна вече иматтайна операция за това?Бедността на хората по света е резултат от имперската,завоевателна политика на управлявящите с САЩ.Те определят кой да живее и кой да умре и кога.Кой ще създаде тази средна класа?Може би крадците,наркотърговците и всички останали видове престъпници?Време е да бъде спряна тази "свръх нация"и управляващите я.
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не са преписали правилно статията става въпрос за бедността Китай!
114
5
 
11
 
! Отговори
Никоя преди 11 години
Така ще е! Няма да има бедни, те ще са в небитието дотогава. Особено пък в Бг!Гарантирано от ГРОБ!
113
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така, значи!Кой каквото прави, да е до 2030, после ..опело. ( може и да няма кой да ви опее)
112
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кое му е доброто на живот на заем? Крепостни селяни, обречени до гроб да си изплащат ипотеките и колите! От ходене на работа не остава време да видиш семейството си, приятелите, да видиш КОЙ СИ?! Камо ли да имаш време за по - дълбоко вглъбяване към по висши и смислени дейности...