Германия със сигурност ни блокира за Шенген?

Немски дипломат твърди, че Берлин ще ни каже "не"
Обновена: 5 мар 2013 11:39 | 4 мар 2013 21:55,
284
Германия със сигурност ни блокира за Шенген?
Снимка: Reuters

Германия със сигурност ще се противопостави на приемането на България и Румъния в Шенген, ако на съвета на вътрешните министри в четвъртък се стигне до гласуване на въпроса. Това каза за БНТ германски дипломатически източник в Брюксел.

Така на практика бяха потвърдени думите на германския министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих, който преди дни заяви, че Берлин може и да блокира членството ни.

Присъединяването на България и Румъния към зоната без граници е в дневния ред на Европейския съвет, но едва ли ще има напредък по темата.

Още по темата

Ирландското председателство на Европейския съвет се опитва да придвижи въпроса са разширяването на Шенген с България и Румъния, но изглежда и сега застоят ще продължи. Докато досега единствено Холандия се противопоставяше на приемането на двете страни, към нея се добави и Германия.

Холандия твърди, че има опасения доколко България се справя с борбата с корупцията и организираната престъпност.

Германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих открито обяви, че страната му не иска имигранти да злоупотребяват със социалната система. В интервю за BBC той казва, че няма нищо против, когато чужденци отиват да работят в Германия, защото в това няма нищо лошо. Проблемът е, когато отиват в страната му с идеята да живеят от социални помощи.

Макар че технически присъединяването към Шенген няма общо с проблема, всяка държава от организацията има право да блокира присъединяването на нови членове, защото вземането на решение става само с единодушие. През последните седмици германските медии съобщават за наплив от български роми в няколко градове в страната.

Българските граждани, твърдят медиите, отишли там с единствената цел да се възползват от социалната система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
0
 
0
 
! Отговори
ТУРИСТ преди 11 години
ДА си ги носят на рамо тези мръсни *** или да си направят ***, тизи шваби го могат
232
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ?!? Gospodi, nai-posle edin koito moje da misli. Posdravljavam Vi
231
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kato ne iskate Shengen sasto vsicki vie go opljuvate? NITO EDNA DARJAVA NA ZAPAD OT RO NE ISKA KRADZI, MOSHENIZI,OBIRACHI NA INVALIDI I VASRASTNI. Danazite neprekasnato se pokachvat, nima ochakvate horata da ni priemat s otvoreni objatija samo sastoto sme v EO? Rushite i malkoto koeto se postigna pri Borisov. Podvedohte se po provozirani ot komunistite ulichni demonstrazii i svaljate pravitelstvoto. Kakav trjabva da e otgovora na tesi koito dadoha miliardi na stranata?
230
0
 
0
 
! Отговори
еди кой си преди 11 години
До ?!? 262явно ти си ***, че и кьорав. цитирай ми къде в 238 съм написал, че е в ЕС??
229
0
 
0
 
! Отговори
Mangasar преди 11 години
Kade shte hodite s GOLITE SI GAZOVE na horata PROSTAZI I MOSHENNIZI ne im triabvat
228
0
 
0
 
! Отговори
?!? преди 11 години
До 259... прочети коментар номер 238 ***...
227
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
, , , .
226
0
 
1
 
! Отговори
Offf преди 11 години
Kakvo ste se zatrashkali,Nqma takova neshto vchera v novinite kazaxa(jiveq v DE)Che tova Moje da se sluchi,samo AKo balgraite kajat DA
225
0
 
3
 
! Отговори
еди кой си преди 11 години
До ?!? 256самият ти си доказателство на теорията, че е пълно с неграмотници - къде прочете, че Швейцария е в ЕС?
224
1
 
4
 
! Отговори
еди кой си преди 11 години
до 255Преди 4-5 месеца бях за последно в Сърбия и да - положението на сърбите е много по-добро от нашето.Колкото до нашето - някой чувал ли се за програмата за обезселяване на България? До скоро си мислех, че само заради природата не си заслужава. Миналата седмица даваха по Хистъри Ченъл за златните съкровища на траките и ми стана ясно каква е целта. Земите ни са изкупени, чуждестранните монополи ни източват парите към техните страни, от където родните гастербайтеривръщат някакъв малък процент
223
1
 
2
 
! Отговори
?!? преди 11 години
Абе тука само неграмотници... 1. БИЛЛА е австрийска, а не немска верига2. Швейцария не е в ЕС3. Вие какво искате?! Хората си защитават държавата от всякакви пиявици4. Какво ще стане като излезнем от ЕС?! За какви субсидии ще протестират земеделците?! Имате ли представа какво ще стане ако спрат и малкото еврофондове, които усвояваме?!Защо се напъвате?!
222
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***! Бил ли си скоро в Сърбия? Или си плямпаш ей така!!!
221
0
 
1
 
! Отговори
vale_ch преди 11 години
ало анонимния от 250 научи се да пишеш не УВЛАДЯХМЕ а ОВЛАДЯХМЕ аман от простотия
220
1
 
6
 
! Отговори
Шенген преди 11 години
Искаме си вноските за членството ви в ЕС за да платим безплатния обяд на гърци,италианци,португалци,испанци,кипърци!!!!!! По-възможност да ни охранявате като външна граница за да не ни атакуват сирийци,пакистанци,ливанци и други такива като вашите ***!!!! За да изпълните тези свои задължения ви препоръчваме да одерете жив българският гражданин и данъкоплатец с европейски цени,данъци и такси!!!
219
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da napraviat zakon - nikakvi socialni pomo6ti sa BG i rumynia i da vidime dali niakoi *** 6te otide tam. svestnite otivat i rabotiat.
218
1
 
4
 
! Отговори
slav преди 11 години
Принципно ако ни приемат в Шенген 95% ситуацията ще си бъде абсолуютно същата но Германия както и др страни от ЕС не си спазват клаузите е друг въпрос.
217
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
УВЛАДЯХМЕ ЕВРОПА С ***, ***, КРАДЦИ И НАРКОТРАФИКАНТИ! С *** ЧАЛГА, ПРОСТОТИЯ, *** КУЛТУРА НЕ СЕ ИЗГРАЖДА!
216
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страшна *** имаме ! Каквато държавата, такива и *** !
215
1
 
13
 
! Отговори
коментар преди 11 години
Знаете ли кое е интересно в позицията на Германия по повод приемането на Бългатия и Румъния в Шенген.Острият тон на Рунънското правителство по повод изявлението на германският Министър и пълното мълчание на България. Някой си мисли , че Израел и САЩ ще ни помогнат. Смешно и жалко.
214
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Predi 2 dena,nemcite obyaviha 4e arabite ot Obedineni Arabski Emirstva shte se polzvat ot privilegiyata da poluchavat visa on arrival,osvobodeni sa ot shengenska visa,sashtoto obyaviha i ispancite,nemoga da razbera zashto takava dostoina naciya kato BALGARSKATA tryabva da se tretira po tozi na4in???!!!Hem sme v Evropa,hem ne sme...ili samo kogato im ottarva?