Мицотакис се оплака пред НАТО: РСМ не спазва Преспанското споразумение

Той обяви, че Гърция има оръжия, с които ще отговори на Мицкоски
12 юли 2024 09:38, Нели Христова
25
Мицотакис се оплака пред НАТО: РСМ не спазва Преспанското споразумение
Снимка: БГНЕС

"Имах възможност да информирам колегите си за факта, че министър-председателят на Северна Македония е решил да не прилага решаващ член от Споразумението относно името на държавата и да я нарича "Република Македония" в рамките на страната, което очевидно е изрично забранено от Преспанското споразумение. Искам да отбележа, че в залата и в присъствието на всички лидери на НАТО , той не приложи тази тактика и използва конституционното име на страната си“.

Това заяви гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис по време на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, съобщи ЕРТ.

"Вярвам, че по един или друг начин ръководството на РСМ ще осъзнае, че тази тактика е напълно контрапродуктивна. Споразуменията, които трябва да се спазват, е нещо, което подчертах вчера и на пленарната асамблея на НАТО, и нещо, което мисля, че всички наши съюзници също разбират", каза Мицотакис.

Той подчерта, че желанието на Гърция е Скопие да предприеме стъпки към ЕС, но това предполага зачитане на международното право и на споразуменията, които страната очевидно е подписала.

"Във всеки случай Гърция засега няма да разкрива оръжията, с които разполага, за да отговори на евентуално упорство на ръководството на съседната страна в тази тактика", добави главата на гръцкото правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от Балкани
Български апаши крадат и разбиват коли на Халкидики
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гърците трябва да обвиняват само себе си. Когато през 19 век започва възраждането и хората осъзнават своя български произход, гърците с помощта на сърбите асимилират населението, като по този начин отнемат земята му. Измислят план и пълнят главите на някои хора, че са македонци и не трябва да се наричат ​​българи, никой по тези места не е знаел за Древна Македония, ако гърците не са пълнили главите на дедите ни с такива глупости. Не е възможно дедите ни са били прости и са знаели българския си произход.
18
0
 
5
 
! Отговори
До VladTepes преди 3 седмици
Първия цар на Македония преди христа е Каранос, син на Аристодамид - цар на Аргос. Александър е син на Филип 2-ри, който е от рода Аргеади (от Аргос), всички споменати са Гърци. Не знам в каква паралелна вселена си живял, в която славяните в Северна Македония имат нещо общо с Гърците от древна Македония. Единственото общо, че живеят на част от територията на Древна Македония, както Българите живеем на територията на Византийците, преди това Римляни, преди това Траки, с които нямаме нишо общо!
17
0
 
2
 
! Отговори
АНТИ преди 3 седмици
МИЦО-в, МИЦО-такис, МИЦ-ковски..., бе тия пра деда им да не излезе един? :)
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До VladTepesРаздел митове и легенди. Александър Македонски е един измислен герой , съчинена приказка по време на фанариотството.
15
7
 
4
 
! Отговори
VladTepes преди 3 седмици
Първо Гърция да признае македонците за наследници на войните на Александър Македонски и след това да има претенции.
14
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кога ще работите за мир? Помпат с пропаганда и оръжие ЕС и ви готвят за жертвени агнета във война, която не е на европейците изобщо. Украйна трябва да се прибира в Русия, защото всички ще патят и страдат, заради това парче земя и такива като Зеленски и обкръжението му!
13
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Срещата на НАТО: Гледах ги наредени като сардели, беше феноменално, господаря строил в редичка робите, за да им заповяда какво да правят и колко да плащат, само Унгария няма да плаща, щото имат президент, а не лукова глава!
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За какви глупости се карате? Тя си е Македония, а не е Северна Македония. Всъщност "Македония" е наречена една област на Балканите по време на фанариотството, а след това българите, създадоха държава Македония, посръбчена по времето на Югославия, накрая протежетата на турците - албанците, ви таковаха всичките, докато се карахте.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мицков е въжеиграч и сега като видя дебелия край и се отказа да провокира Гърция пред всички натовци! Добре е, че сме пакетирани с общ проблем с Гърция, че сами ще е по- трудно. Македонците се правят на жертви и обират съчувствието на лидери, които са настроени точно на тази вълна и са готови да жертват истината винаги, когато им се подаде постистина и видят в това некой лев!
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А какво спира БЮРМ след като влязат в ЕС да излъжат по абсолютно същия начин? Веднъж влезли в ЕС, още на следващия ден те могат да нарушат всички договори. За югославските комунисти-лъжци договорите не са толкова важни.
9
3
 
14
 
! Отговори
мдамм преди 3 седмици
северна М ще се раздели на 3 части - албанска, сръбска и българска, тогава ще се спазва преспанското, г-н мицакис.
8
1
 
19
 
! Отговори
браво преди 3 седмици
А така. С макетата трябва твърдо. Нека нашите се поучат
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А ГЛАВУНЧ КАКВО НАПРАВИ???...
6
1
 
4
 
! Отговори
:))) преди 3 седмици
До Kostas Linke На теб прадядо ти е бил пленник в Гърция,нали!?
5
6
 
3
 
! Отговори
Ха преди 3 седмици
А вие понеже спазихте минските и истанбулските споразумения. Прегазихте ги, сякаш не са биле.
4
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Онзи ден се чудех след като една цветнокожа сатанистка може да си играе с Бай Дрън чрез вуду дали могат и руснаците.Гледайте срещата на НАТО.Бай Дрън със стоманени очи като на руснак и строго изражение заяви,че Путин е президента на укрите.Той е без защита като куха тръба и всеки може да го "облече".Трябва да го махнат,защото следващия път може да го "облече" някой като Осама Бин Ладен.Цветнокожата сатанистка сега се е разгонила и е на лов за любов.Не пожелавам на никой да я срещне в тъмна нощ
3
3
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
Мицко ще пътува скрит в багажник за Белград след като ги разделят с Албания за ЕС.
2
16
 
3
 
! Отговори
Kostas Linke преди 3 седмици
ФИРОМ Е ГРЪЦКА ЗЕМЯ..СКОРО АРМИЯТА НИ ЩЕ АНЕКСИРА градовете МАНАСТИРИА и СКОПИА....АЛПАНИА ВЗИМА ЗАПАДНАТА ЧАСТ на МОНКЕЙЛАНДИЯ , а ХЕЛЛАС = ВСИЧКО ДРУГО от ФИРОМ .
1
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А нашият главанак само се хили и подмазва.