Стрелбата по Тръмп с ехо в Сърбия, пазят Вучич

Белград заподозря конспирация за убийство на президента
14 юли 2024 21:39, Александър Попов
36
Стрелбата по Тръмп с ехо в Сърбия, пазят Вучич
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вицепремиерът на Сърбия Александър Вулин призова властите да увеличат мерките за сигурност на президента на Сърбия Александър Вучич и семейството му.

"Чрез медиен натиск твърде често се опитват да ги принудят да се откажат от защитата на държавата и да бъдат още по-лесни мишени", каза Вулин цитиран, от вестник "Политика".

По повод атентата срещу Доналд Тръмп Вулин посочи, че само за няколко месеца е имало "атентат срещу словашкия премиер Роберт Фицо и убийство на президент на Иран Ебрахим Раиси".

"Не е случайно, че всички (мишени) се застъпват за различен свят и мир в Украйна", заяви дясната ръката на сръбския държавен глава.

"Нека Вучич и всички, които имат смелостта да се борят за свобода, да се приготвят. Опитът да бъде убит бившият президент Тръмп е израз на позволена и насърчавана омраза, същата омраза, която се насърчава и изразява свободно срещу Вучич и Сърбия", каза още Александър Вулин.

През 2023 г. Александър Вулин беше санкциониран от САЩ за трафик на наркотици, незаконни сделки с оръжие, корупция и проводничество на руските интереси на Балканите. В рамките на същата година той беше награден с Ордена на Руската федерация, лично от директора на руската Федерална служба за сигурност и генерал в руската армия Александър Бортников.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До за Сърбия - С такива "братски" народи като сърбите, врагове не ни трябват. Тези врели-некипели ги разказвай на някой учил история до 3-ти клас. При другите някак си не минават. Естествено недей да пълниш главите на децата с глу_пости. Коментирай си ей там с другите хора, които са със сходно на твоето "образование" т.е. ниво 3-ти клас максимум. Сърбофилите сте най-смешните българи. Сърбия ВИНАГИ е била против България, а вие ги харесвате. Значи желаете лошото на България т.е не сте българи!!!
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До за Сърбия - Кажи ми една причина (САМО ЕДНА), заради която да харесвам сърбите? Аз мога да ти изброя доста, заради които НЕ ТРЯБВА да ги харесваме. Сръбско-българската война от 1885-а. Междусъюзническата война, ПСВ, ВСВ, Македония, Ньойски договор и т.н. и т.н. Ти поне една можеш ли да ми посочиш или щом Сърбия са с Русия, значи са хубави, дори и да са срещу България. Ти руснак и/или сърбин ли си, или българин? Не звучиш като българин т.е. предполагам си българин,но със сръбско самосъзнание!
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До за Сърбия - Сърбите са най-големия враг на България през последните 100 и повече години. Всяко друго твърдение показва липса на елеме_нтарни познания по история. Човек с липса на елеме_нтарни познания по история, който дава оценки по геополитика може да бъде единствено човек с елеме_нтарни познания, но огромни претенции. И Турция, и Гърция днес са ни съюзници в НАТО. А любимата ти Сърбия е причина днес македонците, които са ни братя, да ни мразят така, но ти откъде да знаеш...
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 22: това маzква ли ти го каза?
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да им пратят семена течност от руzия и фекална маса също за обяд на сърби Я.
22
8
 
2
 
! Отговори
за Сърбия преди 1 месец
с братята- сърби сме видели войни, вярно е ,но все пак те са ни най-близкия народ на Балканите..............предпочитам ги 100 пъти повече от гадните гърци и турци!!!Сръбско - българската война беше една братоубийствена война, набихме ги сърбите, ако се ерчат много, ще ги бием пак, дори само със западняците..........Сърбия не е враг на България, истинските врагове на България са на юг.........Турция и Гърция!!!
21
3
 
2
 
! Отговори
До 24 преди 1 месец
Кои съседи са по-добри от сърбите, я кажи, да видим???Гърция, която открадна изконни български земи и ни лиши от излаз на Бяло море??Или Турция?? Турците, които 5 века клаха българи и изнасилваха български жени , те ли??
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Александър Вулвин се занимавал с нсркотици, а бил вице намсикъвси на Сърбия... Такива са ни сръбските съседи.
19
3
 
5
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 месец
Него огромния диоптър ще го спаси от куршума.
18
10
 
11
 
! Отговори
Свободен българин преди 1 месец
И за какъв мир прокламират тия тримцата убавци.Да оставят Украйна без помощ и агресора Русия да си разиграва коня,както си иска.За мир се призовава страната,която напада,а не жертвата.*** то от копейки акъл и морал не търси.
17
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наистина. Само в рамките на 2 месеца имаше атентат срещу словашкия премиер Роберт Фицо, убийство на президента на Иран Ебрахим Раиси и атентат срещу президента Тръмп. Всеки един, който говори за Мир, излага живота си на смъртна опасност.
16
4
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Видяла жабата,че подковават коня и тя вдигнала крак.На кой му пука за някакъв руски слуга? Вучич да не се притеснява.Путинският клоун в Сърбия не заслужава и един куршум.
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЛЪЖИ ОТ 1001 НОЩ !!! ЖЪЛТАТА ПРЕСА СНАСЯ ЗАПЪРТЪЦИ НА ГЛАДНИТЕ ЗА СЕНЗАЦИИ ТЪЛПИ И БАЛЪЦИТЕ ДРЪНКАТ ГЛУПОСТИ ДО НАСИТА !!!
14
4
 
12
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 1 месец
Видяла жабата че подковават коня - и тя вдигнала крак.
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вучо Трумпич ?
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тоя като наш Буда.Атовете се ритат обаче.....
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Очилата му са марка Гучич
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Kaт' я cъpбu, ga ce чeшe...
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вучич официално се преименува на Тръмпич.
8
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Видяла жабата, че подковават вола и се напънала и тя. Аре нема нужда и сръбския циркаджия да се дуе.