НАП дамгосва със "стикери на срама"

Данъчните ще запорират и заплати на хиляди длъжници
Обновена: 20 юни 2011 08:02 | 20 юни 2011 07:38,
190
НАП дамгосва със "стикери на срама"
Снимка: архив Булфото

Червени стикери на срама ще лепят данъчните на автомобили и други вещи, които подлежат на запор, заради неплатени дългове към държавата.

 
Длъжникът няма право да маха „стикера на срама“ с надпис "Запорирано от НАП". Той ще се слага на видно място върху вещта, а при колите - на предното стъкло. 
 
Запорите вещи не могат да се продават или даряват. 
 
НАП започва също да изпраща писма до работодателите на 10 000 длъжници с искане за запор на заплатите. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: данъчнистикери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
12
 
33
 
! Отговори
Unufri преди 13 години
Ето го и поредният анонимен експерт (161) :) Ще ме спукате от смях, честно. Идва тук някакво момченце, пише някакви цифри и отдолу за по-достоверно казва - според експертни данни :)Според чии експертни данни има графа кражби за 340 мил.? Моля те, много искам да ти повярвам, дори смятам, че част от цифрите са верни, но би ли посочил източника на тези данни? Нали трябва да сме максимално обективни, когато говорим за даден проблем?
154
8
 
36
 
! Отговори
до 161 преди 13 години
Ако са ти вярни сметките колко ни струват ***, то колко ли ни струват управниците ни? Парите за ***, едва ли са повече от 10% от това, което ни струват управляващите. Парите за *** са само парите, които управляващите преразпределят към ***, за да останат на власт и да продължават да ни крадат. Затова мисля, че са не-повече от 10% от общата сума на това, което ни струват управляващите. Та те съдират от нас чрез данъци точно по 2 кожи+толкова от черна икономика?
153
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е лошо да си поплюем за щяло и нещяло! Нямат край "партенките"! Ако ти лепнат стикер на челото, нямаш право да се измиеш! Ако стикера е на колата, в автомивката няма да те обслужат! Някой казал нещо, папагалите го повтарят, а ние се упражняваме във форумите, без дори да се замислим кои са баламите!
152
8
 
45
 
! Отговори
на преди 13 години
новата шефката на СГС де ще й лепнат стикера ? "забравила" да си обяви с данъчната декларация едни 50 х. евро без да иска...
151
8
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фактът, че *** в края на годината са реалност, говори за усвояването от *** етнос на най-малко тази сума. Тоест, разходната част на този специфичен бюджет е налице. Каква е приходната част? По експертни данни тя не би могла да изглежда много по-различно от:1 Социални помощи и др. ( от общо 319 000 000 лв.) 210000000 лв.2 Кражби 340 000 000лв.3 Неплатени задължения (ток, вода, данъци, такси и др.) 50 000 000лв. 4 Черна икономика и контрабанда 160 000 000лв.5 Трудови доходи 30 000 000лв.6 Други източници (помощи, дарения и др.) 10 000 000лв. Всичко: 800 000 000лв.Коментарите не са нужни. Всичко се вижда много ясно. Цифрите говорят за себе си и всеки може да направи заключенията си. От всичко казано до тук следва елементарният логичен извод за фактическата дискриминация на българите в собствената им държава. По всички линии българският етнос е потърпевш от ***.
150
8
 
42
 
! Отговори
стефко преди 13 години
никакви такива тъпотии няма да има... до месец конституционният съд ще обявия тая малоумщина за противоконституционна, защото тя Е такава. нека си ги запорират, какви са тия простотии с лепенки, та чак и нямаш право да си я махаш?
149
8
 
57
 
! Отговори
Жигосването - краят преди 13 години
Тази отчаяна мярка с червените стикери показва само едно. Дянков се издъни с приходите.(Не аз, а Дянков не може да смята.) И какво като лепят стикери ?(колко ли ще бъде този допълнителен разход?). Ще получат срещу това само едно - непродаваеми, мърви, неопазаряеми "активи" по баланс (освен някои терени, фирми и сгради, които си е заплюла за себе си за присвояване днешната управляваща мафия).Това е краят на финансовата политика на това правителство.Краят.
148
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
естествено става дума само за физическите лица.задълженията към НАП и НОИ от стотиците хиляди фирми продадени на подходящи малоимотни и неграмотни "граждани" си остават несъбираеми и недосегаеми
147
8
 
70
 
! Отговори
ЛЮБОПИТЕН преди 13 години
САМО ИСКАМ ДА ПИТАМ,ЩЕ ИМА ЛИ СТИКЕРИ И НА ИМУЩЕСТВОТО НА МУРГИНА,МАСЛАРОВА,КОВАЧКИ,ОВЧАРОВ,ДОГАН,СТАНИШЕВ,Р.ПЕТКОВ,МИЛЕН ВЕЛЧЕВ,Н.ВАСИЛЕВ,ВАЛ.ТОПЛОТО И МНОГО ДРУГИ ***,ИЛИ ДРУГАРИТЕ ОТ ГЕРБ,КАКТО ОБИКНОВЕННО ЩЕ ГО ВКАРАТ НА ОПОСКАНИТЕ СИ ИЗБИРАТЕЛИ.
146
8
 
58
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
от цялата работа сигурно ще пострада някоя пенсионерка или пенсионер дето се затрудбяват с плащанията за такса смет или данък сгради
145
15
 
37
 
! Отговори
Unufri преди 13 години
Последно искам да кажа нещо, понеже виждам, че много емоционално се реагира на определението в тази статия: "Червени стикери на срама..."Това е художествена измислица на автора на дописката, стикерите се лепят от НАП, за да няма злоупотреби със запорирано имущество.А иначе, ясно е как журналистите си "пласират" по-добре статиите. Като ги подправят с повечко пикантни подправки :)
144
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не обвинявайте чиновниците по гишетата. Когато се наредите да плащате,обърнете внимание дали има ***.Та,чакали да им анулират плащанията и затова не ходели,сподели една касиерка и беше съпричастна с нас.Защото и тя се пържи на тоя огън. Не може едни да са съвестни,да бързатда плащат,за да не дължат,а други да се правят на глухи.Ноооо,стикерите няма да могнат-ще вземат на босия цървулите:)
143
9
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На снимката - една минимална работна залата.Не стигат даже за данък сгради:)) Стикери ще ни лепят.90% от българите дамгосани.Поне няма да се срамуваме,защото няма да сме единици:) По-смешно и нелепо решение не ми идва наум
142
17
 
39
 
! Отговори
Unufri преди 13 години
Пак съм аз :)Държавата не се управлява от ББ. Има си ресорни министри за всичко. ББ си има съветници и не може да разбира от всичко! Няма и такъв човек на света, да разбира от всичко.ББ трябва да опъне каиша на някой министър, ако той е казал, че ще постигне резултат, но не се е справил. Също и на разни такива самодоволни шефчета на държавни агенции. За това нещо се искат топки! Това е неговата роля, да играе старшина на министрите по-скоро, а не да хленчи като СС пред другарския съд...
141
18
 
35
 
! Отговори
Unufri преди 13 години
До 150Ти от името на какъв се изказваш по адрес на хора, които не познаваш? Кой ти дава право да квалифицираш по тоя начин? Господ ли си? Може да говориш по този начин за някой само ако си доказано по-добър от него. Едно време слушах тъпотии, че Петър Стоянов не бил подходящ за президент, понеже бил грозен, имал крив нос и не бил представителен. Ти представяш ли си, на база някакви физически белези да се характеризира човек.Ето сега кофпомпи, шлангове, това са пълни тъпотии бе човек...
140
11
 
41
 
! Отговори
Жигосването до Unitu преди 13 години
Като последно. Не е достатъчно само да можеш да опъваш шланга и пускаш струйника, да качваш кулата и пускаш сирената. Трябва да имаш непременно Aкадемични знания, а на тяхна база да можеш да правиш анализи на конкретната обстановка. Но и това не е достатъчно! Трябва да имаш човешко сърце (а не кофпомпа), съвест, скромност (а не хиперЕго) и Любов към ближния си, състрадание, когото претендираш да "управляваш". Е, аз ги имам тези неща, за разлика от Бойко. Затова и знам какво пиша и какво говоря.
139
8
 
53
 
! Отговори
Жигосване до Unisex преди 13 години
При растящи цени, приходът от ДДС би трябвало да нараства (х+1*20%), но тъй като е неуправляема икономиката, приходът от ДДС не нараства, защото освен недопроизводството има второ кризисно явление - свиване потреблението. Съществуващия приход от ДДС не се реинвестира, а се краде от политици и бизнес групи и се превръща в джипове и луксозни къщи+обзавеждане от внос. Така платежния баланс е отрицателен (пари не влизат а излизат), производството гасне и угасва, домакинствата също, инвесторите бягат
138
10
 
38
 
! Отговори
Unufri преди 13 години
До 142.Само защото не ти харесва това, което пиша не ти дава право да ми лепиш етикети. Тия квалификации може да си ги завреш там дето слънцето не те огрява. Аз съм аполитичен, но мога да различа 2 от 200. Сигурен съм, че Сергей Станишев е имал много добри намерения за България, както и Жан Виденов. При тях проблемът идва от липса на авторитет и опит, както и един куп други качества. Не е достатъчно само да имаш академични знания, трябват и топки.
137
9
 
56
 
! Отговори
австралийска поговор преди 13 години
Можеш да стрижеш една овца 100 пъти ,но да я одереш 1 път.Ние сме търпелив народ.Търпим ниски доходи,търпим обира на монополите,търпим ,и когато държавата не се разплаща с фирмите,в които работим, или които притежаваме.Нашият праг на търпимост е зад хоризонта. Но вече ни остригаха 99 пъти и сега искат да ни дерат. И хоризонтът става много близо. Трябва да внимават ,защото се надига "гневът на мравките" и идва есента на нашето недоволство.
136
8
 
54
 
! Отговори
traba преди 13 години
Хе хее бил съм й длъжник на тая *** държава. Един среден показалец на НАП!