НАП дамгосва със "стикери на срама"

Данъчните ще запорират и заплати на хиляди длъжници
Обновена: 20 юни 2011 08:02 | 20 юни 2011 07:38,
190
НАП дамгосва със "стикери на срама"
Снимка: архив Булфото

Червени стикери на срама ще лепят данъчните на автомобили и други вещи, които подлежат на запор, заради неплатени дългове към държавата.

 
Длъжникът няма право да маха „стикера на срама“ с надпис "Запорирано от НАП". Той ще се слага на видно място върху вещта, а при колите - на предното стъкло. 
 
Запорите вещи не могат да се продават или даряват. 
 
НАП започва също да изпраща писма до работодателите на 10 000 длъжници с искане за запор на заплатите. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: данъчнистикери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
8
 
50
 
! Отговори
morfei преди 13 години
Много добре са го измислили НО ПРЕДИ ДА ПОЧНАТ ДА ОРЕЗИЛЯВАТ ДРУГИТЕ ДА ЗАЛЕПЯТ ПО ЕДИН ТАКЪВ ВЪРХУ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ СГРАДИ ЗАЩОТО ПОВЕЧЕТО НЕ СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ ЗАЩОТО ДЪРЖАВИЦАТА НИ МИЛА ИМ ДЪЛЖИ ПАРИ. НА КОЙ ДДС НА КОЙ ПЛАЩАНЕ ЗА СВЪРШЕНА РАБОТА И Т.Н. ТА ПРЕДЛАГАМ ПЪРВО ТЕ ДА СЕ ОЛЕПЯТ И ПОСЛЕ ДРУГИТЕ, ИЛИ НИЕ ТРЯБВА ДА СЛУШАМЕ КАКВО НИ ГОВОРЯТ, А НЕ ДА ГИ ГЛЕДАМЕ КАКВО ПРАВЯТ. ТА КРАДЕЦА ПАК ВИКА С ПЪЛНО ГЪРЛО ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА.
134
22
 
33
 
! Отговори
Unufri преди 13 години
До 133. Как ти се струва данъчна тежест в САЩ 40-45%? Разликата е доста впечатляваща май?Проблемът е, че ако живеем в САЩ ще трябва да работим 2 пъти повече, за да имаме същия стандарт като тук (не че е голям). Накрая ще платим и 2 пъти повече данъци, но няма да го има ББ да го сочим с пръст и да го обвиняваме.138: ДДС-то е косвен данък и относителната му величина от 20% не е променяна. Това, че данъчната основа се повишава, не значи че данъкът расте.
133
8
 
55
 
! Отговори
Леле преди 13 години
МУТРИТЕ, ФОЛК-К**** И *** КОЙ ЩЕ ГИ ДАМГОСА БЕ?! КАКВИ СА ТИЯ ГЛУПОСТИ БЕ, ЛУДИ ЛИ СТЕ?! ДО КОГА ТУК ЧЕСТНИТЕ, СКОРМНИ, РАБОТЛИВИ И ОБИКНОВЕНИ ХОРА ЩЕ ХРАНЯТ *** И НАКРАЯ ЩЕ ОПИРАТ МРЪСНИЯ ПЕШКИР?! *** МАЛОУМИЕТО!
132
9
 
40
 
! Отговори
Жигосването до Unito преди 13 години
Unisex or unifri, или по-точно платен герберски пролитпроп. Няма да ти обясня на теб, а на нормалните хора. Първо се поставя въпроса Защо цените са растящи и какво става с ДДС - след това. Цените растат по причините НЕДОПРОИЗВОДСТВО (т.е. дефицит на предлагане спрямо търсенето) и второ - поради монополите и монополните съглашения (Златев, Соф. вода, НЕК и пр.). Тук е разкъсана връзката по Фридман между парична маса и равнище на цените, както се вижда, т.е. това е една неуправляема икономика.
131
8
 
35
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
:) То наистина работата отива на "жигосване" направо....:) Който е виноват...заголва дупето и данъчните го "оправят" със нагорещен до "ЧЕРВЕНО" метал.... няма нужда от "ЧЕРВЕН" стикер.... :) Ама бая си мисля аз футболистчета , поп фолк "фурии" и така наречени "шоу звезди" ще изгорят ако се тръгне по тази плоскост.... :)
130
10
 
40
 
! Отговори
Иванчо преди 13 години
България има едни от най-ниските данъци, не защото правителствата стимулират икономиката, а защото данъчната администрация е в невъзможност да събере дължимото. Ниски са данъците с идеята - аджеба а някой будала да вземе да ги плати. Защо не са ниски данъците в Норвегия, Швеция, Германия, САЩ, и т.н.Там - а не си платил данъците - а си изгнил в затвора. Докато тук - кой на попа внук, кой на братчеда познат... или в повечето случаи - и данъчния деца храни...
129
8
 
42
 
! Отговори
тома неверни преди 13 години
тези "стикери на срама"къде могат да се поръчат ама за чело,че ще взема 240 бройки:(
128
8
 
35
 
! Отговори
до Unufri до 132 преди 13 години
при растящи цени ,я мо обясни какво става с ДДС-то ,или си измислил нова математика
127
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нямат право да искат нищо от нас преди Мургина и компания да върнат откраднатите от нас пари! Както и да го погледнеш- не бе бе ло морално и логично!!!
126
8
 
48
 
! Отговори
данъкоплатец преди 13 години
Да, бе! Шефа на НАП иска да си спаси поста, за това е тази демонстрация на активност. И пак за сметка на обикновените хорица, които броят жълтите стотинки. На тях ще им лепят стикери и ще им запорират заплати за дългове от 100 - 200 лева. А тези, които окрадоха държавата и дължат милиони левове, са недосегаеми или официално признати за невинни от съда. За кокошка - няма прошка, за милион - няма закон!
125
8
 
43
 
! Отговори
Жигосването до 132 преди 13 години
Второ. В България нито има диференциран ДДС (с изкл. на туризма, който също беше повишен от 7 на 9%), нито има данъчни облекчения. В мнозинството страни в Европа и по света има 50% облекчения за малките фирми, около 30% облекчения за екологични разходи (някои се възстановяват изцяло+бонуси+изкупуване). Да не говорим, че данъците върху труда са по-ниски от нашите и дори се иска премахването им.Преките общински данъци също повишават непрекъснато - последното увеличение е именно от тази година.
124
8
 
47
 
! Отговори
ATILA преди 13 години
ЧИНОВНИКА НЕ СЕ СРАМУВА ДА ЛЕЖИ НА БЮРОТО И ДА ДЕРЕ КОЖИ.РАБОТЕЩИЯТ ТРЯБВА ДА СЕ СРАМУВА, АКО НЕ Е НАХРАНИЛ ЧИНОВНИКА.ДЪРЖАВАТА НЕ Е НИЩО ДРУГО ОСВЕН ШАЙКА ЛИЦЕМЕРНИ, КРАДЛИВИ ЧИНОВНИЦИ, А БЮДЖЕТЪТ Е ТЯХНАТА ХРАНИЛКА.ЩОМ Е ПЪЛЕН БЮДЖЕТА ТЕ МОГАТ ДА СИ ГЛАСУВАТ ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ ОГРОМНИ ПЕНСИИ И ДРУГИ ОБЛАГИ НЕДОСТЪПНИ ЗА РАЯТА.
123
8
 
44
 
! Отговори
от Жигосването до132 преди 13 години
Това, че България има едни от най-ниските данъци в Европа и не сама, както твърдиш не е вярно , не е измислица, и не е факт. Това е политическа пропаганда и твърдение на хора, които разчитат, че данъкоплатците не познават данъчните системи в Европа и по света. Да, имаме 10 процента средновековен десятък, но като корпоративен веднага му сложи + още 5 и още 2% (последното увеличение). Като данък върху труда сам сметни с последните добавки. Следва.
122
21
 
34
 
! Отговори
Unufri преди 13 години
До 129. България има едни от най-ниските данъци в Европа и не само... Това, което казваш, че данъците непрекъснато растат е пълна измислица. Това не е вярно. Цените на стоките и услугите може би, но с данъците не е така.Румъния и Гърция какво направиха, като ги удари кризата? Първо си вдигнаха данъците. В България това не се случи и пак има недоволни...Дайте да се разберем сега... Искаме ли НАП да събира данъци и да има пари в хазната или да я разпускаме тая агенция?
121
8
 
54
 
! Отговори
АДФ преди 13 години
ТЕЗИ *** БОРИСОВСКИ САМИ СИ ГО НАБИХА В ХЕМОРОИДНИТЕ *** ....АКО *** НЕ ГИ ДАМГОСАТЕ ,ЩЕ ЗАВЕДЕМ КОЛЕКТИВЕН ИСК ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯ ПО РАСОВА ПРИНАДЛЕЖНОСТ ЧУЛИ БЕ ГОЛЯМА КРАТУНА *** ПОЖАРНИКАРСКА...И ОНИЯ С МАЗНАТА КОСА С ОЧИЛАТА ....
120
8
 
33
 
! Отговори
До 129 преди 13 години
Съгласен съм тях просто не съм ги споменавал
119
8
 
49
 
! Отговори
до 127 от 126 преди 13 години
Парите никога няма да ти стигнат нито за парно, ток и вода, нито за данъци (държавни и общински), защото данъците и таксите ти непрекъснато нарастват, а доходите ти са константа номинално. Не са виновни само *** и то не всички ***, защото има скромни и работливи ***, които си плащат данъците. Най-виновни са Група 2. Те използват група 3 за да стоят на власт и грабят. Всъщност Група 2 граби от теб повече, отколкото ***. Пресметни сам, на базата на данните на 125.
118
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много правилно 122
117
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стикерите са за бедните и обикновенни българи. Плащам за себеси 420 лв. осигуровки всеки месец за последните 10 години. Парите ми стигат да си платя парното, тока, водата, транспорта, данъците и за храна. И толкова. За сметка на това *** не плащат нищо, а само получават наготово и ни крадат за благодарност. Махам се отивам далече от БГ да плащам данъците си някъде другаде не ме интересува къде ще отиват само да не са тук.
116
9
 
61
 
! Отговори
Жигосването на 1 преди 13 години
Принципът на данъчно облагане в България е следния:Групи данъкоплатци-плащащи и мизерстващи (нормалните средностатистически българи)-неплащащи и живеещи като фараони (20 фамилии назначени пиявици, представени от политици и честни бизнесмени)-неплащащи и живеещи в мизерия (*** и необразовани българи, турци и пр.).Данъците на група 3 се прехвърлят върху група 1 и по тази причина данъчната тежест на тази група непрекъснато нараства реално.Група 2 източва чрез фиктивни фирми данъците, плащани от група 1 - ДДС, възстановими разходи и пр.Същото се прави и със сметките за ток, вода и парно, които се натрупват (прехвърлят в сметките) на редовните платци за сметка на нередовните и се източват чрез кражби на Група 2 от административно-политически рекет и "второ счетоводство" в условията на монополни доставчици.т.н сметките за вода са номинално 200% над реалното потребление. (вижте си сметките - реално потребление и платена окончателна сума. Тук има и ДДС за източване от 2 и разходи на вода, които не сте консумирали, но сте платили - те са на група 3, натрупани в сметките на група 1).По тази схема на данъчно облагане става следното:Първа група непрекъснато отпада икономически и финансово, поради което събираемостта на данъците непрекъснато намалява и дефицитите в бюджета растат.При това положение правителството предприема средновековни мерки на дамгосване, жигосване, завързване на позорния стълб, в нов вариант - стиикерен, и отнемане на имуществото в полза на краля (както напр. в Испания при гонението на еретиците - краля "наследява", а той ги раздава на придворните, ако не му трябват) но тези "мерки" не могат да помогнат, защото Група 1 трябва да поема все по-голяма и по-голяма данъчна тежест, което е несъвместимо с размера на номиналните й доходи (които не растат).Единственото което може да се постигне с дамгосването и жигосването и отнемането на имущество в полза на короната (шерифа) е Робин Худ и бунтовнически лагер в Шеруудската гора, хайдушко движение и под. в съвременен вариант