Президентът Радев ще пилотира самолет над София утре

Вероятно ще се качи в учебно-тренировъчния PC-21
Обновена: 15 юли 2024 17:00 | 15 юли 2024 17:00, Петър Бойчев
230
Президентът Радев ще пилотира самолет над София утре
Снимка БГНЕС

Президентът Румен Радев, който преди да стане държавен глава бе пилот на изтребител, се връща в кабината на самолета. Той ще пилотира над София, съобщи "24 часа".

Полетът на Румен Радев е планиран за вторник, 16 юли. И ще е част от честването на 20-годишнината от приемането на въоръжение във ВВС на учебно-тренировъчните самолети "Пилатус".

Честването включва демонстрационен полет с учебно-тренировъчен самолет от ново поколение PC-21, техническа презентация и статичен показ, съобщиха от министерството на отбраната. Засега не е уточнено дали именно на този демонстрационен полет ще се включи президентът Румен Радев.

Откакто напусна Военно-въздушните сили Румен Радев на няколко пъти е сядал в пилотската кабина на изтребител. През 2022 г. Радев летя на един от най-модерните изтребители "Юрофайтър" при свое посещение в Испания. По това време кралството помагаше в охраната на въздушното пространство на България именно с такива изтребители.

През 2017 г., малко след като стана държавен глава, Радев пък летя на френски изтребител "Рафал". Той направи това при свое посещение във Франция по покана на Еманюел Макрон. По това време България избираше нов изтребител за ВВС. "Рафал" бе един от вариантите, въпреки изключително високата си цена. Финално третото правителство на Бойко Борисов реши да закупи чисто нови изтребители F-16 от американската фирма "Локхийд Мартин".

През 2014 г., малко преди да обяви влизането си в политиката, Радев стана известен с рисков полет над София. Тогава като част от авиошоуто "Това сме ние" тогавашният генерал Радев изпълни над столицата фигури от висшия пилотаж, включително "Кобрата на Пугачов", със своя самолет МиГ-29.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
8
 
6
 
! Отговори
Мииии, преди 1 месец
да се качва и да отлита, където му видят очите!
144
1
 
1
 
! Отговори
Шизадзе преди 1 месец
некой да ми е виждал апчетата? бръже да не откачам
143
2
 
1
 
! Отговори
Пригожин преди 1 месец
а румци е пилот але але
142
1
 
3
 
! Отговори
До Сата Нато преди 1 месец
Украинец си бе и съм ти го казвал много отдавна и на теб и на други като теб . Защото преди две години се запознах с около 10 украинеца дето избягаха още в самото начало и за това ги познавам,а и доста съм бил след това украинче с малка пушка
141
4
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
До До Сата Нато :)))) Добре знаеш, че не съм украинец, не знам защо се правиш на за първи път попаднал тука... Значи, аксиома е - когато един мъж свива муцка по тоя начин, той не е мъж, а мъжле или мъжленце или нещо по-лошо. Колкото и коремни да върти и самолет да кара. Апропо, самолет съм карал и аз. Не е толкова сложна работа. Това, че моментно някой има власт, ударил е някакъв джакпот или нещо от сорта, не го прави мъж. Той не показва принципи и принципност. Инат или злоба - да, но дотам.
140
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще си го преместя. Авиацията е унищожена и всеки си прави пас, пък такива хора само си правят собствения кеф да се фукат какви били, на какви самолети се били качвали. Личното ми мнение е, че от този и хора като него България няма никаква, ама никаква полза! Цял живот само ги изхранваме.
139
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев ще пръска против *** в народно хахахахаха :D
138
1
 
8
 
! Отговори
До Сата Нато преди 1 месец
Искаш да кажеш твоя Зельо дето даже британския министър на отбраната го нарече нагъл неблагодарник, защото си е въобразил,че всички са му длъжни
137
5
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
До До Сата Нато... Да, в това отношение Радев вибнаги е бил послушко. Изобщо, навремето в армиятасе влизаше само за да бесиш цифка 20 години и да се уволниш с една шапка пари. На нико не му и идваше на акъла, че като е военен, може да му се наложи да защитава страната. Затова и Радев сега е такъв пацифист.
136
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
утре как Радев си лети и го издумква една натовска ракета.. и казват "Русия беше! Ха сега марш да се биете на страната на Зеленски"
135
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой знае ли каква е разликата при каране на Кон и Магаре? На коя се качваш в предната част близо до шията и препускаш, а на Магарето сядаш върху задната част, за да не може да те изхвърли. Когато е имало Конна Армия всички са биле здрави, като са пиели Конско мляко, но когато някой се е разболеел винаги всред конете е имало и магарици и за да оздравее са му давали да пие Магарешко мляко! И затова Българската Конна Армия се е славела с Победи!
134
1
 
6
 
! Отговори
До Сата Нато преди 1 месец
Най-голямото падение на един мъж е да няма реална самооценка за себе си и да ходи да прости,защото се е правил на интересен
133
8
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Най-голямото падение за един мъж е да се разведе и да си остави децата заради крава с теле. Радев е паднал дотам, но не се е спрял, а е продължил да дълбае дъното, назначавайки никаквицата си за ПР на ръководената от него държавна служба. След което двамата комедианти се и бракосъчетаха.
132
0
 
4
 
! Отговори
До 135 преди 1 месец
България има само хора,които много мразят някакви нагляри да им дават наклон на ОЯ и за това никой не излезе да гласува на изборите.Защото тя идва много извън възможностите на българина,но нещата са тръгнали да се оправят
131
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
She miata giobek v vazduha
130
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГОЛЯМ ШЕФЬОР.
129
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГОЛЯМ ШЕФЬОР.
128
5
 
6
 
! Отговори
До 131 преди 1 месец
Е само дето България не е Уколандията та Путин да реши да я напада,щото няма какво да дели с България,украински просяко
127
8
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Какви топки може да има човек, който призовава жертвата да си изяде боя и да си трае? Може ли да има топки човек, който изповядва философията на "преклонената главичка"? Неговата специалност е да командва ВВС, оставено без самолети и керосин, в мирно време. Като разнообразява досадните следобеди в полковата канцелария като опъва любовницата си на служебния диван, докато жена му гледа децата вкъщи ?
126
7
 
5
 
! Отговори
Рундьо преди 1 месец
Добре че сме в НАТО и Путин не смее да ни нападне че с такъв президент щяхме да се предадем в първите 24 часа.