Призив държавата да помогне – как се живее във фургон след пожарите

Във Воден искат да се организира издигане на сглобяеми къщи
5 авг 2024 09:10, Елка Василева
158
Призив държавата да помогне – как се живее във фургон след пожарите
Кадър: БНТ

Дни след пожара в ямболските села Воден и Крайново, при който бяха опожарени десетки къщи, населените места продължават да се справят с последиците.

13 семейства останаха без дом, те са настанени във фургони. Споделят, че условията са лоши, тъй като разполагат само с легла, предаде БНТ. Досега пострадалите са получили само еднократна помощ от 1500 лв. Храна им се доставя веднъж дневно от община Болярово.

Още по темата
Жителите на селото призовават държавата за помощ - да се организира издигане на сглобяеми къщи, тъй като условията във фургоните не са добри.

Домът на Сашо и Тинка от Воден е изгорял до основи. Мъжът, който работи в Холандия, се е прибрал по спешност, след като разбрал, че къщата му е изгоряла. Те имат 7 деца, сега семейството е настанено в три фургона.

"Това е временна работа. Зимата не знам как ще живеем, държавата да помисли нещо занапред. С 1600 лева няма как да се живее".

Сега двамата родители спят отвън. Заради задуха във фургоните им донесли климатик. Мъжът обаче казва, че не може да си позволи толкова висока сметка за ток.

"Как да отида да работя в чужбина и да оставя жена ми сама в тези фургони? Аз трябва да взимам 2000 лева заплата, за да плащам за този климатик".

Ангел е един от жителите на Воден, които отказват да се евакуират и частично е спасил дома си от огъня. И той, и съседът му Сашо призовават да се помисли за вариант със сглобяеми къщи.

Оценките на щетите от пожара са изпратени до финансовото министерство и междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Жителите на Воден споделиха, че непосредствено след пожара в селото са обикаляли крадци, които търсят желязо, но полицаите бързо ги спрели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
12
 
20
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Вилата ми е за ремонт, а и застраховката изтича септември, та мисля случайно да се подпали и да чакам държавата да ми даде нова сглобяема къща. И аз съм българин, държавата и на мен ми е длъжна така, както на гастарбайтерите от Холандия с по седем деца.
98
2
 
17
 
! Отговори
Калата преди 1 месец
Ми то държава няма, милите хора дано се справят
97
8
 
25
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Че защо във фургони настаняват хората. За българите няма ли петзвездни хотели и то такива, които да са близо до фризьорски и козметични салони, до спа центрове, иначе горките нещастни украински бежанки не ги харесваха и някои отказваха да бъдат настанявани при такива нечовешки условия.
96
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Народът трябва да се вдигне да защити българите .Стига курорт за бедните украинци с лъскавите коли .На тях им плащат и лекарствата 100% от БЧК .На тези хора ще платят ли и лекарствата .
95
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Затова пък държавата в същото време отделя милиони помощи за Украйна.
94
6
 
19
 
! Отговори
Калашников преди 1 месец
Да ги събират и под строй урките на фронта ! А тук ядът и пият в луксожните хотели !
93
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На укрите по 1200 лв джоб пара на калпак вече 3-та година , някои си спестиха тея пари ,щот за Нищо не плащат и почнаха да си купуват имоти -питайте брокерите
92
3
 
14
 
! Отговори
Пиян залян преди 1 месец
Всички *** ВЪН ! Тук им стана хранилка ! По морето е пълно , на фронта ?!
91
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
150 000 укри вече 3- та година на Лукс Безплатен олинклузив ,здравни,транспорт ,детски -Безплатно . Снимахме им луксозните джипове по морето -всички над 100 хил . Траййй овче стадо ,и чака някой да те оправи ,ми "Оправят " те вече два ката ....
90
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 72. пияница мистик. . . . Мутри вече няма никъде, освен паляч0вцитe с татуси по чалготеките, които се мислят за такива. Истинските стари мутри са вече или в гробовете или са бизнесмени с реноме. . . . Ти тъпоъгълен триъгълник ли си? Мутри има вече даже и повече, защото държавата е на мутрите! Да, но вече са с вратовръзки! А старите мутри са ментори на новите! Има много заблудени хора и ти си един от тях!
89
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЛАСУВАЙТЕНЕЩАСТНИЦИ. 80 ГОДИНИ ВСЕ БКП ВИ УПРАВЛЯВА. И ОЩЕ 80 ЩЕ ВИ УПРАВЛЯВА ЩОТОСТЕПРОСТИ.
88
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Защо сте недоволни? а ти рубли ли искаш бре. те и за тоалетна хартия не вървят.
87
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ивелин Михайловкъде са хотелите с украинките. дай адрес и телефон да те закарам и да видим в какъв разкош живеят.
86
3
 
6
 
! Отговори
Защо сте недоволни? преди 1 месец
Нали сме клуба на богатите, а и искате още в еврозоната! Простотията в в България е на широка основа! Кой обезлеси горите в района? Защо не го наврете в една . . . дупка? Сечете гората и после питайте кой ми *** в кюлотите? Избирате все още партиите на статуквото от страх от местните дерибеи! И по лошо ще става! Въпреки конструктивната критика от мен, желая на всички по бързо оправяне! Да живее България да знаете какво да избирате!
85
5
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Кви 2000лв ток за климатик бе, тоя да не отоплява мол, 50-100лв макс
84
5
 
8
 
! Отговори
МРАЗЯ ДЪРЖАВАТА преди 1 месец
Държавата е на Мафията!!!!!!
83
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БГ е смрад!!
82
6
 
5
 
! Отговори
FuckVulgaria преди 1 месец
НЕ ГЛАСУВАЙ!!!!!!!
81
8
 
17
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 1 месец
А 6 хиляди украинци вече 3 години живеят на хотели с 3 хранения
80
3
 
8
 
! Отговори
Незабравяйте преди 1 месец
На еден като ви определят дата за гласуване да ходите да легитимирате чрез гласуване същите ДС престъпници които ви ограбиха и унищожиха!!!!!