Призив държавата да помогне – как се живее във фургон след пожарите

Във Воден искат да се организира издигане на сглобяеми къщи
5 авг 2024 09:10, Елка Василева
158
Призив държавата да помогне – как се живее във фургон след пожарите
Кадър: БНТ

Дни след пожара в ямболските села Воден и Крайново, при който бяха опожарени десетки къщи, населените места продължават да се справят с последиците.

13 семейства останаха без дом, те са настанени във фургони. Споделят, че условията са лоши, тъй като разполагат само с легла, предаде БНТ. Досега пострадалите са получили само еднократна помощ от 1500 лв. Храна им се доставя веднъж дневно от община Болярово.

Още по темата
Жителите на селото призовават държавата за помощ - да се организира издигане на сглобяеми къщи, тъй като условията във фургоните не са добри.

Домът на Сашо и Тинка от Воден е изгорял до основи. Мъжът, който работи в Холандия, се е прибрал по спешност, след като разбрал, че къщата му е изгоряла. Те имат 7 деца, сега семейството е настанено в три фургона.

"Това е временна работа. Зимата не знам как ще живеем, държавата да помисли нещо занапред. С 1600 лева няма как да се живее".

Сега двамата родители спят отвън. Заради задуха във фургоните им донесли климатик. Мъжът обаче казва, че не може да си позволи толкова висока сметка за ток.

"Как да отида да работя в чужбина и да оставя жена ми сама в тези фургони? Аз трябва да взимам 2000 лева заплата, за да плащам за този климатик".

Ангел е един от жителите на Воден, които отказват да се евакуират и частично е спасил дома си от огъня. И той, и съседът му Сашо призовават да се помисли за вариант със сглобяеми къщи.

Оценките на щетите от пожара са изпратени до финансовото министерство и междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Жителите на Воден споделиха, че непосредствено след пожара в селото са обикаляли крадци, които търсят желязо, но полицаите бързо ги спрели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Държавата я няма!! Затънала в пожари и безисходица.
78
5
 
18
 
! Отговори
Крас преди 1 месец
Когато си останал без нищо , фургона е лукс . Никой не е длъжен на когото е . Фургона оборудван за живот от държавата е солидарност. Който не я осъзнава си е негов проблем.Живота е суров и безмилостен.
77
6
 
7
 
! Отговори
Трибунала н Хага преди 1 месец
Държавата извършва ГЕНОЦИД над българите!
76
7
 
14
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 месец
За у*рите хотели и то по черноморието на целогодишен пансион - хапка пийка и джобни, за българите - тенекиени фургони и добри пожелния.....трагедията на един заспал народ
75
0
 
7
 
! Отговори
Заради хубавия живот преди 1 месец
В България най печелят погребалните агенции немогат да смогнат на клиенти.
74
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да има закон как да се действа в такива случаи - стига вече с тези призиви, просене и мрънкане! Държава им е осигурила покрив над главите, това за мен е достатъчно, който иска лукс да си плаща от собствения джоб. Тези 1500 лв. на каква база им се дават? Не могат да работят ли? За какво са тези пари?
73
5
 
2
 
! Отговори
БОГ да убие БеГето преди 1 месец
Амин и Анатема!!!!!
72
10
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Селяни! Научете се, че има застрахователни компании с реноме. Минаха мутренските времена на СИК и ВИС2. Мутри вече няма никъде, освен паляч0вцитe с татуси по чалготеките, които се мислят за такива. Истинските стари мутри са вече или в гробовете или са бизнесмени с реноме. Стига сте просили пари от държавата или хората, как пък грам свян и гордост нямате. Клошари. Застраховайте се и ще ви се платят всички щети. На такива като вас и стотинка не давам
71
5
 
2
 
! Отговори
ФАЛИТ на БеГЕ преди 1 месец
ФАЛИТ!ФАЛИТ!ФАЛИТ!БОГ да Убие България!АМИН!!!!!Да го ду х ат корумпираните МВР Служби и Политици!!!!!
70
6
 
3
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
Ми той Путин на 72 години живее сам в бункера
69
0
 
2
 
! Отговори
ГЕНОЦИД! преди 1 месец
ГЕНОЦИД!ГЕНОЦИД!ГЕНОЦИД!
68
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За българите - гол х...Всички трябва да дадем всичко, дори и живота на децата си за победата на Зеленски и просперитета на САЩ!!
67
5
 
6
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ ГЕНОЦИД! преди 1 месец
Държавата е концлагер като Белене!Концлагер за българи!
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някои българи очакват от България да се грижи за тях както емирът на Оман (или на Катар) за поданиците си. Който гласува за ГЕРБ ДПС да ходи да се настанява в техните къщи (за гости) и резиденции. Т.к. семейството мине било репресирано от ГЕРБ ДПС ви пожелавам да изгниете във фургона
65
6
 
14
 
! Отговори
Шмайзер преди 1 месец
Ще ме извините, но някоя куха лейка направила пожар, а сега видиш ли държавата е длъжна да осигури къщи на пострадалите. Не, това не е работа на държавата! На държавата работата е да създаде закони. Такива палежи да се смятат за криминално деяние, да се лежи 20 години и да се плаща дебело! За тези с изгорелите къщи, да си плащат застраховките! Ако не са плащали, няма как да чакат обещетения. Иначе следващата година всеки ще си запали старата къща и че чака държавата да му строи нова!
64
5
 
5
 
! Отговори
Тази България преди 1 месец
Е създадена 44та година от съве ц ки содомити убийци и военнопрестъпници държавата е кл о а к а и концлагер за българи
63
7
 
4
 
! Отговори
БеГе Фургон преди 1 месец
Пикая на Д1ржавата
62
7
 
2
 
! Отговори
БеГе ИзМеТ преди 1 месец
БеГето е Плебейска държава.
61
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Питайте каквоправиха чужденците по хотели, без да плащат и кщакво правят българите във фургони, цял живот плащали данъци и осигуровки на същата тази "държава".
60
0
 
2
 
! Отговори
БеГето е Позор преди 1 месец
59 На кой говориш