Турист пак се изкъпа в едно от Седемте рилски езера

Нарушителят е заснет да плува в Бъбрека
15 авг 2024 09:19, Петър Бойчев
73
Турист пак се изкъпа в едно от Седемте рилски езера
Снимка НОВА

Турист е бил засечен да се къпе в Бъбрека - едно от защитените Седемте рилски езера. На кадри от сряда сутринта, заснети малко след 10 часа, се вижда как момче влиза във водите на езерото и след това започва да плува.

„Само в сряда имаме пет предотвратени опита за навлизане в езерата. Специално за конкретния случай сигнал не е изпратен. Не е имало човек в района, който да реагира. Затова призовавам всеки, който стане свидетел на подобно нарушение – да ни уведоми. Навсякъде има табели – на български и английски език, на които пише, че къпането в езерата е забранено", това заяви по Нова ТВ директорът на Национален парк "Рила" Красимир Андонов.

Той обясни, че първоначално се пише акт за установяване на административно нарушение. „След това се издава наказателно постановление. Но когато нямаме изпратен сигнал и нарушителят не е заловен на място, е трудно да бъде установено кой е той", подчерта Андонов. И допълни, че само за този сезон има наложени 7-8 глоби за къпане в езерата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от Общество
Честваме Успение на Пресвета Богородица или Голяма Богородица
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
дайте да заградим планините с бодлива тел, за угода на зелените сектанти. И аз съм влизал в това езеро, но издържах до глезените - водата е невероятно студена!
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе какво е това недоразумение на снимката??? Нито мяза на мъж, нито на жена, некво модерно ще да е - небинаррно или там каквито ги водят...
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бъбрека, друго от много известните езера у нас, което е познато още като петото от групата на Седемте Рилски езера. То е известно с неговата характерна извита форма, наподобяваща човешкия орган, чието име носи. Бъбрека разполага с воден обем от над 1 170 000 m3, което го отрежда на трето място от ледниковите езера в България по този показател.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Окото едно от най-посещаваните езера в цяла България. То е част от групата на пословично известните Седемте рилски езера, като е шестото по ред и съответно второто по височина. Окото е не само известно с това, че влиза в класацията за най-големите езера, а и с неговите 38 метра дълбочина. С това внушително число езерото се счита за най-дълбокото ледниково езеро на целия Балкански полуостров.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 58: Да, в някои села е забранено да се ползва вода за каквито и да било цели, знаеш ли как живеят хората там, които не напуснаха района. Те са твърде възрастни за да търсят дом другаде. Пият си отровна вода и си умират и така. Няма кой да им помогне. А ти смешка направи от това. Прростак.
49
2
 
3
 
! Отговори
гааня преди 3 седмици
Явно единственият начин е да сесложи бодлива тел около езерата, даже може и някоя мина да се подхвърли тук-там за хохалите да се чувстват като у тях си.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За съжаление езерата не са дуракоустойчиви.
47
3
 
0
 
! Отговори
до 58 преди 3 седмици
Така е. Затова трябва да се забрани да се ползва водата по цялото поречие на Огоста и да се създаде "санитарна зона" на 50км. от бреговете на реката, където да се забрани присъствието на хора, или ако се допусне някакво, то да е само да стоят прави, на обозначени за целта места, колкото да си направят селфи. После същото и с другите замърсени реки. По възможност някой нисък чичко с мустачки да контролира процеса!
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За да не живеем в Клозетия, трябва и да пазаим това което имаме. Не пикккаете и не какате във ваната докато се къпете - не го правете и в езерата и морето. Не е трудно да се ползва тоалетна. Даже и децата се научават рано.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Заради такива българи, които си мислят че планетата и благата й са само лично техни вече река Огоста не става за къпане, риболов, напояване и дори за пиене в някои села по поречието й.Съсипаха я. И съсипаха много села.Там е истинска екологична бомба и никой не я оправя.
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 45: като си толкова печен спри да ми пишеш и се излъчи във фонтана пред президентството, в знак на протест срещу забраната за къпане в Рилските езера. Такава забрана има и всеки трябва да я спазва или да плаща глоба. Така че като семизкъпеш в езерата аз се надявам да те одрусат яко и банята да ти излезе солена. Като не разбирате причините поне "ЗАБРАНЕНО КЪПАНЕТО!" трябва да е ясно дори и на вас. Такъв е закона, независимо дали ви е ясно или не какво е екосистема.
43
1
 
1
 
! Отговори
До 54 АнонимеН преди 3 седмици
Пии си хапчетата, да не та затворят отново.
42
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На мен тази работа ми прилича на ситуацията в Украйна и близкия изток, където едни хора се опитват да наложат на други хора, да спрат да ползват благата, които природата им е дала и насилствено да напуснат хабитата си. Опасявам се, че рано или късно ще ескалира в неконтролеруемо насилие, защото ако днес забранят тази вода, кое ги спира утре да забранят всичката?
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 48: чети, вместо да пишеш глупости, по-надолу пише ЗАЩО, на чист български език. Освен ако освен с четенето нямаш проблеми и с мисленето, и разбирането.
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
урката само от бой и лишения разбира !
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Миналата седмица бах там, и за пореден път се убедих що за невъзпитани и нагли хора ходят там. Имаше семейство с две деца, на които едното дете си миеше ръцете в езерото. Естествено никаква реакция от страна на родителите. После го видях същото, но отдалеч, да хвърля огромни камъни вътре, в езерото, като отново трябваше някой страничен да им обяснява, че е забранено. Нямам думи.
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Глоба, арест и осъждане на хулиганство. Аман от тъпоGлавци.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Езерата са възникнали възоснова действието на ледниците по високите части на Рила и Пирин. В рила са 140 на брой, в Пирин 119. Най-голямото Рилско езеро е Смрадливото с площ от 212 дка, а най-дълбоко е Окото 38 m. В Пирин първенец е Поповото езеро."Който му се спори за ФАКТИ, явно си няма друга работа освен да си чеше...
36
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Колко трябва да си извратен, за да забраняваш на човек да се къпи в езеро на собствената му планета?! Как изобщо може да ти хрумне, че ти ще решаваш в кое езеро ще се къпя и на коя полянка ще си полегна?
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Изтумкайте го с глоба от 10000лв.