Протест на наши кучкари срещу закон в Турция

Бдението се проведе пред резиденцията на посланика
18 авг 2024 07:30, Петър Бойчев
38
Протест на наши кучкари срещу закон в Турция
Снимка БГНЕС

С бдение в София граждани поискаха да обърнат внимание върху закона за бездомните животни в Турция. Събитието бе под наслов „Бдение в памет на убитите кучета по улиците на Турция“ и се проведе пред резиденцията на турския посланик в столицата.

Турският парламент прие в края на юли закон, който има за цел да събере милиони бездомни кучета от улиците и да ги настани в приюти. Планът предизвика тревога сред любителите на животните, които смятат, че кампания по стерилизация би била по-добро решение.

Според критиците на закона той ще доведе до умъртвяването на голям брой безстопанствени кучета. Животните да бъдат задържани в държавен приют и след 30 дни, ако няма осиновител, да бъдат евтаназирани, каза за БТА организаторът на бдението Методи Димитров. Това обаче това не се спазвало и животните се евтанизират на момента, добави той.

Съгласно законодателството, предложено от Партията на справедливостта и развитието на президента Реджеп Тайип Ердоган, общините ще трябва да съберат от улиците бездомните кучета и да ги настанят в приюти. Агресивните и нелечимо болните кучета ще бъдат евтаназирани, предвижда законът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от Общество
Двама набити след скандал до басейна в "Люлин"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Деян преди 3 седмици
Нашите защо не излизат на протест срещу убийствата на свинете. Малко ли от тях се колят в кланиците.
23
0
 
0
 
! Отговори
Джо преди 3 седмици
Направете в Турция протест.
22
0
 
2
 
! Отговори
888 преди 3 седмици
Тези защо се мислят за фактор, палячовци
21
0
 
7
 
! Отговори
Владислав преди 3 седмици
Много добър закон ,така е навсякъде ,само в БГ търпим да ни хапят убиват,заразяват ,трябват радикални мерки ,нека си протестират шепа хора ,Ердоган е прав ,,КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ КЕРВАНА СИ ВЪРВИ,,
20
2
 
15
 
! Отговори
Сашо преди 3 седмици
Обявявам утре протест в защита на насекомите, които безмилостните фермери убиват !!!!
19
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
По улиците не трябва да има безстопанствени кучета, а кучкарите да събират фъшкиите на любимците си! Значи фасовете не трябва да се хвърлят, а ***-ната можем да ги газим?! Закони трябват и глоби, а не протести!
18
0
 
17
 
! Отговори
Мен преди 3 седмици
Държавите нямат такъв ресурс да правят приюти и за лечение и за храна и за хора които да ги гледат ...Звучи гадно да ги изтрепят като *** ,но и много бързо се множат и носят много болести и проблеми за обществата просто трябва строгост и закони и солидни глоби за хората които взимат животни и ги изоставят ...
17
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво на Турция! И при нас трябва такъв закон.
16
5
 
24
 
! Отговори
До 9 преди 3 седмици
Обаче на кучкарите не им идва на акъла да търсят любов и внимание от себеподобни. Вероятно защото не могат да дават, а само искат.
15
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Наште както винаги във и всичко пак се правят на По големи католици от Папата.
14
4
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Ходете да протестирате в Турция, кучкари смо-тани! Заради вас, тротоарите и градинките са осеяни с кучешки изпражнения и *** ви нападат хора! Браво на Турция!
13
1
 
24
 
! Отговори
Хахаха преди 3 седмици
Тия хептен изплискаха легена.НПО не може да се занимава с политика, еле пък международна.Спешно ни трябва Закон за лобизма едно към едно с този на САЩ.А, да видим дали ще рипат майцепродавците
12
5
 
36
 
! Отговори
кучкар преди 3 седмици
ами в Турция не искат да бъдат хапани или изядени от бездомни кучета , не искат глутници по улиците и пазарите им .
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хахахаха
10
4
 
22
 
! Отговори
andros преди 3 седмици
В други новини: Очаква се месото в дюнерджииниците да поевтинее
9
7
 
44
 
! Отговори
у нас кога преди 3 седмици
у нас кога ще има такъв закон за кучкарството? кога??? ...........такса смет за притежателите на кучета по новата наредба!!!!!!!!!!!
8
10
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да сте чули някой да е ходил на протест пред израелското посолство? Израелците избиват бездомни деца, защото първо им разрушават дома и без да ги чакат 30 дни да видят дали ще ги осинови някой. От световните лидери Ердоган е един от малкото, които си отварят устата по въпроса. Но нас за кучетата ни е грижа.
7
6
 
36
 
! Отговори
Правилно! преди 3 седмици
Кучетата са голяма напаст в Турция и който е ходил там, отлично го знае. Правилно се унищожават! В Италия, Германия, Испания и д-р. няма да видите улични кучета. Имат много кучета, но всички си имат стопани и дори в ресторант можеш да влезеш с кучето си.
6
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо си взимат хората куче за домашен любимец? Много просто. Тези хора не получават достатъчно любов от хората около тях и я търсят от домашния любимец. Кучето дава безусловна любов. Като се има предвид социалната среда през последните 30 години, това обяснява бума на домашни любимци.
5
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дреме му на ердоганчо за наште кучкари...