Командира: Бойко си избира министрите. Може и без нас!

Костов апелира за съкращаване на броя на министерствата
9 юли 2009 10:02,
248
Командира: Бойко си избира министрите. Може и без нас!
Снимка: БГНЕС

 

"Говорихме за състава на правителството, като не сме поставяли въпроса на всяка цена да участваме в него. Ние ще подкрепим правителство на малцинството. Може да има някъде и коалиционен характер в Изпълнителната власт", обяви лидерът на ДСБ след първия кръг от преговори между сините и ГЕРБ в сряда.

"Правителство на малцинството е имало 1991–1992 г. – то издържа няколко месеца и после падна. Когато се вземат много непопулярни мерки, а това ще се наложи, винаги този, който е отвън, мисли, че има по-добрър вариант на решение и ще се съпротивлява", коментира Костов пред bTV.

"При правителство на малцинството няма да може да се намери подкрепа дори и в подкрепящото първоначално мнозинство и кабинетът няма да може да реализира програмата си", предупреди обаче той.

"Тези разговори, говорейки за различните варианти, не са пазарене", подчерта Костов.

"Министър-председателят ще може да маха и слага министри, но той трябва да ги аргументира пред Народното събрание", каза още той.
 
"Възстановяваме ролята на министър-председателя, унищожена през 2001 г. Той да има правото да си избере хората", каза тъмносиният лидер.

Още по темата

За пореден път той обяви, че никой от Синята коалиция не е поставял условия за участие в кабинета.

"След време може да кажат, че сме били глупави, но ние не сме Доган. Хората трябва да видят, че не може да се действа с пазарлъци и да се сетим за това след 7-8 месеца, когато нещата поради икономическата криза ще се усложнят много", допълни лидерът на ДСБ.

"Дали РЗС ще влезе в коалиция, не е мой въпрос, това трябва да реши ГЕРБ", отбеляза Костов..

По думите му най-важното е да има правителствена управленска програма, която да влезе в НС най-късно до 7-8 септември.

"Тази управленска програма трябва да бъде изцяло антикризисна, да посочи евентуални промени в бюджета и подготовката за следващия . До 30 октомври трябва да са ясни параметрите на Бюджет 2010 г. В този смисъл правителството е в цайтнот, защото няма време", убеден е Костов.

"Основното е да бъде ликвидирана мафията по високите етажи на властта, да се ликвидира корупцията и да се върне доверието към България от страна на европейските институции", каза той.

Костов апелира още за съкращаване на броя на министерствата.

"Държавата не може да си позволи да има толкова министерства, да бъдат съкратени и държавните агенции. Създадоха се огромен брой институции и ГЕРБ са на същото мнение и са видели, че администрацията се е увеличила твърде много.

Преговорите продължават, но ГЕРБ предпочитат конфиденциалност, нека да ги уважим. Нека ги оставим, да бъдем толерантни и да уважим волята на българския избирател", завърши Командира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
0
 
0
 
! Отговори
gogi26 преди 15 години
Гладна кокошка просо сънува
246
0
 
0
 
! Отговори
доростол преди 15 години
И със сините и без тях все същото ще е !!! Гмеж...
245
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ьбе драскачо какво има да сравнявам Иван Костов и Бойко тиквата Иван му бяга с 10 обиколки
244
0
 
0
 
! Отговори
жоко преди 15 години
ей тоя ваньо поумнял бе!?!
243
0
 
0
 
! Отговори
MANGO ZE преди 15 години
GEPAL STULBATA NA SUSEDE I SA RADVA KATO *** NA FAFLA :)
242
0
 
0
 
! Отговори
дуче Михо преди 15 години
Драгалевският крадец заслужава единствено еди волски бич!
241
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
до 225ме, по твоите сметки излиза, че София е колкото Брюксел, Букурещ или Будапеща, по-голяма от Виена, Прага,Мюнхен, както и два пъти по-голяма от Амстердам.... не знам кой в случая е ***...и едва ли всички провинциалисти, добрали се до *столица не са си сменили адресната регистрация, нали това е най-голямата им гордост, да стана софиянци.
240
0
 
0
 
! Отговори
изумен преди 15 години
До те - сноще на това място имаше много изказвания.Не успях да ги прочета и сега???????кво скатахте????????
239
0
 
0
 
! Отговори
ха -ха-ха преди 15 години
Командира дава ляв мигач!!!" Можело и без тях"" Нощта на презконференциите с патос обеща безусловна подкрепа за дясно центриско управление.После можело и правителство на молцинството..Ей Голям акробат ,голям хамелеон.Това си е талант.Ако се отметне от първото си тържествено изявление да го разследват първи.
238
0
 
0
 
! Отговори
anonimna преди 15 години
Abe mrasen CIGNIN !! Ne se li nakrade? Po edno vreeme be6e zaneml pak progovori----osladiha ti se PARICHKIT narodni -----sega kakvo iska6 otnovo vlast li ? Da otia6 drandulnika am ti e mqstoto..RZBRA LI ,MANGLIN DOLEN !!!!!!!!!!!!!!
237
0
 
0
 
! Отговори
веднъж да кажат исти преди 15 години
До 228 Ренета Инджво и Стефан Софиянски !!!Завистливите ги сринаха. Но и Димитър Попов беше по -добър!
236
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Много е секси на тая снимка, Бойко ме губи като фенка - В Иванчо има харизма... :-D
235
0
 
0
 
! Отговори
dragko преди 15 години
Маааааааазен,мааааааазен.Защо ли?
234
0
 
0
 
! Отговори
varg1 преди 15 години
Иване и шапката ти ми харесва и нея ще ти открадна
233
0
 
0
 
! Отговори
kamenskiiiii преди 15 години
ostavete yugoambargoto.sarbite shtqxa qko d ani potupat.dobre 4e podpisaxme dogovor sas turtsişte za vzaimna voeenna pomosht.4e gi uplashixme sarbite......
232
0
 
0
 
! Отговори
mnenie преди 15 години
Този човек ни показа посоката, съвзе страната и я изправи на крака.....управлява след жестока криза и в условията на югоембарго и успя да възстанови доверието в институциите, да стабилизира финансовата система, да достигне постоянен икономически растеж и да създаде добър облик на България пред света.....следващите отново ни сгромолясаха! Не е толкова задължително да му се даде министерство или висок пост.....просто опита и капацитетът му трябва да се използват, необходими са ни!
231
0
 
0
 
! Отговори
плажуващ преди 15 години
Скрии се бе,***! Несебърският плаж-що си харизал по твое време на *** от твоят град (сигурно е съвпадение ;),а??)-туристите лежат на фасове и си плащат като попове,а за "Балкан"-жив трябва да те одерат!!!
230
0
 
0
 
! Отговори
Гаргамун преди 15 години
Девет пъти той избори прави!!!Девет пъти не спечели!!!От 80%, всеки път спада, спадаа, спадаа та до 1,5% и ако не се беше пришил нямаше и да влезне в парламента и тогава щеше да спаси България от присъствието си.Дай Боже по-скоро да стане,поне!!
229
0
 
0
 
! Отговори
out преди 15 години
Костов няма да ми липсва, каза президентът Аз ще работя с всяко ръководство на парламента, коментира Георги ПървановКостов няма да ми липсва, независимо каква роля ще изпълнява. Това каза президентът Георги Първанов в коментара си на изборните резултати. Той е човек, който ще намери механизми и ще се опита да влияе върху политиката и управлението, допълни държавният глава. Аз ще работя с всяко ръководство на парламента, коментира Първанов хипотезата, че синият лидер може да се окаже и новият председател на Народното събрание. Той отбеляза, че е много важно Бойко Борисов сам да избере министрите в новия кабинет.Ще има елемент на конфронтация и търсене на мъст, изрази опасенията си президентът, но и добави, че всичко зависи от реакцията на основната партия.
228
0
 
0
 
! Отговори
костов преди 15 години
г-н Костов се е променил с времето ...поне малко .... Едно време наистина си действаше като командир и се чувстваше недосегаем! Сега е доста по премерен в изказа си и някак много по коалиционно настроен :). Не знам дали е откраднал нещо или е раздавал на роднини и приятели (и кого е рекетирал ....) но той си остава най-УСПЕШНИЯТ министър председател на България за последните 19 години, засега ....!!!! ако не сте съгласни с последното изречение то кой ще посочите? Станишев, Царя,..... Виденов ?