Костов: Ревизията на Тройната коалиция е повърхностна

Синята коалиция ще има собствен кандидат за президент
3 окт 2009 14:07,
169
Костов: Ревизията на Тройната коалиция е повърхностна
Снимка: БГНЕС

„Категорично заявявам волята на Националното ръководство на предстоящите редовни местни избори да се явим със Синята коалиция като самостоятелна формация“, заяви председателят на ДСБ Иван Костов в политическия си доклад пред Шестото национално събрание на партията, предаде БГНЕС.

По Устав в правомощията на нашите местни организации е да решат заедно със СДС и останалите ни партньори от СК въпросите за явяването ни на предсрочните местни избори, каза Костов и добави, че в ДСБ е имало остра дискусия и противоположни мнения по този въпрос, особено в София.

Той заяви, че трябва да се направят всички усилия да се разшири и укрепи Синята коалиция като обединение на цялата антикомунистическа и антипопулистка демократична десница и да поискат доверието на избирателите за себе си, а не за чужди кандидати.

„Същото трябва да направим на предстоящите президентски избори. СК трябва да има свой кандидат за президент, който да ни мобилизира като национална политическа формация, носител на изстраданата българска демократична кауза“, заяви председателят на ДСБ.

„Ръководството на управляващата партия отклони всички наши предложения за изграждане на силна и стабилна управляваща коалиция. Това предизвика голямо разочарование у нашите избиратели”, заяви Костов и продължи:

„Изрично подчертавахме, че сме напълно против парцелирането на изпълнителната власт. СК и ДСБ бяхме напълно готови да участваме със своята експертиза и решения в изработването на правителствена управленска програма.

Това не стана, поради нежеланието или неспособността на ГЕРБ да потърсят компетентна помощ.

Ние запазваме готовността си да постигнем официално съгласие за парламентарно сътрудничество. На практика, в определена степен такова се осъществява, без обаче да е постигнато писмено споразумение.

При тези обстоятелства се засилва необходимостта да изпълняваме добре политическата си задача да бъдем гарант и коректив на управлението на ГЕРБ“, заяви председателят на ДСБ.

„Ние считаме, че днешните управляващи не извършват задълбочена ревизия на управлението на Тройната коалиция.

Всички виждаме как те се плъзгат по повърхността на обществените скандали, най-често с дребни, медийно атрактивни теми.

Не се констатират тежки закононарушения на висши политици. Не се дават доказателства за образуване на обвинения от прокуратурата.

Изминаха 68 от 100-те дни на ГЕРБ, но ние още не сме чули истината за управлението на Тройната коалиция”, каза още Костов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
0
 
! Отговори
архимед преди 14 години
Този е готов да намери лост и опорна точка за да повдигне земята. /Оставане в политиката/
116
0
 
0
 
! Отговори
Миро преди 14 години
Единствен политик в тази страна е Костов.
115
0
 
0
 
! Отговори
D. преди 14 години
Ostavete lavovete da se izbiat pomejdu si. Koito go dovede tozi tsar da si varne tam ot kadeto go e vzel.!!!! Ne slushaite prikazki , a gledaite dela.!!
114
0
 
0
 
! Отговори
чиновник преди 14 години
А кой ще направи ревизия на престъпното "управление" на Кощофф? Този тип нанесе непоправими щети на държавата.
113
0
 
0
 
! Отговори
л преди 14 години
Абе Ванко , ти що не ревизира издълбоко навремето Жан Виденов. Тогава имаше доста народ за затвора. Ама не би. Всичко си мина и замина. Айде стига вряскал вече.
112
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Ревизията на управленията трябва да започне още от 12 ноември 1989 година.Още на другия ден след преврата започнаха да се носят куфарчета с пари навън и да се подготвят бъдещите кадри на СДС, НДСВ,ДПС,АТАКА и всичките останали *** да довършат делото на бащите и дедите си от БКП.Продажници, за жълти стотинки продадохте цяла държава.................
111
0
 
0
 
! Отговори
до ликтор преди 14 години
При тази картина в Европа защо се оплакваш от тройната коалиция.Ние сме си много добре.А това ,че има дефицит не е страшно.Страшно е ,че икономиката умира е спирането на големите проекти ще ни закопае съвсем.Но може да си пропуснал тия лекции ,така че ти е простено
110
0
 
0
 
! Отговори
ДЕДОТО преди 14 години
Ние с нашите другари от БСП начело с нашите вождове Другаря Първанов и Другаря Станишев сме твърдо Против Съвременният капитализъм, Съвременната глобализация, Сегашната тенденция на Борисов и Костов към фашизъм и реваншизъм!!Да спрем ограбването на България !!!
109
0
 
0
 
! Отговори
Реално преди 14 години
Дааа, даааа, прав е Костов, ревизията трябваше да започне още от КОСТОВ.Това щеше да е реална ревизия.
108
0
 
0
 
! Отговори
men преди 14 години
tuk Kostov e prav. Bat Boiko nesto mnogo go vazhvaliavat naposledak a niama nishto realno nasresta. samo PR. e imame nujda ot osudeni ministri, balansiran budget ne opravdania s nasledstvoto i nakazatelen kodex s po golemi nakazania za korumpiranite
107
0
 
0
 
! Отговори
Чичко паричко преди 14 години
Костов на чардак седешеи си мангизи броеше,че много пара преплакнаи имотно заякна.Ала го дебнат съдиитеза да му хванат спатиите.Та, края май натам излиза,че ще се влиза във пандиза.
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Костов е Вселена.Костов е религия.В дадената ситуация като премиер вземаше единствените възможни правилни решения.
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
намери се кой да критикува, братче!
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
от 100 коментара има един "помнещ"които казва нещата горе долу каквито са -и това е нещо при сегашната ситуация.толкова ли си изчерпаха репертоара от бкп-то ,та потретват едни и същи мизерници.я го вижте какъв е честен-като смок кога глътне жаба гледа.затупка му сърцето бързо бързо- толкова близо до софрата,а не му дават и на него да лапка....
103
0
 
0
 
! Отговори
Банкерче преди 14 години
Костов на чардак седешеи си мангизи броеше,че много пара преплакнаи имотно заякна.Ала го дебнат съдиитеза да му хванат спатиите.Та, края май натам излиза,че ще се влиза във пандиза.
102
0
 
0
 
! Отговори
КАПУТ преди 14 години
Драгалевският кaпyтби на Бойко десен шут.Не му дадоха местадо държавната софра-ето, вече Командиранедостатъци намира.Десебари, седесари-всичките сте долни твари!
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Nali gi vidqhme dokyde dokaraha naroda,do nacionalna katastrofa,v svetovna kriza,kazvaha,po edno vreme,4e nqma kriza y nas,posle se ysetiha,nie stoim stabilno,6te ni otmine krizata,kak izlygaha naroda.?????
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Prav si ,naistina e taka..........
99
0
 
0
 
! Отговори
Д2 преди 14 години
Как може да сте толкова ***. Комунистите ви вкараха едни думи в устата "Костов крал" и вие ще ги повтаряте докато сте живи. Като не можете да разберете какво казва, по-добре нищо не пишете и спрете да повтаряте лъжите които комунистите ви вкараха в устата. Много ги обичате продажниците на Б-я.
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
айде бе човек идва и ставай министър председател че изгинахме