Гърция може да ни забави за Еврозоната, опасява се Борисов

Премиерът приветства подкрепата за южната ни съседка
26 мар 2010 20:02, Красимир Ангелов
73
Гърция може да ни забави за Еврозоната, опасява се Борисов
Снимка: БГНЕС

Министър – председателят Бойко Борисов изрази опасение, че положението в Гърция може да повлияе на членството на страната ни в Еврозоната.

“Европейската централна банка и Европейският съвет подкрепиха Гърция и това е добрата новина за нас”, отбеляза премиерът след участието си в Европейския съвет в Брюксел, информират от Правителствената информационна служба.

“Решението е много важно за България, защото над 30% от банките у нас са собственост на гръцки юридически лица”, подчерта министър - председателят.

Той съобщи, че с колегата си Георгиос Папандреу са се договорили до две седмици да се проведе съвместно заседание на българското и гръцкото правителство.

В разговорите си с всички представители в Европейския съвет българският премиер се е убедил, че те толерират прозрачното управление и водената в момента държавна политика.

“Злепоставящо страната ни е, че в нарушение на Закона за бюджета предишното правителство е сключило финансово необезпечени договори за 2.158 млрд. лева, но никой не успя да ми даде съвет как да реша този проблем”, изтъкна министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
14
 
! Отговори
кики преди 14 години
Къде изчезнаха защитнице на ГЕРБ? Преди половин година едва се прокрадвахме да пишем, че ще правят точно това, което виждате днес и едва не ни одираха живи... сега гледам- тук там по някой или заблуден или платен се появява да вика колко бяло е черното.
47
0
 
2
 
! Отговори
случка преди 14 години
Миналата нощт се качва в тъмното (таксиджия съм)при мен една гъркиня и ми вика -елла куце ,елла куце ,тамън мислех да и прекъсна стажа щото маляка маляка тая па куце съм бил и току някъв *** ми изквича м/у седалките-па са и едни скапрънзи..
46
1
 
7
 
! Отговори
edmon преди 14 години
Turskata aviokompaniq (T H Y) shte prieme 1000 letsi ot chujbina.Balgarskite letsi mogat da se interesuvat ot burata na (T H Y ) v B G
45
3
 
10
 
! Отговори
кики преди 14 години
Славчо Христов човекът в сянка на всяко управление у нас afera.bg/?option_content&task=view&id=6742&Itemid=9Сега ми става ясна тая 'любов' между Боко и Мавъра. Оплетени са като свински черва. Колко са наивни бедните български хорица! Да се стягат за голям глад! Когато им стане ясна картинката и проумеят, че пак са ги излъгали, рейтинга на Боко ще се срине, както на Симеончо. Но дотогава държавата ще бъде вече 100% частна собственност на Боко и Мавъра.
44
9
 
3
 
! Отговори
do 36 преди 14 години
И какво бре пазариш си от магазина за 50 лева примерно ще платиш 51 след вдигането на ДДС голяма работа.Важното е да има ефект от цялата работа да не се окаже само ,че по малко пари ще влязат като знам нашите фирми какви факири са....
43
1
 
9
 
! Отговори
turcina преди 14 години
na calpaviya cur vilnata mu preci
42
1
 
0
 
! Отговори
евромераклия преди 14 години
маляка мен прецака
41
1
 
7
 
! Отговори
GENCHO преди 14 години
GLUPAVO E IZOBSHTO DA SE SRAVNJAVAME S GARCIJA . TE IMAT NACIONALNA KAUZA , IMAT ZEMEDELIE I INDUSTRIJA , IMAT ARMIJA I SE GORDEJAT , CHE SA GARCI . DORI I DA SA MNOGO ZLE , IMAT BAZA DA SE OPRAVJAT . BG NJAMA NISHTO OT GORESPOMENATOTO ! ....... A BOJKO E BEZKRAJNO NECHESTEN DEMAGOG ! TEZI , KOITO GO PODDARJAT SA S PRAZNI GLAVI ! (IZKLJUCHVAME TEZI , KOITO DIREKTNO SA OBLAGODETELSTVANI OT NEGO !)
40
6
 
2
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
То и от .....Гоце не ставаше *** ,ама стана .....президент.
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Boko, wzemi se grymni, no predi towa si uni6oi prawitelstwoto i PG na GRJB.A ostanalite naroda 6te gi oprawi.
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе комунистите са кофти,а?
37
11
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Скоро Бат Бойко,сигурно ще стане ......президент;тогава какво ще .....правиш.
36
1
 
16
 
! Отговори
кики преди 14 години
Току-що в панорама Б.Борисов,съобщи от Брюксел,че ще се вдига ДДС категорично, като антикризисна мярка на правителството.Честито на българския народ.
35
2
 
13
 
! Отговори
лошо е преди 14 години
икономически гърците ни превземат от югозапад а турците от югоизток ние ще работим за тях!!
34
10
 
2
 
! Отговори
ох преди 14 години
като прегледах кой има плюсове и кой има минуси тукустанових че ако не псувам по нещо ще съм на - ДОЛУ ДПС !
33
2
 
13
 
! Отговори
калоян преди 14 години
аве аз имам само един въпрос. защо, когато размразиха фондовете от ЕС, Боко и *** податливият Мони Пицата цяяяял ама цял месец не слязоха от екран да се хвалят. а в същото време ВСИЧКО АБСОЛЮТНО ВСИЧКО поскъпва, данъци, проценти ВСИИИЧКО. и защо? за да се приберат пари. е добре де нали заради месията Боко, еврофондовете били размразени, има пари. е защо тогава не спират да смучат и смучат от народа, защо го оставят с жълти стотинки в джоба????
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
че кой нормален българин би искал да влизаме в еврозоната
31
3
 
15
 
! Отговори
уркото преди 14 години
аве не разбрахте ли, че тоя доказан мафиот Боко Тиквата въобще не го е грижа за България. Еврозоната? пфф е за какво му е на него. той чрез политиката водена от правителството на ГЕРБ превръщат СиБанк (за които незнаят банката на любовницата на Боко) в най-големият кредитор в страната. отново той еднолично (без търг или дебат) реши кой да прави винетките (отново връзки с любовницата си). е кажете ми дали му дреме за Еврозоната. еми не. само за 8 месеца открадна повече от прдното прав. за 4годин
30
2
 
18
 
! Отговори
ЯУЕШ преди 14 години
Бах ги сичките ! Скапано правителство ... ... хак да ни е на нас дето ги избрахме ... яд ме е много ... не очаквах такова нещо :( !
29
1
 
14
 
! Отговори
Дражко преди 14 години
Айде сега пък Гърция ни виновна..........