Гърция може да ни забави за Еврозоната, опасява се Борисов

Премиерът приветства подкрепата за южната ни съседка
26 мар 2010 20:02, Красимир Ангелов
73
Гърция може да ни забави за Еврозоната, опасява се Борисов
Снимка: БГНЕС

Министър – председателят Бойко Борисов изрази опасение, че положението в Гърция може да повлияе на членството на страната ни в Еврозоната.

“Европейската централна банка и Европейският съвет подкрепиха Гърция и това е добрата новина за нас”, отбеляза премиерът след участието си в Европейския съвет в Брюксел, информират от Правителствената информационна служба.

“Решението е много важно за България, защото над 30% от банките у нас са собственост на гръцки юридически лица”, подчерта министър - председателят.

Той съобщи, че с колегата си Георгиос Папандреу са се договорили до две седмици да се проведе съвместно заседание на българското и гръцкото правителство.

В разговорите си с всички представители в Европейския съвет българският премиер се е убедил, че те толерират прозрачното управление и водената в момента държавна политика.

“Злепоставящо страната ни е, че в нарушение на Закона за бюджета предишното правителство е сключило финансово необезпечени договори за 2.158 млрд. лева, но никой не успя да ми даде съвет как да реша този проблем”, изтъкна министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
13
 
! Отговори
alex преди 14 години
А кога ще настъпите банките тук (не само гръцките) г-н Борисов... откога чакаме едни нормални лихви, болното ни общество ще се побърка още повече.. след самоубийствата ще следват убийства.. на банкери.!! помнете ми думата, някой ще изтрещи накрая и ще хване сопата..
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
извода е само един единствен - ВРЕМЕ Е ЗА НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА КАБИНЕТА !!! ако са поне мъже, нека я подадат. ако ли не,... е всички разбираме какво значи това.
26
2
 
9
 
! Отговори
да охранявам Европей преди 14 години
ББ: -"Предлагам аз, с моята фирма, да охранявам Европейския парламент. В противен случай той може да се самозапали!"
25
1
 
10
 
! Отговори
ЯУЕШ преди 14 години
Само Бочо и Пърдянков ще ни забавят за еврозоната ! Да ги махаме и да идват следващите !
24
8
 
2
 
! Отговори
спам преди 14 години
до 22аз пък си мислих че фактите за берзразборното харчене на тройната коалиция които никои не отрече ще ги разберетеама явно можете още по зле
23
2
 
11
 
! Отговори
оптивист преди 14 години
Винаги може следващия да е още по-зле. Доказателства колкото искаш. Ние и за Симо, а после за Станишев си викахме, че следващия няма как да е по-зле, ама ето че може :)))))
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Misleh si, che niama kade po nadolu da potavame, obache s tova pravitelstvo mogelo oshte!
21
0
 
6
 
! Отговори
съвет преди 14 години
Ами анулирай ги! А за еврозоната не знам дали Гърция ще е причината или гениалния експериментатор Дянков, който ще докара неизпълнение на изискванията!
20
3
 
4
 
! Отговори
тя преди 14 години
...с толкова изкривена преценка че чак за Бай Тошово време замечтаха...
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
комик.лошото е че е премиер на БГ.Избори и то веднага ,няма начин следващите да са по зле .тези просто са.........нямам думи
18
1
 
10
 
! Отговори
фотограф преди 14 години
Много хубава снимка. Виждаме европейци и Бат Бойко, който ги охранява отзад от други мутри!
17
2
 
7
 
! Отговори
GENCHO преди 14 години
BG IZOBSHTO NE E ZA EU. MNOGO POVECHE STAVASHE ZA EVROPA PO BAJ TOSHOVO VREME ! DA SE VLEZE V EVROZONATA E MECHTATA NA IDIOTA . BG TRJABVA DA MISLI KAK DA STANE OTNOVO DARJAVA , A NE ZA KADE DA SE ZALEPI !
16
10
 
2
 
! Отговори
sup forum преди 14 години
в този форум:хора без реална преценка за ситуацията по света и у нас
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе аланколу , след като за едни 10 млрд. 10 години третокласни чиновници на МВФ ни навряха на кучето в г... и като ни оставиха като "отличници" с най ниските заплати в ЕС,къде си тръгнал да ни навираш гръцкият вариант където гърците са изпапали 600 млрд. лева под носа на всички тези "авторитетни "институции
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не Гърция ,Дянков ще ни забави. Добре е че ни приеха в Европа щото ако трябваше Матриала дет ни управлява да ни вкарва ..... забрави!
13
1
 
20
 
! Отговори
дар преди 14 години
Я се чудим кой е виновен че не сме в Еврозоната,а то били Гърците.
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БАЙ БОЙКО В ЕВРОПАТА
11
1
 
8
 
! Отговори
Шенгенски преди 14 години
Приоритет е влизането в Шенгенската зона, а за еврото-после ще се мисли
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пак оправдания.Този път не е виновна Тройната коалиция-този път гледаме в бъдещето и от сега търсим виновник за предстоящите неуспехи-Гърция.
9
4
 
18
 
! Отговори
Конграчулейшъ! преди 14 години
Конграчулейшъ Борисов! Тясна ти дойде вече България! Сега вече почна да търсиш виновниците извън граница. След Гърция кои са следващите, които ще са ни виновни? Конграчулейшъ!