Родните политици за атаката срещу Тръм: Насилието заплашва демократичния процес

Радев, Петков, Борисов, Пеевски и Костадинов с реакции след опита за убийство
14 юли 2024 11:30, Красимир Ангелов
240
Родните политици за атаката срещу Тръм: Насилието заплашва демократичния процес
Снимка: БГНЕС

"Категорично осъждам опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Насилието и омразата заплашват демократичния процес и са неприемливи. Пожелавам бързо възстановяване на президента Тръмп и на ранените.

Изразявам съболезнования на народа на САЩ за невинната жертва".

Това написа президентът Румен Радев в социалната мрежа Х по повод опита за покушение над кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп.

Още по темата
Освен държавният глава, и ръководителите на повечето партии у нас също реагираха на опита за убийство.

"Насилието никога не може да бъде решение на политически различия. Стрелбата срещу бившия президент Доналд Тръмп е недопустим акт”, написа съпредседателят на ПП Кирил Петков в профила си във Facebook.

"Пожелавам бързо възстановяване на г-н Тръмп и призоваваме всички политически сили да се обединят в осъждането на подобни актове на насилие", пише още Петков.

“Осъждам остро опита за покушение над Доналд Тръмп и му желая бързо възстановяване. Насилието няма място в цивилизования и демократичен свят. Всички трябва да си дадем ясна сметка, че езикът на омразата само разделя обществата ни", написа от своя страна и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Facebook.

"В България езикът на омразата между политиците става все по-остър и видим. Разделението между хората е опасно и отдавна предупреждавам, че това няма да доведе до нищо добро. Ето защо още веднъж заявяваме, че разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания без език на омразата", пише още Борисов.

"Огромна тревога буди ескалацията на политическото противопоставяне и грубото посегателство срещу живота на световен политически лидер, какъвто е президент и кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп!", се казва в позиция на председателя на ДПС Делян Пеевски, разпратена до медиите.

"Демокрацията е възможност за избор, а не отстрел на противника. Всички трябва да се обединят в търсенето на диалог, приемане на различията и блокиране на езика на омразата", пише още Пеевски.

"След стрелбата по министър-председателя на Словакия, днес е имало стрелба и по Тръмп. "Възраждане" осъжда политическото насилие във всичките му форми”, се чете в позиция на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Изразяваме пълната си подкрепа за Доналд Тръмп, пожелаваме му бързо възстановяване и победа на изборите наесен.

"Възраждане" напомня, че основната вина за вълната от насилие е на либерално-глобалисткия елит, прокарващ чрез своите медийни канали постоянна реч на омразата. Фактът, че проамериканските партии в България не осъдиха покушението срещу Фицо и сега мълчат за атентата срещу Тръмп, е показателен”, посочи Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от Политика
Кризата придобива системен характер, отчита Христо Иванов
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
0
 
! Отговори
Знаете ли преди 4 седмици
До 199 Георги Илиев Митев . . . как се нарича интелигентен българин. . . Турист!
205
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И в България стрелят и даже убиват - един сив кардинал и наскоро. Мафията не прощава, капиталаът - също.
204
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рундяв, цялата ви пребоядисана БКП банда, която башибoзукства вече почти век в клета България, дойде въз основа на насилие и терор и все още тероризирате до ден днешен, само дето терора го наричате управление
203
1
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
P.S. А на 80 процента от делегациите не им харесва извънземното в плевнята!
202
0
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
Шефа каза да приключвам терапевтичния сеанс за днес! Слушам и изпълнявам!
201
1
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
Ами правете се на шашавиии колко си искате и ние можем! По параграф 22 го правим по-добре от вас даже!
200
1
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
А за оная кръгла маса в Elden Ring ли питате? Не за една друга става на въпрос в ООН дето 70 процента от делегациите им е писнало от игра на морски шах!
199
1
 
0
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
Къде са Дик , Джейн и Спот - нямам идея, както и къде са Ланселот, Пърсивъл и Гуинивиир - но подозирам , че първите три ги няма заради вторите три и да се готвят Ед, Едд и Едди! А може да сложите в сандъка и едни Lost Vikings - ще бъде почитана свещената реликва ! Прах няма да се допусне върху нея!
198
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"В България езикът на омразата между политиците става все по-остър и видим." -> Брат, или пишеш съболезнователна телеграма, или пишеш на който там още гласува за теб, но средно положение няма! Селянин гнусен.
197
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Политиците им трепери за собствените им з....ци . На всички народи им писна . Вече няма държави , има са мо олигархия , това трябва спешно да свърши .
196
2
 
5
 
! Отговори
Стрелбата срещу преди 1 месец
Политици да се узакони
195
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПЛЕШИВИЯ РУСКИ РУНГЕЛ РАДЕВ ПАК ПОВРЪЩА ПОМИЯ
194
2
 
8
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
Уважаемите ни управляващи , поради това , че са от селски произход или са " селски тарикати явно си " затварят очите " , че в големите градове всеки ден се сблъскваме с насилието, саморазправите и скандалите дори в общите сгради където живеем . Демонстрацията на лицемерието и показността им в съюзническите ни държави е в следствие на селският и патриархалният манталитет характерен за Република България .
193
1
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
Ама кой аз? Няма такова нещо! Рицарите на кръглата маса: Ланселот е онзи с копията дето трепе вражески офицери! Пърсивъл е онзи с чуковете и обсадите!
192
2
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
Кажете на онова математиче със survivor tik tak toe , че няма да го скалпирам, само на Ленгли ще им я татуирам математическата игричка по главите!
191
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 195 Опита на Путин да ликвидира Тръмп, за да предизвика гражданска война ще има ТОЧНО ОБРАТНИЯ ефект.
190
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моментално спиране на финансирането на фашисткия режим в Киев!
189
1
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
https://m.youtube/watch?v=J69_goMhVww&pp=ygUWU2FuaXRhcml1bSB0aWMgdGFrIHRvZQ%3D%3D Ще си играем ли още на морски шах американо или ще разкараш извънземното в плевнята!Много готина част : Невинните изоставени!
188
6
 
2
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
До Край Ние не сме фенове на такива актове, зашото те биха попречили да има възмездие и Тромпета да прекара остатъка от живота си в панделата, където неизбежно ще се озове.
187
3
 
8
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Мамини златни от евро-атлантически ястреби сега ще се обърнат на големи фенове на Тръмп. Управляват ни жалки дребни душици.