Албена Пекова: Партия "Величие" не загива, напротив – става по-силна

Щом влязъл в парламента, Марков забравил за обещанията към избирателите
16 юли 2024 11:39, Нели Христова
88
Албена Пекова: Партия "Величие" не загива, напротив – става по-силна
Снимка: БГНЕС

Партия "Величие" не загива, а напротив – става по-силна. Разцепи се парламентарната група, а не партията. Прочистването е здравословно, защото ставаме по-силни.

Това заяви председателят на партията Албена Пекова на брифинг, цитирана от БГНЕС.

Партията свали доверието си от доскорошните депутати от "Величие" Николай Марков и Виктория Василева.

"След както влезе в парламента Марков забрави за всички обещания, които сме дали на своите избиратели. От него се очакваше, че още от първия ден ще разкрие много неща, включително и за злоупотреби в изборния ден, понеже партия "Величие" е трябвало да има по-висок резултат”, каза председателят на партията и продължи: "Марков се обяви и че ще подкрепи програмно правителство, а нашата партия това не подкрепя. Нашите народни представители споделиха и, че са били под натиск от страна на Марков и Василева за подкрепа на кабинет. Василева, като човек с най-много опит, ги е подвела", мотивира Албена Пекова снетото доверие.

Адвокат Стела Бобчева разясни защо Николай Марков не е станал председател на партията. "Решихме, че смяната на председателството на партията ще се случи след изборите, свикахме извънреден конгрес на 16 юни, не се стигна до избора на Марков за председател, понеже нямаше кворум и втората предпоставка, която попречи – той не беше депозирал нито към Централния съвет, нито към някой от местните политически клубове, заявка за желание", обясни Бобчева.

От пресконференцията стана ясно, че депутатите от несъществуващата вече ПГ "Величие" ще се борят да се продължи изграждането на АЕЦ "Белене", както и да се внесат предложения за възстановяване на Конституцията преди направените промени.

Красимира Катинчарова отново припомни, че ангажимент към избирателите не е поет за подкрепа на програмен кабинет.

"Нашата главна задача е връщането на Конституцията във вида ѝ отпреди направените промени", заяви Катинчарова, обяснявайки защо независимите депутати от "Величие" няма да подкрепят декларацията на ПП-ДБ.

Катинчарова припомни, че имат внесени два законодателни проекта.

"По отношение на промени в Изборния кодекс в момента екип от юристи работи по засилване на мажоритарния елемент, как ще изглеждат те, ще видим след като юристите си свършат работата", коментира народният представител.

В понеделник президентът Румен Радев откликна на поисканата от ПП-ДБ среща преди връчването на втория мандат. Обединението представи проект на „Декларация за излизане от политическата криза в България“, която е изпратена до всички народни представители. Те поискаха от Радев отлагане на връчването на мандата с 3 месеца. В случай, че президентът реши да връчи втория мандат още тази седмица, ПП-ДБ ще върнат мандата неизпълнен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
130 ПАРТИИ И ВСИЧКИ ПОДКУПЕНИ ОТ ЧУЖБИНА И ОТ КОЙТО ПЛАТИ ПОВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ ! ПОЛИТИКАТА Е БИТАК С ВЕХТОРИИ И МЛАДИТЕ НЕ ВИЖДАТ ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕС В ЛИЦЕТО НА ПАРТИИТЕ ! ТОГАВА ЗАЩО ДА СИ ГУБЯТ ВРЕМЕТО ДА ГЛАСУВАТ ! НА УРНИТЕ ДА ХОДЯТ КОКОШКАРИТЕ ЗА ПО 20 ЛЕВА !
83
2
 
5
 
! Отговори
смех преди 1 месец
тая ли беше дето звъняла в НС и си иска парите
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
хаха
81
1
 
4
 
! Отговори
"инвеститори&qu преди 1 месец
Пекова и тя ще да е от БОДНАТИТЕ "инвеститори" дето не могат да си вземат парите обратно. Цанов им изкара всичките кирливи ризи оня ден за 40минути. Със свидетели, пострадали и доказателства. Тая пирамида измислена от наркоманчето от "исторически парк" бая народ е обрусила. Чувам, че добре са си вързали гащите юридически и сега пари на куково лято!
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Марков ще търси нов Михайлов, Михайлов ще търси нов Марков - така са нещата у нас
79
1
 
9
 
! Отговори
Кака Мара преди 1 месец
Тази комуналка от кое сметище я прибраха? Липсва само метлата.Величие да видиш...
78
0
 
8
 
! Отговори
Бaй Kypти преди 1 месец
Я na тoa вyk!?
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 76 пълна подкрепа за това което пишеш
76
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Парламента се напълни с психично болни хора. Възраждане, Величие нещата са под всякаква критика.А тия които гласуват за тях са за затвор или лудница.
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само Луд или мазно-нагъл лъжец психопат, може да е Сциентолог и да е Православен. Въпросът е кое от двете? Или.......о боже, може би и двете?
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой няма да гласвуа за Сектата на Сциентологията .. Точка ..
73
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Марков се класира в челната тройка по гнусотия точно до глиста и стоножката
72
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подполковник Марков да напусне веднага НС
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предлагам Михайлов да получи награда за Сциентолог на годината, или за Православен на год., лможе би най добре и двете, допада му някак си.. Всеки който е наясно със злото-Сциентология да АЛАРМИРА всеки и всичко! Това е най потайната Духовна Проказа!
70
2
 
10
 
! Отговори
Гласувал за Величие преди 1 месец
Марков, предател долен, напусни НС, гласувах за Величие, избран си с моя глас, предаде ме, сега се махай! Уволнен си дисциплинарно, както беше уволнен дисциплинарно от НСО, така сега си уволнен дисциплинарно от НС, Напусни! Махай се!
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Министърът на културата вчера обяви очудването си, че исторически Парк е 5 награден за ист. обект на годината от министерството без да е рег. като тур. обект. Михайлов ще получи ли още награда за Сциентолог на годината, или за Православен на год., мисля че най добре и двете, допада му някак си.. Всеки който е наясно със злото-Сциентология да АЛАРМИРА всеки и всичко! Това е най потайната Духовна Проказа!
68
2
 
17
 
! Отговори
Исторически ЗООпарк преди 1 месец
Тая вуйна ли беше си продала апартамента, за да инвестира в юртите на Оня??
67
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С първата задача величавите се справиха успешно - намалиха тежестта на Възраждане. Иначе партията на Костадинов щеше да е втора и нямаше да сме свидетели на цирковете, които се разиграват сега.
66
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
разкарайте се най-накрая бе величави НЕФЕЛНИтСИ - кръгом марш към зоопарка от дето изпълзяхте
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Министърът на културата вчера обяви очакването си, че исторически Парк е 5 награден за ист. обект на годината от министерството без да е рег. като тур. обект. Михайлов ще получи ли още награда за Сциентолог на годината, или за Православен на год., мисля че най добре и двете, допада му някак си.. Всеки който е наясно със злото-Сциентология да АЛАРМИРА всеки и всичко! Това е най потайната Духовна Проказа!