Антон Кутев: Няма време за нов месия

Да си премиер е много висока позиция, тя дава огромни възможности
15 авг 2024 15:11, Гергана Попова
12
Антон Кутев: Няма време за нов месия
Снимка: БГНЕС

Няма време за нов месия, след изборите ще имаме същата картинка. Това каза за БНР Антон Кутев, бивш депутат от БСП и бивш говорител на служебните правителства на Стефан Янев и Гълъб Донев.

"Има огромни надежди в президента, който по логиката на Конституцията не може да го направи. Той на този етап отпада, а няма друг, който да има рейтинга и очакванията да го направи. Отчаянието и омерзението от политиката може да има две измерения по време на предстоящите поредни предсрочни избори. Едното е пълен отказ от гласуване и още по-ниска избирателна активност. Второто е да се намери месията, когото гражданите да разпознаят и да има много силно гласуване, което да промени изцяло политическата система. За съжаление не мисля, че има време за втория вариант, по-скоро ще гледаме отново първия", добави Кутев.

По думите му, ако все пак се създаде някаква сглобка, за колкото и кратко да е, тя поне ще създаде възможност да се преформатира партийното пространство и добави, че хората искат едно, партиите им предлагат друго.

"Да си премиер е много висока позиция, тя дава огромни възможности и аз, като гражданин, отказвам да се съобразявам с това, че този или онзи не можел. Като си станал премиер, трябва да можеш, независимо от това как ти се е стекъл животът", коментира Кутев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от Страната
При приемане на еврото ще има период, в който ще се ползват и двете валути
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
водата я докара новият им кмет, когато ГЕРБ загубиха кмета си там, се вразумиха и започнаха да помагат на новия кмет, той дори напусна БСП
10
2
 
4
 
! Отговори
Смех... преди 3 седмици
КЪВ МИСИЯ ИСКАТЕ....????!!!БОКО ПОНЕ ВИ ДОКАРА ВОДА В ПЕРНИК.....ДРУГИТЕ ВИ ДОКАРАХА САМО ПРОБЛЕМИ......ХАХАХАААА
9
0
 
5
 
! Отговори
СВЪРШИХА СЕ МЕСИИТЕ. преди 3 седмици
ГОСПОД ВИ ВЗЕ И ВОДАТА ИНЕ ВИЖДАМ С КАКВО ЩЕ МОТИВИРАТЕ НАРОДА ДА ГЛАСУВА, ЩОМ ДАЖЕ ОТ ВАШИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛЪЖИ, НЕ МОЖЕ ДА СИ УМИЕ И ГЗ....ХАХАХА
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма време за нов месия затова ние левите формации продължаваме със стария месия Путин.
7
0
 
7
 
! Отговори
ДС/КГБ преди 3 седмици
Може да е така, но винаги има време за нова мръсотия!
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кажете си за БОТАШ - фигуранта и хунтата му ощети държавата с 4 милиарда
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма друг освен пРезидента... ти това ли се опитваш да ни натрапиш? Е, то меко казано абсурдно! След 7 години на разпад сега да чуем това.. но по-лшото е, че Буци ди тути Капи няма никакво намерение да му се противопоставя.
4
1
 
5
 
! Отговори
Кръчматъ преди 3 седмици
Не един, а и двама, че и трима Месии не мой да спасят тази държава... Туй-то!!!!!
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Месиите са два . Брюксел и Вашингтон . Кото кажат туй ш.и е . Те са мисиите на Булгаристанеца . Само те ш.и гуу опраят . В нищо друго не верва булгура . Само членството ш.и на опрай .
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не знам за месия, но няма нужда от вас, старите партии. Една не се показа загрижена за живота на тоя народ. Та в такъв смисъл има нужда от нещо ново и, дай боже, по-свястно от сегашните.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Месията е дошъл когато трябва.Стига с тези комунистически простотии.