Руската армия остана без войници, започнаха да набират и жени

Страната е загубила 240 010 войници в хода на войната
22 юли 2023 22:15, Нели Христова
952
Руската армия остана без войници, започнаха да набират и жени
Снимка: БГНЕС

Русия набира все повече жени, които да се бият в отбранителните части близо до границата на страната с Украйна, съобщават от Newsweek.

В миналото Русия не е използвала жени военнослужещи за бойни действия, а миналата есен член на руския парламент каза, че страната ще се обърне към новобранците само като "последна инстанция".

Въпреки това, тъй като Русия продължава да търпи високи нива на жертви в Украйна и се бори да попълни редиците си с нови мъже, властите в поне един регион се надяват, че жените бойци могат да запълнят празнините в отбраната.

Според The Moscow Times служители в югозападната област Белгород на Русия са съсредоточили неотдавнашните усилия за набиране на служители за укрепване на отбранителните части върху бойци от женски пол. Белгород беше място на ескалиращи атаки през последните месеци, за които регионалните лидери обвиниха Украйна. (Киев отрече да е замесен в атаките в Белгород, докато две групи, които заявиха, че са отговорни за някои от инцидентите, се идентифицират като руски дисиденти.)

В четвъртък Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че Русия е загубила 240 010 войници в хода на войната, която руският президент Владимир Путин започна през февруари 2022 г.

Съобщава се, че Русия е изправена пред проблеми при постигането на целите си за набиране на персонал. В края на март британското министерство на отбраната заяви в актуална информация от разузнаването, че Кремъл подготвя "голяма кампания за набиране на военни" с надеждата да назначи допълнителни 400 000 войници. Въпреки това министерството каза, че Русия няма да постигне тази цел.

"Много е малко вероятно кампанията да привлече 400 000 истински доброволци", пише отделът, добавяйки, че "регионалните власти ще се опитат да изпълнят определените си цели за набиране, като принуждават мъжете да се присъединят".

Знаците сочат, че Русия търси други начини да попълни редиците си. Тази седмица парламентът на нацията удължи максималната възраст, на която мъжете могат да бъдат мобилизирани да служат в армията. Законът, приет във вторник, позволява на мъжете да служат до 70-годишна възраст.

Миналата есен Кремъл заяви, че няма намерение да набира жени, а Татяна Буцкая - депутат от Държавната дума и първи заместник-председател на Комитета за семейството, жените и децата на Държавната дума - каза тогава пред URA.ru, че не вярва, че жените трябва да бъдат призовавани на служба.

"Това не е част от нашата история... Винаги има мъж воин и жена, която го чака, пазейки огнището. Жените винаги са приемали различна защита", каза тя. "Като цяло, войната не е за жени. А жените биха били мобилизирани само в краен случай."

Като още едно доказателство за малката роля на жените в силите на Путин, руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви през март, че 1100 руски жени служат в Украйна и че въоръжените сили на страната му имат общо 39 000 жени в редиците си. Тази цифра представлява малка част от 1,15 милиона активен военен персонал в руските въоръжени сили.

Руските държавни телевизионни станции напоследък се опитват да привлекат жени новобранци, като излъчват програми, които подчертават работата на изцяло женска част, получаваща военно обучение в Белгород, съобщи The Moscow Times. Твърди се, че някои от кадрите показват как учителки и библиотекари стрелят с пушки.

Moscow Times сподели публикация в Telegram, която включва обява за набиране на жени, публикувана първоначално от Наталия Колесникова, член на териториалната отбрана на Белгород.

Независимият руски новинарски канал Verstka разговаря с Колесникова, която каза, че новобранците в Белгород ще преминат курс по основно военно обучение, както и ще се научат как да управляват дронове.

Тя също така отбеляза, че макар да няма изисквания за възраст или физическа годност за новобранци, бъдещите наборници "трябва да разберат, че ще трябва да бягате, скачате и т.н., всеки решава за себе си дали може или не".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


952
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
679
0
 
2
 
! Отговори
СЕИРДЖИЯ преди 1 година
ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ЖЕНА В МЕНОПАУЗА ДА ПРЕДВОЖДА АТАКА
678
2
 
2
 
! Отговори
ПУТЛЕРЮГЕНД преди 1 година
СЛЕД ЖЕНИТЕ-ДЕЦАТА!
677
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До точно казано Обратно ,професоре: В най-тежките за българите години - от 1923-25г. до 1944 г., когато всичко прогресивно е мачкано, нито на един политик и на царя не му е хрумнало да събори поне един от 635-те паметници на загиналите през 1877--78 г. руски войници,нито да смени името на Софийската катедрала "Ал.Невски".Сега,в демократична БГ,трима бивши българчета,живели в Канада 20-на години и бившият комунист Б.Б.,сега баш-демократ, сменят 3-и март с 24 май и искат да сменят името Ал.Невски.
676
1
 
4
 
! Отговори
Отец Нахуйко преди 1 година
Те русите като викнат женските,дето са кат мъже(демек джендерос),няма как да не спечелят поне една битка и то ръкопашна.Руския джендър е като кибер-машина.Не сте гледали Ю-Туб та да видите за какви ,,жени" иде реч.
675
2
 
5
 
! Отговори
Единствено преди 1 година
украинците се множат на фронта ..
674
2
 
4
 
! Отговори
Путин преди 1 година
И сега етническите руснаци играят ролята на жени в армията.
673
3
 
5
 
! Отговори
toti преди 1 година
Дали Путин ще си прати дъщерите на война или те са далеч от Русия и им дреме ЗА ЖЕНИТЕ В РУСИЯ !!! ЖАЛАК ЛИЦЕМЕР И ДЕСПОТ !!!
672
6
 
7
 
! Отговори
Ахахахаха преди 1 година
Оляхте се, *** :)))) и ракети нямат, и танковете, и самолетите и хеликоптерите свършиха. Те затова помилят натовска техника ежедневно. Среден за НАТО, 2 за САЩ!!!
671
8
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 година
Пред Хаймарса нема мъже и жени, всички са равни.
670
3
 
8
 
! Отговори
Киев преди 1 година
Това важи и за Киев.
669
14
 
8
 
! Отговори
Поражението преди 1 година
хлопа на руските врати. Окопавайте се! Колкото повече, толкова по-добре. За настъпления и парад в Одеса - забравете!
668
10
 
11
 
! Отговори
Факт преди 1 година
е, че руската армийка се стопява. Замириса на много трупове, окопавания и отстъпления.Кога ли Путяггатта ще стигне до Ламанша? Питане с много неизвестни...
667
12
 
21
 
! Отговори
точно казано преди 1 година
Проф. Пламен Цветков: У нас има две нации едната се кланя на всичко руско и съветско, а другите се опитваме да бъдем българи.
666
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До @ @ @-Явно и твоята чиния е открадната ,защото миришеш от километър ,укро пияна!
665
12
 
10
 
! Отговори
ха-ха преди 1 година
Авторката на тази статия е една много дебела и болна укрофилка.Редовно цитира някакви източници ,които само тя си знае.Евтина краварска пропаганда.Всичко написано от тази нещастна женица ,е изсмукано от дебелите и мазни пръстчета.
664
10
 
15
 
! Отговори
@ @ @ преди 1 година
Русия да започне да произвежда тоалетни чинии,че войниците и крадат чуждите като военни трофеи !!!
663
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До704. Слава на Русия . И какво като е първа в тия , които си изброил. В земеделието не е първа . В производството на млечни продукти не е първа. В инвестиционна патентно дело не е първа. Ми не може и лютеница да прави.
662
17
 
11
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 1 година
Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас. И още: отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Засега Украйна загуби само Донбас и Запорожка област. Ако не започнат преговори ще загубят още.
661
5
 
3
 
! Отговори
ЕЛИ преди 1 година
Забравихте!!! Путин пак ще умира
660
15
 
3
 
! Отговори
Слава на Русия преди 1 година
До мужици и партенки: Незнанието не е аргумент драги. Русия не веднъж е изпреварвала и САЩ и Западна Европа. Много хора например не знаят, че първият ядрен реактор за мирни цели е създаден в Русия. В усвояването на космоса Русия също не веднъж е изпреварвала САЩ. Първи орбитален спътник, първи човек в космоса, първа орбитална космическа станция. Чети, за да знаеш повече и тогава пиши.