90% от руските самолети са недостъпни за американските ракети с голям обсег в Украйна

Пентагона: Ударите дълбоко в Русия имат малка стратегическа стойност
Обновена: 6 сеп 2024 18:01 | 6 сеп 2024 17:50, Анисия Иванова
220
90% от руските самолети са недостъпни за американските ракети с голям обсег в Украйна
Снимка: БГНЕС, архив

Министерството на отбраната в САЩ заяви, че премахването на ограниченията върху способността на Украйна да нанася удари дълбоко в Русия би имало „много малка стратегическа стойност“, тъй като армията на страната вече е изнесла почти цялото си въоръжение извън обсега на действие.

САЩ оценяват, че 90% от руските самолети, които изстрелват плаващи бомби и изстрелват ракети срещу Украйна, сега се намират на летища, които са на около 300 км от контролираната от Украйна територия, което ги прави недостъпни за американските ракети с голям обсег ATACM, заяви в четвъртък говорителката на Пентагона Сабрина Сингх.

„Ракетите ATACM няма да могат да достигнат до тези летища, така че следователно предизвикателствата, породени от тези плаващи бомби, все още ще останат“, каза Сингх. Дори ако Украйна използва ракетите срещу малкия брой летища, които все още са в обсег, руските военни ще ги преместят обратно, каза тя. „Така че въздействието ще бъде много малко“, каза Сингх.

Коментарите на Сингх подчертават, че САЩ досега са отказвали да отстъпят пред искането на Украйна за премахване на всички ограничения за изпращане на оръжия, способни да нанасят удари навътре в Русия.

Администрацията на Байдън въздържаше тези видове оръжия или налагаше ограничения за използването им на фона на опасенията, че подобни атаки могат да доведат до ескалация на войната. Някои от тези ограничения бяха облекчени през май, когато САЩ разрешиха на Киев да изстрелва осигурени от САЩ боеприпаси срещу военни цели в ограничена зона на Русия, за да неутрализира настъпление в Харковска област, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

„Аргументът, че ако просто им дадете ATACM и им кажете, че всичко е наред, те ще могат да влязат и да ударят по-голямата част от руските самолети и военновъздушни бази, които всъщност се използват за нанасяне на удари, не е верен“, заяви в сряда говорителят на Белия дом Джон Кърби, бивш контраадмирал от военноморските сили. „Това е погрешно схващане.“

Сингх заяви, че редица фактори карат САЩ да не разхлабят всички ограничения. В допълнение към опасенията за ескалация, съществува и ограничен брой ATACM.

Тя каза, че Украйна успешно е използвала ракетите срещу руските сили в южната и източната част на страната, като добави, че САЩ работят за това да им помогнат да насочат повече от тази огнева мощ на изток, където руските сили продължават да натискат към град Покровск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от Русия
Династията на Путин: Как вътрешният му кръг живее в пълно затъмнение?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
2
 
3
 
! Отговори
БРАТУЖКИМ преди 1 седмица
САЩ СА МАЙКА ХРАНИЛНИЦА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО. СПАСИХА Я ОТ АДОЛФ,ОТ БРЕЖНЕВОТО БЛАТО И СЕГА ОТ МИЛИЦИОНЕРА ПУТИН. С ЛАВА НА ВСИЧКИ РОССИ ДОКРАК!!!...
166
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен фашистка е просия
165
6
 
7
 
! Отговори
от 107 г. Кремъл преди 1 седмица
изнася терористи, революции и войни в цял свят. Окупираха България в 1916 г. и в 1944 г. Убиваха всички свободомислещи и грабиха десетилетия цяла Източна Европа, сринаха Сирия, Афганистан, Грузия, Чечня, сега и Украйна ! ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 107 ГОДИНИ ИЗБИХА С ГЛАД, РАЗСТРЕЛИ И В СИБИР ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ОТ СОБСТВЕНОТО СИ НАСЕЛЕНИЕ ! КАКВО ОЧАКВАТ ПСИХОПАТИТЕ В КРЕМЪЛ ? СВЕТЪТ ДА ГИ ОБИЧА ? ДЕМОКРАТИЧНИЯТ СВЯТ СЕ ДИСТАНЦИРА ОТ КРЕМЪЛ КАКТО ЗДРАВ ЧОВЕК СЕ ИЗОЛИРА ОТ ЧУМАВИ !
164
4
 
5
 
! Отговори
варварите от Кремъл преди 1 седмица
В 5ч. СУТРИНТА на 4 СЕПТЕМВРИ НАНЕСОХА РАКЕТЕН УДАР ПО ЛЬВОВ. ЗАГИНАХА 7 ДУШИ, МЕЖДУ КОИТО 3 ДЕЦА. 47 СА РАНЕНИ И НАСТАНЕНИ В БОЛНИЦА, МЕЖДУ КОИТО 3 ДЕЦА. ХИЛЯДИ УКРАИНЦИ СЕ ПРОСТИХА С ЖЕРТВИТЕ НА ВАРВАРСКИЯ КРЕМЪЛ. ПО ЧУДО С РАНЕНО ОКЪРВАВЕНО ЛИЦЕ ОЦЕЛЯ 48 г. ЯРОСЛАВ БАЗИЛЕВИЧ, СЪПРУГ И БАЩА НА ЗАГИНАЛИТЕ : 43 г. СЪПРУГА ЕВГЕНИЯ И ТРИТЕ ИМ ДЪЩЕРИ : 21 г. ЯРИНА, 18 г. ДАРЬЯ И 7 г. ЭМИЛИЯ. ОСВЕН ЧОВЕШКИТЕ ЖЕРТВИ ИМА РАЗРУШЕНИЯ НА ЖИЛИЩА И НА 6 ПАМЕТНИЦИ НА КУЛТУРАТА. ПОЗОР ЗА ВАРВАРСКИЯ КРЕМЪЛ !
163
4
 
7
 
! Отговори
дронове до 1800 км преди 1 седмица
НАВЛИЗАТ В РУСИЯ ДО ЛЕТИЩА, ВОЕННИ И НЕФТОПРЕРАБОТВАЩИ ЗАВОДИ, ДО СКЛАДОВЕ ЗА БОЕПРИПАСИ, ДО РАДАРНИ СТАНЦИИ И ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ ! УКРАЙНА ВЕЧЕ ПРОИЗВЕЖДА МЕЖДУ 1.5 И 2 МИЛИОНА РАЗУЗНАВАТЕЛНИ И КАМИКАЗЕ ДРОНА ГОДИШНО !
162
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пълен провал за натовското "модерно въоръжение" в Украйна
161
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ми дайте им разрешение тогава, така и така нямало да има промяна....Пък то ще стане ясно дали е така.
160
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 156.Абе разберете червей ще бъдете до крак затрити
159
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами като не могат да ги достигнат от Украйна да ги подпукат от Турция ,Финландия ,Япония .Няма къде да се скрият ***.
158
10
 
9
 
! Отговори
Коки преди 1 седмица
На русофилските фанатици предлагам да намерят и прочетат мемоарите на маршал жуков в които той признава че хитлер буквално е размазал непобедимая 1941г ,и ако не е била огромната военна помощ и храни която започва края на октомври 1941г да обърнат хода на войната на мукавей.И познайте защо ги пише след смърта на Сталин.Но немския национал социализъм и руския болшевизъм са еднакво ЗЛО
157
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Успех на руската армия срещу фашистка Украйна!
156
3
 
9
 
! Отговори
Mht преди 1 седмица
Наркоманите пак ще викат!А нам за что?
155
7
 
6
 
! Отговори
Ало преди 1 седмица
Нали възраждане инициира закона за чуждия агент, арусия ни обяви за враг.Е при един евентуален сблъсък нато с русия дали няма да запалят задницата на червените агресивни плъхове или ще се остави врагът да прави поразии в тила.Може и това време да дойде че да видят що е война в която приветстват разбойникът.Ами време разделно е за цивилизационен избор
154
15
 
10
 
! Отговори
Ами преди 1 седмица
Щатите имат ракети с много по голям обсег и това решава нещата.Но най интересното е как украинците удариха на 1700км от тяхната територия безаналоговото космическо пво за ранно предупреждение на рашките.Да се чуди човек дали не го бутурясаха гадните американци.Да направят те такова нещо на добричката миролюбива русия която никога никого не е нападала
153
7
 
9
 
! Отговори
Путин. преди 1 седмица
До. 143. Коментар. Дай. Боже. Братските. Да. Дойдат. Че. Да. Вкарат. Такива. ***. Като. Пп. Дб. Във. Янчова. Поляна. Да. Чакат. Камъни
152
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е най после истина !!омръзна на.ни лъжите на Украйна поразявали всичко у Русия )
151
8
 
22
 
! Отговори
Руските да преди 1 седмица
ама, Ф16 дали са недостъпни за руските ракети? Че вече никой не знае защо е паднал още първия ден, а и един от най- добрите асове пилоти на Украйна с него. Какво става? Може да продължават да си завират главата в пясъка като щраусите всички военнолюбци, но това ще им помогне само ако са пернати, с толкова мозък.
150
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Авторът на статията да намали от краставицата...
149
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е новина от преди 10 дни. Нашите евроатлантици -тротинетки отново са в шок и от злоба и безсилие драскат тъъпи коментари нямащи нищо общо с темата.
148
8
 
21
 
! Отговори
Отговор преди 1 седмица
До ВЪПРОС защо мислиш, че РФ се безпокои.. Виж муцуната на зеленият покемон и ще разбереш, кой е по обезпокоеният.