Протест днес: Пропагандата е невидимо чудовище

Протестиращите искат Радев да наложи вето
15 авг 2024 13:38, Инна Ангелова
183
Протест днес: Пропагандата е невидимо чудовище
Снимка: Bulgaria ON AIR

За тачи вечер от 18:30 часа пред сградата на президенството е организиран протест с искане за вето върху закона за забрана на "гей пропагандата".

Калина Дренска от ЛевФем и Александра Станкова от Българския фонд за жените заявиха в студиото на "България сутрин", че основното искане на протеста е за налагане на вето на приетия закон за "така наречената пропаганда в училищното и предучилищно образование".

"Говорят за джендър или ЛГБТ пропаганда. Нито един конкретен пример не се даде как се дефинира, какво означава това и къде го има. Някакво невидимо чудовище, което не може да бъде конкретно дефинирано. Искаме да разберем къде в българската образователна система се прокрадва тази ЛГБТ пропаганда", подчерта Дренска.

Тя е на мнение, че исканията са унизителни спрямо българските учители.

"Имаме 3 различни подписки на български учители срещу приемането на този закон. Много добре разбират, че законът цензурира тяхната дейност. Един учител, ако може открито да говори по тези въпроси и да отговори на чудения на децата, от това печели цялото общество. Ролята на училището е социализираща и възпитателна. Как един учител може да отреагира на живия живот? Ако искаме всичко да затворим в отделното семейство, може да си говорим и за премахване на образователната институция, щом всичко ще бъде вкъщи. Сега може би учителят ще опита да премълчи, да се присмее, много неудобно ще стане в класната стая", смята Дренска.

Насилието ще се увеличи заради законовите промени?

Дренска е на мнение, че по този начин насилието ще се увеличи, защото "се казва, че е напълно нормално да се използват такива епитети, каквито чухме от Народното събрание".

Пред  Bulgaria ON AIR Александра Станкова сподели, че никой не може да дефинира "ЛГБТ пропаганда".

"Протестът цели да обедини родители, деца и хора, които се застъпват за правата на децата и дискриминираните групи. За демократичните ценности в една правова държава. Това е абсолютно неясна терминология, която ще доведе до правни абсурди. На правна основа законът противоречи на Конституцията на България, на Закона за защита от дискриминация, на конвенцията на ООН за защита на правата на детето", настоя Станкова.

Представителят на Българския фонд за жените добави, че законът засилва стигмата и изолацията на тези деца - на тях и на учителите ще им бъде наложена цензура да засягат тези теми.

"Хиляди са случаите на вербално и физическо насилие миналата година, защото се създава култура на неприемственост на различните. Самите народни представители разделят децата на нормални и ненормални, на традиционни и нетрадиционни", изтъкна Станкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от Страната
При приемане на еврото ще има период, в който ще се ползват и двете валути
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЛГБТ са ни превзели. събудете се. !Навсякъде са по улиците.Бели коли със сини буркани.И сини пед+алски костюми.Носят и такива пластмасови играчки в ръка.
141
1
 
16
 
! Отговори
Това в Люлин преди 3 седмици
100% е организирано от НПО с пари от Америка за България.
140
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
като са назначили *** учители така е ...
139
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Като са ги пуснали, ще настъпват! Радев, слава богу, пък е пуснал закона. Понякога е по-добре да си малко поизостанал, а не от най-"модерните".
138
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хора, тези съвсем открито настъпват! Лондон осъмна целия в постери и билборди хетеро бели мъже, предайте ни властта! Изкарват го арт проект, за който правителтвото им отпуснало 3 милиона паунда!
137
4
 
18
 
! Отговори
Пропагандата преди 3 седмици
и опитите за промиване на детските мозъци са факт! В сайта "Дечица", в категорията "Приказки", все още виси приказката за хипопотама, който се страхувал от ваксини. Интересното е, че тази "приказка" се появи в разгара на ковид истерията, по-точно в момента, в който се опитаха да пробутат ваксините в България. Първо пробваха да ни задължат да се ваксинираме, после ни убеждаваха да ваксинираме децата си. Българите се противопоставихме на пропагандата тогава и се видя, че сме прави. Сега е същото.
136
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гей пропагандата неи е най-малкия проблем. Елате и чуйте в Люлин какво става. По цели нощи ехти-Путин, Губи, путин губи, бъра, бъра/ не се чува ясно/. Слава слава слава, слава украине. Това е цяла нощ от някакви високоговорители на булеварда. Бум бам, бум бам. Цяла нощ! Оказа се, че това го чуват всички в София. Това е яко спонсорирано отнякъде, иначе щяха да го спрат. Това е терор. Гейовете не ми пречат да спя и не ми пилят мозъка.
135
12
 
3
 
! Отговори
Костадин преди 3 седмици
Цялата истерия около Мравин и планетата Гора от Великан Василева е като от мравката да правиш слон. Това ми напомни как преди години в Съединените щати са водили дело с искане за забрана на Хензел и Гретел, защото сюжетът на приказката е изключително жесток. Делото е изгубено и поколения наред сме израснали с историята за бабата, която угоява дечица, за да ги изяжда. Дали заради това сме станали каквито сме и сега ще се избием за това, че два лебеда се обичат? Едва ли!
134
6
 
1
 
! Отговори
До Кило преди 3 седмици
Айде ягай с твоите молби и се моли там на Всевишния. Не виждаш ли, че темата е друга. Стига си спамил.
133
1
 
2
 
! Отговори
Кило преди 3 седмици
Не бе аз отговарям не една персона , иначе скролни по надолу и ще видиш , че съм в темата .
132
7
 
2
 
! Отговори
До Кило преди 3 седмици
Работата не е животът ти. Може да си учтив и културен на улицата или сред други хора, но на работа си там, за да изкарваш пари. Там няма място за моля, приятелства и любезности. Продаваш си времето за пари. Колкото повече, толкова по-добре за теб. Когато спре да ти е изгодно или друг ти предложи повече пари за времето ти, веднага отиваш при друг. Не се молиш да ти дадат работа, нито да напуснеш. Това е лично твое решение. Това е твоят живот. И ако ти откажат молбата за напускане какво правиш?
131
3
 
5
 
! Отговори
Кило преди 3 седмици
Роб си . Роб на банките , роб на ВиК , роб електрото, роб на телефонните оператори . И всички ти искат молба баце , не се бъзикай с Кило
130
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Костадине - да объркваш половата идентичност на деца е нацистки експеримент! Следва обезобразяване и рязане на органи както на холивудските малоумнии звезди! Това ли искаш?! Християнин ли си или прогресист без капка съвест? Какви деца на геюве- никой не ги дискриминира! Нормалността е ценност!!
129
6
 
16
 
! Отговори
До Костадин преди 3 седмици
"Замисляли ли сте се, че има и деца, за които двете майки не са пеперуди, а са тяхното реално семейство, или такива, които са с двама съвсем истински татковци и за тях също е важно да се припознаят в приказките?" --- Стига си вадил евтини фокуси от ръкавите си. Колко деца в България живеят в хомосексуални семейства? Тази "детска книжка" можеше да се разпространява само в тяхната общност, а не да се рекламира като "съвременна детска приказка" и да се продава в книжарниците! Това е гей-пропаганда!
128
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До Кило - Като си с робска психика, моленето смяташ, че е само за робите. Думичката МОЛЯ е вълшебна, както учеха в детската градина още, и се използва от възпитаните хора. Естествено, че ще помолиш да те вземат или освободят от работа, няма как да си пуснеш заповед за назначение или такава за напускане. Дано значението на думата възпитание ти е известно, че нещо не се тачи напоследък.
127
13
 
3
 
! Отговори
Костадин преди 3 седмици
Прочетете книгата! Не оставяйте да ви я преразказват. Преразказите могат да бъдат опасни. Подписваме прочетени, а не преразказани неща. Важно е да постъпваме по същия начин и с четивата, по които формираме мнение, иначе рискуваме да преразказваме чужди мисли. Апелът ми не е да харесвате Мравин, а да прочетете за него. Не в интернет, а в книгата Мравин и планетата Гора, и след това да решите дали ще смачкате и него заедно с мравуняка.
126
6
 
5
 
! Отговори
До Кило преди 3 седмици
Никой не се моли да напусне. Да не си роб? Напускаш когато решиш. Може да напуснеш от утре или да си изкараш пълното предизвестие ако решиш. Не знам как е в измислените ви държавни фирмички, но в частния бизнес просто влизаш в системата и посочваш датата от която не искаш да работиш и всичко е точно.
125
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Костадин - Няма такива семейства, вие се напъвате да ги създавате зорлем. Какво е семейство е определено на по друго място и много отдавна.
124
4
 
4
 
! Отговори
До До 116 преди 3 седмици
И какво от това. В днешно време е така, преди не е било. Все пак възможно е след време да ви питат що сте писали СВ, та не молба за работа. Т.е.защо сте заменили българския израз с чужд? Интересно ще е да обяснявате що сте станали чуждопоклонци и то не само заради езика. Като гледам увлеченията и на младежи българи от чужбина, пък и на наши, от българщината и българското, не се знае. Та, малко по-кротко го раздавайте!
123
13
 
3
 
! Отговори
Костадин преди 3 седмици
Децата нямат проблем с книгата и те не виждат страшно в обичта на лебедите, проблемът е във възрастните. И както би възкликнал малкият принц Възрастните са много странни хора!. Странни сме, да. Пречи ни любовта между два лебеда, а те са едно сред най-красивите и крехки създания на природата. Мравунякът на Мравин е унищожен от големите хора. По ирония на съдбата същите тези големи сега се опитват да унищожат и книгата.