Почина Стив Джобс

Съоснователят на Apple си отиде след дългогодишна битка с рака
Обновена: 6 окт 2011 14:32 | 6 окт 2011 06:53, Красимир Ангелов
306
Почина Стив Джобс
Снимка: Reuters

Съоснователят и бивш изпълнителен директор на Apple Стив Джобс почина в сряда на 56-годишна възраст след дългогодишна битка с рядка форма на рак на панкреаса, съобщи Ройтерс.

"Блясъкът, страстта и енергията на Стив бяха източник на неизброими иновации, които обогатяват и подобряват живота ни. Светът става неизмеримо по-добър благодарение на Стив", се казва в кратка декларация на Apple.

Джобс се оттегли през август като изпълнителен директор на най-голямата технологична корпорация в света и предаде управлението й на Тим Кук.

Освен съосновател на компанията, Джобс бе смятан за сърцето и душата на Apple, коментира Ройтерс. На 1 април тази година компанията Apple навърши 35 години от своето създаване.

В специална съболезнователна телеграма президентът на САЩ Барак Обама описа Джобс като велик американски новатор.

Още по темата

"Стив бе сред най-великите американски новатори - достатъчно смел, за да мисли различно, достатъчно дързък, за да вярва, че може да промени света, и достатъчно талантлив, за да го стори", подчерта Обама.

Основателят на "Майкрософт" Бил Гейтс също коментира кончината на дългогодишния си конкурент:

"В света рядко може да се срещне човек с толкова дълбоко влияние, каквото упражняваше Стив, ефектът от което ще се усеща от много поколения наред.

За онези от нас, които имаха късмета да работят с него, това е безумно голяма чест".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още по темата: AppleСтив Джобс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
1
 
3
 
! Отговори
до наблюдателя преди 12 години
Момче,пии хапчетата и си лягай!
280
2
 
2
 
! Отговори
статистик преди 12 години
И така и не разбрах след 200 поста, кое е по добро, BWM или Mercedes.Ама iде молУА ви се, срамота е.PS а, и кафето със захар или без захар е по добро.... или iрян....
279
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
@ 280:Let's wait and see :)
278
1
 
3
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ Инкогнито:Разделителната способност, в съчетание с най-доброто от IPS технологията правят дисплея на iPhone 4 по-добър от Amoled на SG2. Може да има предпочитания, но спор няма... При фотокамерите е относително просто: размерът и вида на сензора, а не pixel-ите, определя качеството на снимките, особено при слабо осветление, в първо приближение. Точно по тази причина 5 Mpx камерата на iPhone 4 прави по-добри снимки от мнозинствотo 8Mpx камери.Оптиката има мин. значение за smartphone
277
1
 
2
 
! Отговори
do nabludatelee преди 12 години
До НаблюдателЕЕ: Цитат:"Да не говорим за iPhone 4S, който e далеч по-добър и балансиран модел от GS2..."Цитат от сайта на apple: "iPhone 4S. Pre-order starting October 7 for delivery beginning October 14." т.е ти не си пипал този телефон, а ВЕЧЕ си убеден че е по-добър от SGS2! Както всички простосмъртни си гледал само представянето на Кук.Преди ценях мненията ти във форума - бяха обективни и показваха великолепна техническа грамотност но май fanboy-щината взема превес при теб.
276
1
 
2
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 274: Значи разделителната способност е по-важна, така ли? Сериозно!? Сега сигурно ще кажеш, че и пикселите при фотоапаратите са по-важни от оптика, размер на сензора и т.н.? :)))Като мобилна (NB!) технология AMOLED > IPS LCD, факт! Ако не вярваш: gsmarena и гледай тестовете. Пичовете са се постарали да обяснят защо.
275
3
 
2
 
! Отговори
Do 255 преди 12 години
Още един БГ ***. Бе то много селяни в таз България. Ужас.
274
1
 
9
 
! Отговори
аз преди 12 години
абе какъв евреин бе хора баща му е бил сириец,само знаете да обиждате първо четете после коментирайте
273
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
един корпоративен евреин по-малко.
272
2
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ Инкогнито:Естествено, че IPS дисплея на iPhone 4, с по-голяма разрешаваща способност, е по-добър от Amoled дисплея на SG2.До момента няма по-добър дисплей от този в iPhone 4...
271
1
 
8
 
! Отговори
1.bg преди 12 години
Голям човек и голям човек беше.Жалко,че е починал толкова рано.
270
1
 
3
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 266:Ако си на пазара, можеш да кажеш 'мойте чушки са по-хубави от твойте". Тук във форума, ако разбираш от smartphones, ще напишеш защо (ако си компетентен).Компетентен ли си?
269
4
 
9
 
! Отговори
до 258 преди 12 години
Ами тези деца какво са оставили след себе си,че да ги отбелязваме? Смъртта им е трагична само за близките,за нас са просто статистика колкото и лошо да звучи. Докато Стив Джобс беше един от големите умове на нашето време и има значителен принос в развитието на технологиите които използваме всеки ден.Освен това беше много магнетична личност и голям оратор.
268
3
 
19
 
! Отговори
човек от пернишко преди 12 години
Хора като Стив водят човечеството напред. Гениялен ум и истински ТВОРЕЦ в областа си !!! Няма смисъм да казвам " вечна му памет" защото тя и без това ще остане такава ! ... просто поклон пред таланта му и благодарност за всичко създадено от Стив Джобс !
267
8
 
4
 
! Отговори
djtorrent преди 12 години
От много говорене по телефона стават такива работи ... използвайте handsfree
266
2
 
11
 
! Отговори
ДО ГОВНАРИТЕ преди 12 години
ТОЯ Е УМРЯЛ ДОСТОЙНО, ТЕЯ СИ МЕРЯТ ПИШЛЕТАТА, *** И ГАВРАТА.... НЕМАМ ДУМИ!!!!
265
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дребни душици! Светът се раздели с един невероятен човек, а вие си водите дребните спорове кое е по-добро! Дори и продуктите на Apple да не струват парите си, Стив Джобс беше невероятен интелект и голяма личност! Ако не сте го разбрали поне не замърсявайте с дребнавите си ежби кой е по-най!
264
8
 
7
 
! Отговори
до наблюдателя преди 12 години
Наблюдателю много си зле!Галаксито е по добро от ифона във всяко отношение!!
263
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами друг път да внимава повече, като ходи за раци...
262
9
 
3
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
doshlo my vremeto ymrial ,ostanalite naredete se na opaskata .

Спонсорирани публикации