Тръгна делото срещу Емилия Масларова

Бившата министърка нямала притеснения за процеса за присвояване на 11 млн. лв.
Обновена: 21 апр 2011 10:04 | 21 апр 2011 10:02,
164
Тръгна делото срещу Емилия Масларова
Емилия Масларова. Снимка: Булфото

Бившият социален министър Емилия Масларова заяви, че няма никакви притеснения за процеса срещу нея.

Тя направи изказването малко преди заседанието на Софийския градски съд, на което бе даден ход на делото за присвояване на 11 038 405 лева при ремонта на социален дом в Стара Загора.

Масларова е подсъдима за престъпления по служба и длъжностно присвояване в особено големи размери. Според обвинителния акт тя, заедно с управителя на фирма „Стара Загора 2007” и техни помагачи, са присвоили 11-те милиона от отпуснати близо 19 млн. лв. за ремонта на сградата.

Още по темата

Преди заседанието Емилия Масларова заяви, че не знае дали социалното министерство ще предяви иск срещу нея за 11-те милиона лева.

„Явно не му е ясно колко пари трябват за бедните, ако си мисли, че с 11 милиона ще спаси България”, бе лаконичният й коментар.

Преди да влезе в съдебната зала, Масларова обясни, че е държала въпросът с ремонта на социалния дом да мине през съда.

По думите й това било най-чисто и най-справедливо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: Емилия Масларова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
14
 
! Отговори
НИКТО преди 13 години
Масларката щом не се притенява значи всичко със съдиите е уредено. За съжаление никого от политиците няма да осъдят в тая скапана държава наречена ***.
114
8
 
1
 
! Отговори
До Бащицата преди 13 години
Я като вещ и запознат с цените на имотите да кажеш и нещо за двата апартамента на Цветанов купени по под 500 евро на квадрат по времето когато там апартаментите бяхо по 2000 евро на квадрат-грубо покупка на цена чети пъти под пазарната от фирма на която си дал поръчки от общината за над 10 милиона-това на комисионна ли ти прилича или на нещо друго
113
0
 
18
 
! Отговори
аз преди 13 години
ЗАТВОР!
112
1
 
9
 
! Отговори
Бащицата преди 13 години
Изгодни имотни сделки е успял да направи и Константин Радонов, син на бившата социална министърка от първия й брак. В началото на 2007 г. Радонов става собственик на апартамент в централната част на София за едва 31 012 лв. Година след това Радонов с няколко сделки купува и десетки декари земеделска земя в различни райони на България.
111
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нормално да няма притеснения. Тя най-добре знае как "работи" българския съд. Те оня ден признаха за виновен и пуснаха условно някъв си за укриване на 16лмн. лв. данъци, че тая ли ще я пипнат за някви си 11млн. присвоени...А ето това изказване мисля, че показва че тая е виновна и го знае:Явно не му е ясно колко пари трябват за бедните, ако си мисли, че с 11 милиона ще спаси БългарияПросто не й пука, щото осъден престъпник в БГ НЯМА. Няма и да има...
110
1
 
9
 
! Отговори
Бащицата преди 13 години
Две седмици след първата сделка, срещу едва 55 хиляди лева Масларов-младши се сдобива с още един парцел в София с площ 737 кв.Година по-късно Иво Масларов продължава с инвестициите си в недвижимо имущество. Срещу 30 хил. лв. на 16 октомври 2008 г. той става собственик на парцел от един декар в софийското село Лозен. Освен атрактивни парцели Иво Масларов е успял да си купи и апартамент в топцентъра на София. Цената е 104 076 лв., а площта 104 квадратни метра.
109
1
 
5
 
! Отговори
Бащицата преди 13 години
СЪС солидни недвижими имоти, чиято пазарна оценка е стотици хиляди лева, са се сдобили по време на мандата на предишното правителство синовете на тогавашната социална министърка Емилия Масларова. Рекордьор по свръхизгодни сделки е доведеният син на Масларова от втория й брак. През септември 2007 г. Иво Масларов става собственик на апартамент с площ 94 кв. м и парцел от 625 квадрата в столичния квартал "Хаджи Димитър". Две седмици след първата сделка, срещу едва 55 хиляди лева Масларов-младши се
108
0
 
5
 
! Отговори
дидо1 преди 13 години
спокоѝно деца,каката няма да е виновна,само над 16 млн.има усл.присъда,справка кова4ки
107
1
 
6
 
! Отговори
Бащицата преди 13 години
Година преди да го продадат на Георги и Зорка Първанови, семейство Савови купуват парцела по документи за по-малко от 4 евро за квадрат. Помолен за коментар, един от продавачите - Стоян Грозданов обяви пред "168 часа" съвсем други цифри. Той без притеснение разкри, че е получил за парцела на ръка по 15 евро за квадрат, а ниската официална цена била определена от адвокатите на купувача, които движели сделката.От президентството не пожелаха да коментират казуса с различните цени на имотите на сем
106
0
 
9
 
! Отговори
mind twist преди 13 години
Пачата - към затвора.
105
5
 
1
 
! Отговори
До Мед и Масло преди 13 години
Прав си само наполовина-вярно е че престъпниците са убивани с камъни ,бесени или обезглавявани обаче дори и тогава преди 200-300 год това е ставала едва след като съдът се е произнасял ,че някой е виновен на база на събрани доказателства ,а не на писания ,клюки или на база "всички знаят че..."
104
0
 
6
 
! Отговори
da be преди 13 години
Е,и.....?Сценарият е известен ......някой има ли съмнения за крайният ...РЕЗУЛТАТ?
103
0
 
7
 
! Отговори
Schweizer преди 13 години
Че Масларова и другите *** и мутри от Тройната Коалиция са мафиоти, бандити, крадци, разбойници и нехранимайковци, спор няма. Но съдебната ни система е още по-зле.Трябва тотална чистка в българския съд, да се дадат неограничени пълномощия на Интернпол да разследва нашата съдебна система и виновните да бъдат съдени от немски и австройски съдилища.
102
1
 
8
 
! Отговори
Бащицата преди 13 години
С ПАРЦЕЛ в Банкя на три пъти по-ниска цена от пазарната се сдобила съпругата на президента Георги Първанов, писа преди време "168 часа". През 2007 г. Зорка Първанова плаща 45 хил. лв. на роднините си Галина и Васил Савови за част от терен с площ 3 дка в Банкя. Брокери тогава коментираха, че към датата на продажбата цените на имотите в района започват от 20 евро за квадрат, а съпругата на президента е платила по около седем евро за квадрат.
101
1
 
6
 
! Отговори
Бащицата преди 13 години
Въпреки официално зададените въпроси за произхода на средствата и начина, по който ще се изплаща кредитът, от президентството предпочетоха да не коментират темата."Владимир Първанов е самостоятелен човек и няма как баща му да коментира неговите действия" - уточниха от пресцентъра на държавния глава.Самият Владимир Първанов, който се ожени миналата година, не бе открит за коментар.
100
1
 
7
 
! Отговори
Бащицата преди 13 години
Преди да си купи жилището, Владимир Първанов работеше като програмист във фирма "Дейзи технолъджи". Там според запознати е осигуряван върху заплата не по-голяма от вноската по кредита.Проверка в Сметната палата показа, че Владимир Първанов няма как да разчита на помощ за кредита и от баща си. Според тогавашната си декларация президентът Георги Първанов не разполага с никакви спестявания. Вместо това изплаща заем от 80 хиляди лева, част от който са в банков влог на съпругата му
99
1
 
6
 
! Отговори
Бащицата преди 13 години
Брокери, които продават жилища в сградата, обясниха пред "168 часа", че за други купувачи цената на апартаментите е няколко пъти по-висока и варира между 850 и 1000 евро за кв.м. Проверка в имотния регистър показа, че сделката е финансирана с 30-годишен ипотечен кредит за 160 380 лева и 90-хиляди в брой. Изчисления с кредитния калкулатор на банката показаха, че за да обслужва кредита си, Владимир Първанов трябва да плаща непосилната за голяма част от младежите на неговите години 1236 лв. на мес
98
1
 
8
 
! Отговори
Бащицата преди 13 години
В края на 2009 г. Владимир Първанов си купува огромен мезонет с площ 213 кв. м в атрактивния столичен квартал "Манастирски ливади". Продавач е фирма "Крит" - близка до бившия червен депутат Васил Калинов, а цената близо два пъти по-ниска от пазарната. Същото дружество е дарило 25 хиляди лева за кампанията на Георги Първанов през 2006 г.Според нотариалния акт Владимир Първанов е броил за апартамента 217 337 лв. и 28 681 лева за гаража или по около 519 лева за квадратен метър.
97
1
 
7
 
! Отговори
Бел. ред. преди 13 години
Вестник "Труд разполага с копие от определението на Софийски градски съд, който на 24 март т.г. е наложил запор на 14 банкови сметки на г-жа Масларова. В него сметките са изредени под номера - две от тях са в Райфайзен банк, една в Юробанк, една в ДСК, три в Булбанк и седем в Пиреос.
96
1
 
6
 
! Отговори
Мед и Масло преди 13 години
Извадете си главата от *** и действайте така както трябва. Стига само коментари!Едно време престъпниците са ги убивали с камъни, а ние тук зяпаме снимката на *** разлигавената Масларова и псуваме наум...