Тръмп обмисля намаляване обема на разузнавателна информация с Европа

Иска да възстанови мира и американската сила
12 юли 2024 22:00, Инна Ангелова
43
Тръмп обмисля намаляване обема на разузнавателна информация с Европа
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ, обмисля намаляване на обмена на разузнавателни данни с членовете на НАТО, които зависят от САЩ за вида информация, която помогна на Украйна да се противопостави на Русия, твърдят чуждестранни служители, информирани за плановете, съобщи "Политико".

Съветниците на Тръмп са казали на съюзнически държави, че намаленият обмен на разузнавателна информация ще бъде част от по-широк план за намаляване на подкрепата и сътрудничеството на САЩ с 32-членния алианс, твърдят трима европейски служители и високопоставен служител на НАТО, на които е предоставена анонимност, за да обсъдят деликатния въпрос.

“Политико” припомня, че длъжностните лица са заявили, че са научили за предложението за ограничаване на обмена на разузнавателна информация по време на дискусии със съветници на Тръмп относно по-широките планове за намаляване на участието на САЩ в НАТО. Този въпрос многократно е бил поставян по време на първия мандат на Тръмп.

"Именно американското разузнаване помогна да се убедят много страни от НАТО, че Путин е решен да нахлуе в Украйна", заяви един европейски служител. "Някои страни не вярваха, че Русия има възможности да проведе успешна военна кампания".

Говорителят на Тръмп беше потърсен а коментар, но вместо да отговори директно, той препрати към изявлението в TruthSocial, че бившият президент "ще възстанови мира и ще възстанови американската сила и възпиране на световната сцена".

Ограничаването на разузнаването при евентуална бъдеща администрация на Тръмп е било тема на обсъждане на срещата на върха на НАТО тази седмица, според официалните лица, както и според висш американски служител.
Намаляването на обмена на разузнавателна информация от страна на САЩ може да намали способността на Европа да устои на руска инвазия, ако президентът Владимир Путин реши да разшири военните си операции на континента отвъд Украйна, каза висшият американски служител, посочи "Политико". / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: САЩРусияЕвропаТръмп
Още от САЩ
Джил Байдън: Лоялна първа дама или омъжена за собствената си амбиция?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
3
 
! Отговори
Bormann преди 3 седмици
Мъдър е Президента Тръмп, знае, че за да оцелее мижавата му нацийка е нужно да оближе Руските *** добре, много добре, лъскаво, перманентно, иначе иде лошата жълта зараза от Китай и спира тока :))))
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Идеята за Европейска армия не е от вчера и има доста идея в това. НАТО е един паразитен съюз, от който единствения облагоделтелстван е САЩ. 2% от БВП за отпбрана - къде отиват тези пари? Ами да.. ВПК на САЩ .. Конфликата в Украина - кой печели - пак САЩ - дайте си "старото" оръжие, но си купете ново...
38
0
 
0
 
! Отговори
Сифилиско преди 3 седмици
Ще вземе да й се наложи на Европата да поживее в истинския свят, където се налага да се правят големи инвестиции във военните структури.
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тръмп обмисля да закрие САЩ, до толкова му е умствения багаж.
36
0
 
3
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
Либерастите на запад се мъчат всячески да внушат, че Тръмп иска да помогне на Путин да задържи заграбеното. Това се разпространява и от руснаците, които добре занаят че голяма част от избирателите на запад не подкрепят Русия. Тръмп е брутален и ядосан от полвинчатите действия на САЩ, които насърчават Русия. Тръмп ще денонсира останалите договори и ще почне бясно въоръжаване. Парите ще са от намалените социални разходи. Бедните вкарани на запад бяха целм на Русия, за да не останат пари за оръжие.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От това се разбира ,че Тръмп е предизвикал войната за да се върне на власт! Путин явно е пряко подчинен на Тръмп. Следете къде ходи Орбан, пионката на Тръмп. Каза на Зеленски и Путин какво следва и след това при Тръмп! Лошото е че за всеки случай, ще отключат още няколко фронта и тива са Балкансия полуостров, Китай-Тайван и Северна Корея - Южна Корея. Млже в Босна, Македония или някъде другаде! Тръм е опасен психопат! Имат си хора! Света е в ужасна криза! Владее се от два полюса. Лошия идва !
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това означава ли че като намали обема на разузнавателната информация с Европа ще увеличи обема на същата с Русия и Китай?
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
тръмп не обмисля нищо едва ли взима той решения дори като президент
32
2
 
7
 
! Отговори
Зелени Либерали преди 3 седмици
да знаете Химикалите от НАТО-вските Снаряди, по Почвата и Водите на Украйна и отдавна достигнали Черно Море - са БезОпасни и Ефективни! всичките Яйца, Мляко и СелскоСтопански Продукти, които ЕС внася от Украйна и Ядете - са най-зелените!!
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Стига сте остроумничели! Въпроса е, да има, или няма помощ за Украйна! Путин тръпне в очакване на Тръмп!
30
2
 
0
 
! Отговори
Предател преди 3 седмици
Тръмп даде благословия за СП и Брекзит!
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Който и от двамата да изберат ще е пълна трагедия за САЩ, единия сенилен, другия луд!
28
3
 
6
 
! Отговори
Тръмп Позволи преди 3 седмици
на ЮдеюСемитите да Ваксинират Бялата Раса с БавноДействащата си Отрова! Обаче, нямаше Разлика и при Байден - кой позволи на ЮдеюСемита Зеленски да Избие - Милиони Бели Славяни!!
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами да, America First(Америка на първо място,както казва човекът по-долу), има принцип човека. Едно време на това му викаха патриотизъм. Откакто налазиха нео-либералните джeндърoиди започнаха да ни убеждават че това е нещо много лошо.
26
0
 
2
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 3 седмици
Поредната статия, чието първо изречение опровергава заглавието. Скъпа Инче, "обем" и "обмен" са две различни думи.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
за6тото, той поне е на 80 ти на колко си?
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Tръмп да не се прави на Тръмп за6тото е Камала а тя пък е Баидън.
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По начало трябва да има някаква възрастова граница за заемане на държавни длъжности, единия е над 80 другия е малко под ....това е работа, нали за всяка работа си има пенсионна възраст? То има защо!
22
8
 
0
 
! Отговори
крундел преди 3 седмици
тръмпанара ще направи абсолютно всичко, което путин поиска от него, защото е руски агент, не случайно ростр0лбригадата го хвали непрекъснато, колкото до мира - да, ще настъпи мир, точно както настъпва мир, след като подаряват чехословакия на хитлер... такъв мир настъпва, че влиза в учебниците по история...
21
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руснаците опитали да убият шефа на Рейнметъл!