ФБР: Вътрешен тероризъм, стрелецът срещу Тръмп е действал сам

Няма данни за психически отклонения или връзка с идеология
15 юли 2024 08:25, Елка Василева
66
ФБР: Вътрешен тероризъм, стрелецът срещу Тръмп е действал сам
Снимка: архив, БГНЕС

Предполагаемият стрелец на митинга на Доналд Тръмп е действал сам и е използвал законно купена полуавтоматична пушка тип AR при стрелбата по бившия президент на САЩ, заявиха служители на Федералното бюро за разследване, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
"На този етап информацията, с която разполагаме, показва, че стрелецът е действал сам", заяви на брифинг с журналисти Кевин Рожек от ФБР в Пенсилвания, цитиран от Франс прес.

Представителите на ФБР казаха, че нямат данни мъжът да е имал някакви проблеми с психичното здраве и че проучват хипотезата за "потенциален акт на вътрешен тероризъм".

"Разследваме опит за убийство, но го разглеждаме и като потенциален акт на вътрешен тероризъм", казва друг служител на ФБР, Боби Уелс.

На брифинга представителите на ФБР отбелязаха, че разследването е в начален етап и че засега не са установили връзка на заподозрения с някаква идеология. Те подчертаха, че установяването на мотива за стрелбата е един от приоритетите им.

Седемдесет и осем годишният Тръмп беше ранен в ухото при стрелба на митинг в град Бътлър, Пенсилвания. Стрелецът произведе няколко изстрела, при които един от присъстващите на митинга беше убит, а още двама души бяха тежко ранени.

ФБР вече съобщи, че става въпрос за опит за убийство и разкри самоличността на извършителя - 20-годишния Томас Матю Крукс от Бетел Парк, Пенсилвания, който беше застрелян.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 месец
такъв пропуск на сикрет сървис.........както и да е. верваме на всичко по медиите, въпреки че е наобратно истината.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 1 месец
Нали..??! А аз продавам мост и едно дърво..!!! Атентаторите срещу Линкълн, Кенеди, Мартин Лутър Кинг, Малколм_Х, и доста други..са все 'вълци_единаци', без НИКАКВИ връзки със службите и 'дълбоката_държава'..Блаженни са вярващите ?!!
53
1
 
2
 
! Отговори
Дрън дрън преди 1 месец
Действал сам с три различни оръжия и му одраска ухото! По тези ширини много т ъпотии се измислят, затова и Киро действа по техния начин, прихванал е лъжите!
52
0
 
3
 
! Отговори
Со.ро.со.ид. преди 1 месец
Ама разбира се че е действал сам. Да не си помислите че "Дълбоката държава" ЦРУ Демократическата партия или Затворено общество на Джордж Сорос могат да организират такова нещо ?!
51
3
 
9
 
! Отговори
Дж Еф Кей преди 1 месец
В цялата история мирише на ЦРУ!
50
3
 
5
 
! Отговори
Антикравар преди 1 месец
Защо до сега никой не сети да пръсне кратуната на лилипута Буш, на алкохоло- наркоманката Клинтън или на мизерника Тони Блеар ?
49
3
 
6
 
! Отговори
ДаКастрирамеСулюПаси преди 1 месец
Краварското Фебере вероятно има предвид, че краварското Сереу е действало само - без сътрудничеството на професионалните убийци от МИ-6 (англо-саксовете) и МОСАД (Цион).
48
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не са малко хората, които искат да гръмнат този неприятен човечец.
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога ли ще се намери и някой в България, който ще види сметката на някой от нашите алчни политици?
46
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не са малко хората, които искат да гръмна този неприятен човече.
45
0
 
1
 
! Отговори
Йокин преди 1 месец
Щом не го е Уцелил,сам е.
44
3
 
17
 
! Отговори
Как разбрахте? преди 1 месец
Още на втория ден, без да е завършило някакво разследване? Убиецът на Кенеди беше сам, на Линкълн беше сам, сега и този също сам. Никой не му е навивал пружините, той не е кукла на конци-марионетка. Събужда се рано сутринта нашичкият Крукс и решава, че днес трябва да отстреля някой бивш президент. И този някой трябва да бъде точно Тръмп. Не друг. Браво на ФБР! Страхотни професионалисти са! Е имат досиета на 200-300 милиона американци, ама голяма работа! Да не издребняваме!
43
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Килъри Клинтън харесва тези заключения на ФБР....
42
0
 
22
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 месец
Сам де, сам е действал. Сам се е мотивирал, сам го е замислил и сам се е самоликвидирал след това за да не може да издаде никой. Също така излезе информация, че го били забелязали и докладвали на охранителите, но никой "не обърнал внимание". Явно и сам ги е облъчил охранителите, за да не го спрат. Всичко звучи толкова логично, нали?
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега ще го изкарат и с психични отклонения. Типично, сър.
40
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сам!? Колкото са били сами и убийците на братята Кенеди, Мартин Лутър Кинг, Осуалд.
39
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде бе ?! И за Кенеди казваха така. А че стана един ден преди конгреса на РП, където официално ще обявят Тръмп за кандидат.....и това сигурно е случайност. Съвсем случайно, CNN първо публикува "новина" как Тръмп се спънал и паднал (няма само Байдън да пада, я). Въобще цялата работа е една голяма случайност.....поредния "луд" решил да убива президента, а ФБР и ЦРУ са едни радетели и защитници на демокрацията. Пийте една студена вода и чакайте следващия изстрел.....
38
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обобщение. Значи хора са предупредили полицията за стрелеца но нищо. И тука е така. Ти им казваш че на долната улица има родео. Те ти отговарят: Обади се на 112. Без думи.
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"действал сам" айде стига краваршингтонска пропаганда- и двойника му го гръмнал ама не в ухото- пълна гн7ус са тия американци
36
0
 
17
 
! Отговори
СВД преди 1 месец
Полуавтоматична пушка много рядко се ползва като снайперска, защото автоматиката(връщането на част от газовете) дава повече отклонение. Но реднекът не е чел толкова. Доналдът има много късмет.