Мъжът, убит на митинга на Тръмп, застанал на пътя на куршумите, за да спаси семейството си

50-годишният Кори Комператор е пожарникар и баща на две момичета
15 юли 2024 09:05, Елка Василева
128
Мъжът, убит на митинга на Тръмп, застанал на пътя на куршумите, за да спаси семейството си
Кадър: YouTube

Мъжът, който загина при стрелбата срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, е идентифициран. Това съобщи губернаторът на Пенсилвания Джош Шапиро.

По думите му убитият мъж е 50-годишният Кори Комператоре – пожарникар и баща на две момичета. На митинга в събота той бил с двете си дъщери и съпругата си, а когато чул изстрелите, застанал на пътя на един от куршумите, за да предпази семейството си, посочва bTV.

Още по темата
Полицията на щата Пенсилвания потвърди самоличността му.

 „Кори беше баща. Кори беше пожарникар. Кори ходеше на църква всяка неделя. Кори обичаше своята общност. Кори обичаше семейството си", каза пред медиите Джош Шапиро, като подчерта, че Кори Комператор е загинал като истински герой.

Според полицията на щата Пенсилвания при инцидента освен него са били тежко ранени още двама души.

В реч в неделя следобед президентът Джо Байдън изрази съболезнованията си към семейството на Комператоре, предаде Си Ен Ен.

„Изказваме и най-дълбоки съболезнования на семейството на убития. Той е бил баща, защитавал е семейството си от куршумите, когато е загубил живота си. Молим се и за пълното възстановяване на ранените“, каза Байдън.

В събота бившият президент и настоящ претендент за Белия дом Доналд Тръмп беше ранен леко при стрелба по време на предизборен митинг в Пенсилвания.

Стрелецът е 20-годишният Томас Матю Крукс от Пенсилвания, който е елиминиран. Властите все още разследват възможните му мотиви.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
2
 
0
 
! Отговори
дончо белината преди 1 месец
к'во измуча по въпроса
112
5
 
4
 
! Отговори
2 преди 1 месец
Поредната евтина краварска пропаганда...Идентифицирали някакъв труп ,чието семейство е било при него.Направо са се съсипали от работа.
111
2
 
11
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 месец
Жалко за невинния човек. На САЩ им трябват герой. Можели някой да обясни как този човек е застанал на пътя на куршумите, как е определил от къде се стреля и каква е траекторията на куршумите и какъв е пътя на куршумите. По добре да обяснят как така в сградата от където се е стреляло е имало полицаи но не са хванали стрелеца. Тази статия показва лицемерието в САЩ, не се търсят отговорите на основните въпроси а се отклонява вниманието с други въпроси.
110
0
 
1
 
! Отговори
vs преди 1 месец
Коментара на В нашето село кърти! Поредното доказателство за умствения потенциал на някои индивиди, а пък други доказват, че са като него, слагайки плюсове яко! Аз колкото и пъти да съм виждал охраняем президент, толкова пъти охраната (ама до един) се движат с вълнени одяла! За всеки случай! Нещастна работа сте!!!
109
2
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 107 преди 1 месец
Да - една от невинните жертви на либералния терор. Но отгворът на либерастията не е сатанинското джудже от Кремъл и ордата му болшевишки безбожници. Отговорът е ново поколение Богобоязливи лидери, какъвто е Доналд Тръмп. Надига се ново движение на Бога по цялата земя и силоваци като Путин ще бъдат изметени от политическата сцена.
108
1
 
10
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 месец
жалко за човека, но как е реагирал толкова бързо преди куршума?????.........нещо не се връзва. както и да е, да почива в мир
107
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е снимка от 90-те на отдавна загинал мъж.
106
5
 
5
 
! Отговори
Какъв Герой! преди 1 месец
Браво, че е успял да прикрие семейството си по-бързо от скоростта на звука, но това е бащин инстинкт. Само не разбрахме как е успял да спре свръхзвуковия проектил, който по принцип би трябвало да мине през него като топла буца масло?
105
2
 
1
 
! Отговори
vs преди 1 месец
Медиите са най - гн***усната власт! Чрез тях действаш на тълпата от голямо разстояние, а тя се държи все едно им говориш на митинг! Малък пример - тук в днес.бг. Кой, кога и как е преценил как се е държал този човек (жалко, нелепа смърт) без да могат да го попитат даже!!! Най - лесно е в устата на мъртвец да сложиш думи или мисли! Никой никога няма да разбере истината! И оттук-нататък се включват лешоядите - медиите!
104
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Една от невинните жертви на либералния терор!
103
2
 
16
 
! Отговори
Анон преди 1 месец
Герой! Да почива в мир :(
102
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как е видял летящия куршум , за да застане на пътя му. Изкараха герой случайно загинал човек.
101
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом полицаите са го застреляли по вероятно е той да се е криел а не да прикривал тях
100
2
 
17
 
! Отговори
Във нашето село преди 1 месец
Охраната веднага разпъва вълнено одеяло а не слага разперена длан пред лицето на охраняемия , Браво на охраната до Тръмп --цял живот са тренирали и пак се изложиха и така е винаги когато има някой атентатор -- тоест Тръмп оцеля защото стрелеца стреля като мен дето снайпер съм виждал само по филмите , въпреки заспалата си охрана !Сега вече е голям юнак !
99
1
 
7
 
! Отговори
До 99 преди 1 месец
Да прав си ,ако беше еди изстрел ! Никой не е казал че той е чул първия изстрел и е застанал на пътя му за да защити семейството си ! Най- вероятно след изстрела е бил до семейството си и ги е карал да залегнат когато е бил уцелен,егати и късмета ! иИма и др вариант да е застанал след първия изстрел като щит и да се е оглеждал какво става , ако беше някой гърмян украйнец веднага щеше да се е хвърлил на земята по очи със събрани крака към стрелеца ! Голяма работа беше охранителя който със ръка
98
8
 
15
 
! Отговори
БПФ преди 1 месец
Чучулото байдън по-добре да не се обажда, защото смъртта на този честен американец и самопожертвователен баща лежи на неговата липсваща съвест...
97
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фърлил се е за Трънп а не за други.
96
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
това са глупости ..... чуеш ли изтрела и ако нялкой го е насочил към теб ... значи си уцелен вече ... този го описват като техния марвел герой "светкавицата" изпреварил скороста на коршума
95
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Митове и легенди за митичния братски американски народ :)))) Той дори не е разбрал какво точно става . Всичко стана за секунди . Евроатлантическата пропаганда взе да митологизира жертвите :)))) Колко ли пари е взел тоя дето е измислил това ? за нуждите на пропагандата .
94
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес Кори , утре Зеленски и останалите гадови