Полицията в Брюксел прочисти жп гара от роми

"Либр Белжик": Тези хора не полагат усилия да се интегрират
Обновена: 19 сеп 2011 14:58 | 19 сеп 2011 11:10, Елка Василева
180
Полицията в Брюксел прочисти жп гара от роми
Снимка: Архив Getty Images/Guliver Photos

Полицията в Брюксел предприе днес на разсъмване акция за разчистване на Северната гара, където са се намирали 72-ма роми от Балканите, съобщават местните медии.

Според информациите имигрантите са били предварително предупредени от властите, че трябва да напуснат района и не са оказали съпротива, заради което няма задържани.

Очаква се общината да им предостави изоставен имот, където те да могат да се настанят, без да пречат на останалите граждани.

В публикация по този повод на сайта на вестник "Либр Белжик" се отбелязва, че това етническо малцинство никъде не е желано, макар неговите представители да са граждани на Европейския съюз. Изданието коментира, че тези хора не правят никакви усилия да се интегрират, образоват и работят.

В публикацията се посочва също, че най-вероятната причина ромите да се запътят към градове като Брюксел е появата на все повече националистически и крайно десни партии в техните страни, където се сформират милиции за разправа с тях. Като част от спиралата на проблема се отбелязва, че като граждани на ЕС тези имигранти нямат право на статут на търсещи убежище в Белгия.

Според изданието в Европа ромите са подложени на сегрегация, дискриминация и принудителна стерилизация.

По темата за етническите малцинства в Белгия тази сутрин вестник "Соар" публикува данните от докторантурата на Лейла ал Бахири от социологическия център към Брюкселския свободен университет. В труда си тя посочва, че част от младите мюсюлмани в кралството се радикализират.

Бахири е работила дълго в Брюксел за целите на изследването си, в което отбелязва, че радикализацията се наблюдава от няколко години и не се дължи на родителите на тези младежи или на организации, контролирани от техните родни страни.

Според нея основната причина е появата на много активни проповедници, свързани основно с „Мюсюлмански братя“ или с неосалафитите, вдъхновени от саудитския уахабизъм. Лейла ал Бахири отбелязва, че чрез религията тези младежи търсят и откриват по нов начин своето достойнство, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: ромиБелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
0
 
! Отговори
dss преди 12 години
s natrieva osnova
158
0
 
0
 
! Отговори
гфгф преди 12 години
.."тези хора не правят никакви усилия да се интегрират,образоват и работят" Интересно,ако някой бял човек,неуспял да се уреди на Запад поради ред причини,затвопрения им пазар и т.н,та ако той каже и декларира че иска и ще положи всички усилия за да се интегрира,дообразова и работи в тяхната страна и е отишъл в тяхната западна страна-дали ще го приемат с отворени обятия и подкрепят-в намиране на работа и т.н.?ей,нагли западняци,малко беше комуномизерията в БГ,айда сега пък такава от Запада!
157
0
 
0
 
! Отговори
bg. преди 12 години
do 127 : nali znae6,4e kletvite se vry6tat vyrho tozi koito gi izri4a. vmesta da kalne6 se nau4i da raboti6 i da se intigrira6 s ostanalite ob6testva. haide razmyrdai si zadnika i poraboti malko.
156
4
 
1
 
! Отговори
127... преди 12 години
127- прочети: да ви изсъхне българската семка !!! По уродлива от българската семка няма на Света !!! Да ви изчезне скапаната държава- завинаги !!! Не правете никакви деца- те са обречени !!!
155
0
 
7
 
! Отговори
щурмбанфюрер преди 12 години
......."тези хора не правят никакви усилия да се интегрират,образоват и работят". Тия откриват топлата вода! Хайде сега интегрирайте и образовайте миризливите ***! Честито!!!
154
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как са прочистили гарата? Качили са ги във вагони за Аушвиц или нещо по-зловещо.
153
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DA vi p......a m......a az mrazia *** no da ne zabraviame che te sa Evropeizi pak i vie podkrepiate tiahnite prava a samite vie gi narushavate i zasho maknete oshe *** ot Afrika i p....a vi m...a a ne gi gonete ot Evropa a Balkanzite
152
0
 
9
 
! Отговори
Никола преди 12 години
Либр Белжик": Тези хора не полагат усилия да се интегрират А добър ден !
151
2
 
2
 
! Отговори
bg преди 12 години
Nema li voenen tribunal za belgiiskija vestnik?
150
1
 
2
 
! Отговори
bg преди 12 години
V Belgia nema li amerikanski poslanik?
149
0
 
4
 
! Отговори
Хитлер преди 12 години
Абе те Белгия и Холандия в най-скоро време ще ядат хурката там са най-многото *** и ***,а тези две отворени към демокрацията държави ще се чудят още този век на кого да се кланят дали на Христос или на Алахчо,усещат се вече,но пък те са тия които гласуваха за вноса на исляма и сега започнаха с ритниците е отначало меко но се очаква и по-твърда игра,те си го просят азиатците.
148
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А искат от нас да ги интегрираме?!? Пхахахахахах... тъпите европейци не могат да се оправят с тях дето уж са много по-напред и всичко, а от нас се иска да сме ги интегрирали! Не е ли това гнусно лицемерие?! Айде интегрирайте си ги сега - ***! Лицемерие и идиотизъм - това е ЕС! А знаете ли какво ще стане, ако влезем в Шенген?! Те за това не ни искат хората... ама с Шенген и без Шенген манговците ще продължават да плечкосват. Това заслужават!!!
147
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ami zashto BRUKSEL ne gi integrira ami gi prochistva, to e lesno da davash akal,no ne i ti samia da pravish neshto po vaprosa.
146
1
 
25
 
! Отговори
Щандартенфюрер преди 12 години
Интеграция.*** не разбира от такова.Само от бой.*** кога и да го утрепеш все е късно.
145
1
 
14
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
В доменните пещи на Кремиковци - там им е мястото на гнусните ***.Там ще ги интегрираме.
144
1
 
20
 
! Отговори
Handel преди 12 години
Сега остава да разчистят и от ***.
143
0
 
16
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 12 години
Който не работи, работата ще му бъде наложена със сила, под формата на наказание.
142
1
 
44
 
! Отговори
Хелзински комита преди 12 години
Неееее, вие белгийците не полагате усилия да ги интегрирате !!!
141
1
 
25
 
! Отговори
питащ ром преди 12 години
Мога да работя, мога и да не работя.Но защо да работя, когато мога и да не работя?
140
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дааа правилно трява да се подложат и на къпане поне три пъти седмично !!